קשה ביום ההולדת

קשה ביום ההולדת

שלום. מחר אני בת שלושים. עדיין לא היה לי אף פעם קשר רציני, ואני מתחילה לפחד שכבר מאוחר מדי. לכן זה יום קשה.

opalit

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo141.gif מה פתאום מאוחר??

אף פעם לא מאוחר. לא היה לך קשר רציני, יכולות להיות לכך מליון סיבות ויכול להיות שאת יודעת אותן/ חלקן. אני חושבת שלכל דבר יש סיבה, אין מקרה, אין מזל רע, וכל דבר מגיע בעיתו, אין סיבה להתייאש. אבל אני מציעה לך לבדוק עם עצמך אם יש אצלך בפנים איזשהו מחסום, וזה יכול להיות הרבה דברים (אולי את מחפשת משהו שלא מתאים לך-מראה, מוצא , השכלה, ועוד, ואולי יש משהו אחר שקשור יותר אלייך וזה לא חייב להיות דבר שלילי.) אם בא לך לספר אני כאן.

מחסומים

אלה ודאי מחסומים אצלי. אני מכירה אותם היטב. ואפילו אני יכולה להגיד שעשיתי תהליך ארוך והתמודדתי עם הרבה מהם. אני מקווה שבהמשך יהיה יותר קל.

opalit

New member
באיחור של שבוע

אני רוצה לתת
. נשמע שאת בתהליך והתמודדות,ויתכן שאלה הביאו אותך לדאון ביומולדת, אני מקווה בשבילך שתהני מהתהליך, שתגיעי למקום גבוה עם עצמך וכמובן עם בן זוג.("המטרה היא להנות מהדרך").
ואם בא לך לספר- מה עשית ביומולדת?

מצטרפת למה שאופלית אמרה

ומלבד זאת, רוצה להתייחס לעניין ה-מאוחר מדי. קצת לא מבינה איך הגעת למסקנה הזו, שמאוחר מדי. אנשים מתאהבים גם בגיל 60 ו-70. אז למה ב-30 זה מאוחר מדי? אני חושבת שחלק מההתבטאות הזו, מושך לאחור ובעצם חוסם אותך, אבל מעניק לך וודאות - כן, אני לא אמצא, כי מאוחר מדי. אז זהו, אני לא צריכה להתעסק בזה. אני כותבת לך, וחושבת על עצמי. כי אנחנו בנות אותו גיל, וגם בי עוברות מחשבות כאלה, שנובעות מהתסכול על הרווקות המתמשכת, ואמרתי לעצמי אינספור משפטים "מרגיעים" כאלה: עזבי, את כבר לא תמצאי. עדיף שתתעסקי במשהו אחר.... וזה לא נכון. אולי אני לא אמצא. ואולי כן. זה לא נתון בידיי. יש פה אי וודאות, וזה מה שאני יכולה לקבל - אולי. אין שום ביטוח לאף צד. ובינתיים, אני יכולה לעשות את חלקי: לפתוח את הלב, לחייך יותר, לנסות ולפגוש יותר אנשים (אהממממ...את החלק הזה לא כ"כ ביצעתי בשבועיים האחרונים) ו-להישאר עם תקווה בלב.

liza26

New member
אף פעם לא מאוחר

וקראתי שגם עשית עבודה על עצמך השאלה למה את קוראת גם "קשר רציני" - אולי הסטנדרטים שהצבת לסוג קשר כזה לא תואמים למציאות כרגע. אין מה לפחד כי האהבה נמצאת בכל מקום, בכל זמן ובכל גיל אולי הצבת לך רף ש"עד גיל 30 -אני אהיה ......"?

ניאו30

New member
קודם כל,המון ../images/Emo49.gif../images/Emo24.gif

השינויים אפשריים תמיד,לא תמיד זה תלוי רק בנו,אבל תמיד זה תלוי גם בנו,בעיקר הייתי אומר שבתודעה שלנו,בצורת המחשבה שלנו ובמודעות לדברים שחוסמים אותנו מלממש את החיים כדי שנוכל לגעת בהם בצורה ישירה-במקור הבעיה ולא בבעיה עצמה.כמו שאני רואה את זה,הבעיה(שאפשר גם להתווכח על המילה הזו כי זו לא בעיה אלא הזדמנות שניתנה לך כדי להתפתח ולהשתפר, וצריכה להראות לך כאתגר שנפל עלייך משמיים) היא לא חוסר הקשרים אלא המחסומים הפנימיים שיש והמקור שלהם,שיש גם לי ולאחרים,שהתוצאה שלהם היא חוסר בקשרים.לכן,הטיפול לדעתי הצנועה לא צריך להיות בקשרים אלא במחסומים,לא בתוצאה אלא בסיבה ובמקור,וטוב שאת מודעת למחסומים שיש בכך. השאלה-עכשיו שאת יודעת את המחסומים,האם את יודעת כיצד לטפל בהם?אני לא יודע במה מדובר אז קשה לי לעזור בנושא הזה,אבל אני יכול להגיד לך שאצלי זה היה מאוד מורכב ורב-תחומי,אבל בגדול מדובר במחסומים רגשיים בעקבות טראומות ילדות ומחסור באהבה מצד ההורים,ועוד המון חסכים שצברתי במשך השנים שרק עכשיו אני מודע להם ומנסה להשלימם.ניסיתי פסיכולוגית ולא ממש הצליח,ועכשיו אני בסוג של טיפול גוף-נפש שמנסה לשחרר מחסומים רגשיים,אבל הדבר שהכי עזר לי היא ההתבוננות העצמית בנקודות הכי כואבות שלי,תוך מודעות לדברים שתקעו אותי תמיד. זה קשה,אין ספק,וזה גם דבר שסוחט אותך פיזית/נפשית/רגשית אבל זו הדרך היחידה לדעתי כדי להתגבר על פחדים. ורק לשם הסרת ספק,הכל נאמר מנסיוני,שכן גם לי לא היו קשרים עד השנה האחרונה,וגם עכשיו שהתחילו להיות הם לא ממש קשרים אינטינסיביים/אינטימיים/זוגיים וכדומה,אבל אני מבין שזה עניין של תהליך,ואני מבין שאני בהתפתחות כרגע ולכן אני לא מנסה לכפות את הקשרים עליי(לדעתי,עצם המחשבה שאת הגעת לגיל 30 ללא קשר,ואת רואה את זה כבעיה היא מחסום,כי קשרים זה לא משהו שאתה יכול לכפות אותם על אחרים,זה משהו שצריך לנבוע מהטבע). ועוד משהו-עד לשנה האחרונה גם אני מאוד פחדתי מזה שאני אשאר ללא קשרים כל החיים, יותר מזה אני אפילו יכול להגיד לך שחשבתי שאני בן אדם שלא ניתן לאהוב אותו.ככה בדיוק חשבתי,כמה טיפשי שזה יישמע,וזה היה אחד המחסומים העיקריים שלי,חוסר האמונה שלי בעצמי.לא אגיד שהשתחררתי ממנו לגמרי אבל במידה רבה כן.לדעתי,הבעיות שלי לא השתנו,זאת צורת ההסתכלות שלי שהשתנתה,זה הלב שהשתנה,זאת האמונה שמשתנה,צורת ההסתכלות וכדומה,אבל נדמה לי שהמילה הכי טובה היא פיתוח המודעות שלך לעצמך,התחברות מחדש לילדה שבך,לצד האוהב והנאהב שבך,למעלותייך(ובטוח יש,עוד לא נברא האדם שאין לו מעלות),למה שיש בך ולא למה שחסר וכדומה וכדומה. ולסיום רק משפט אחד-להיות מאושרת זאת הזכות שלך! זכות,לא חובה,זכות! ומלידה!לא תלוי בכלום,אפילו לא בך,פשוט זכות!כמו שאת נושמת אוויר בלי להתאמץ אלא כחלק טבעי בך,כך גם צריך להתייחס לאושר,והדרכים להגיע לשם תלויות בך,במה שאת אוהבת ובמה שאת מתחברת אליו,אבל זאת הזכות שלך!ברגע שמבינים את זה,שלא צריך להתאמץ יותר מדיי אלא רק להיות כפי שאת,לא יותר ולא פחות,לקבל את הטוב והרע אצלך ואצל אחרים,הדרך נהיית קלה יותר לדעתי,ההתנגדויות נעלמות וכך גם המחסומים שאנחנו שמים לעצמנו. אם תרצי,ואני מניח שזה דבר שיהיה די קשה לך,אבל אם תרצי לראות את זה בתור הזדמנות,את מוזמנת לכתוב לי במסר באילו מחסומים מדובר ואולי אני יכול להפנות אותך לכל מיני פעילויות/טיפולים שאני מכיר,לא כולם מהכרות אישית,אבל גם נגיד מקריאה או ידע מוגבל שצברתי בתקופה האחרונה בה חיפשתי מקומות בהם אני יוכל לטפל במחסומים שלי. בכל מקרה,שיהיה לך
וגם
גדול לדרך.

מקסימה1

New member
אהבתי מאד את התגובה שלך!

גם אני במקום כזה. ואני מאמינה שהאהבה שתהיה לי תכפר על כל הזמן והשנים שחיכיתי.

מחסומים

שלום. שאלו אותי על המחסומים שאני מתמודדת איתם. בקיצור אני יכולה לומר שיש לי היסטוריה לא טובה של מכות ונגיעות.

ניאו30

New member
לולי ../images/Emo24.gif

קודם כל מצטער מאוד לשמוע את זה.גם המחסומים שלי קשורים לעניין הזה שהזכרת,אף כי בוודאי יש שוני במקרים בלי להכיר את המקרה שלך.בואי נגיד שעברתי איזה סוג של התעללות פיזית ונפשית(ועד השנה האחרונה אפילו את המשפט הזה לא יכולתי להגיד כי כל כך פחדתי להודות בזה),ויותר מכך יש עדיין אצלי לא מעט נקודות שחורות ולא ממולאות המודחקות עמוק בתת מודע שלי,בכל הקשור לעבר שלי בכלל ולילדות שלי בפרט שאני לא יודע אותם.אני לא איש מקצוע,ואולי כדאי להתייעץ עם כאלו למרות שאני לא ממש מאמין בהם. אני תמיד ראיתי במחסומים האלו תוצאה מתמשכת על בסיס אפקט הדומינו של ההתנסויות שלנו בעבר,כשכל התנסות כזו שנוספת מוסיפה גם עוד לבנה ועוד לבנה,עד שכבר אנחנו מוסתרים ומוגנים כביכול מהעולם.אבל זה לא באמת ככה.העולם בחוץ הוא מראה של עצמך.כשחוסמים את העולם זה בעצם לחסום(ולהסתיר) את עצמך.לטווח הקצר זה נועד להגן עלייך כדי שתרגישי בטוחה, אבל לטווח הארוך צריך להבין שהמחסומים האלו פוגעים בנו ויוצרים פגיעה כפולה הנוספת על זו האמיתית והקודמת. משהו שלדעתי צריך להבין כדי לעזור לעצמך-המחסומים האלו הם תוצאה ישירה של ההתנסויות הטראומטיות שעברנו,הם לא באמת קיימים אלא בראש ובמחשבה שלנו(האשמה העצמית),ומשם לדרכי הפעולה הקבועים שלנו.לדעתי,המפתח הוא המודעות שלך לעניין הזה,לקשר בין העבר להווה ולעתיד שצריך לנתקו.זה כמו להתחיל לחשוב מחדש,להתחיל לתכנת את הראש מחדש.ואני לא אומר סתם לתכנת כי ככה אני בדיוק רואה את צורת המחשבה הזו,וזה כל כך עמוק שכמה שרוצים לשנות זה מאוד מאוד קשה ל"החליף" את הדיסק,בעיקר בכל הקשור לדימוי שלך בעינייך. לדעתי זה המפתח להכל-הלימוד העצמי החדש לאהוב אותך בדיוק כפי שאת,זה קשה ואולי נראה לעיתים מלאכותי ולא אמיתי אבל גם ה"למידה" הרגילה והקודמת היא מלאכותית,ותראי אילו תוצאות הרסניות יש לה.הלימוד החדש הזה מוביל לאט לאט לשינוי הדיסק,זה בטח לא קורה תוך רגע אבל זו המשימה הכי חשובה בשבילנו לדעתי.ועוד יותר מזה,איך שאני רואה את זה הקשרים עם אנשים אחרים יתחילו להגיע ביתר קלות ככל שהלימוד העצמי החדש הזה יתקדם יותר ויותר,ככל שהמחסומים יתפרקו לאט לאט,ככל שתראי את הטוב שבך יותר, את המעלות שבך,את מה שיש בך ולא את מה שאין וכדומה. כל אלו הם לא סתם דברים באוויר בשבילי-אלו גם המשימות וההבנות שאני לוקח על עצמי להתפתח ולהפנים.חשוב ביותר להבין שמדובר בתהליך שלוקח זמן ולכן מאוד חשובה דרגת הסובלנות,שאצלי למשל זאת נקודה די מורכבת ומסובכת כי אני רוצה לראות תוצאות מהר למרות הבנתי שדברים לא הולכים בצורה הזו ושלטבע העניינים האלו דרוש זמן,ואפילו רב.ממש כפי שהם נוצרו בזמן רב,כך גם פירוק החומות והמחסומים הוא עניין שלוקח זמן מתמשך והדרגתי. בכל מקרה,שיהיה המון המון
ומקווה שעד היומולדת הבא שלך התחושה שלך תתחיל להשתפר לכיוון היותר חיובי.

ניאו30

New member
../images/Emo50.gif לאט לאט זו באמת הדרך

הנכונה לדעתי.גם לא להיבהל שדברים לא בדיוק מסתדרים תמיד בתהליך הזה,צריך לקחת זאת בחשבון ולא להתייאש,לשמור תמיד על תקווה לשינוי ולהמשיך לחלום על ימים טובים יותר בעתיד,קרוב או רחוק,גם כאשר המציאות לא מסתדרת עם חלומות אלו. שולח לך אור ואהבה
כי רק אהבה תוכל לנצח את הכל.

למעלה