קשה ונפלא להיות אמא

yaelia

New member
קשה ונפלא להיות אמא

המטפלת שלנו (הקצת חצופה אם יורשה לי), החליטה לקחת לה חופש כמו בבתי הספר, כלומר כמעט שבועיים מלאים (היא עובדת באיסרו-חג. וואו!). אודה ואבוש מאוד שברגע הראשון נראה לי ממש קטסטרופה להישאר ימים שלמים עם הללי בבית ומה נעשה ביחד ואיך שנינו לא נאבד את סבלנותנו. וכמה נראה לי לא מהנה לבלות שעות בגינה השכונתית או להבדיל בטחינת אותם שלושה סיפורים שהם הלהיט הלא מעורער אצלנו בבית. אחרכך התעשתתי והבנתי שאני ממש אהבלה. השבוע החולף היה די קשה ומפרך (אני משתוקקת כבר לחופש של ש. בשבוע), אבל היה לנו כיייף. פיקניקים ארוכים על הדשא, האכלנו ציפורים יחד, קראנו ספרים חדשים יחד, ראינו סרטים יחד. לא שום דבר שונה מכרגיל, רק אורך הרוח שלי וההתפנות הנפשית ללהיות רק אמא. אני אדם שמאוד אוהב לבד והמחשבה על להיות פנויה כל יום כל היום לפעוט בן שנה פלוס בלי דקה לעצמי (ש. עבד בטרוף השבוע) נורא הבהילה אותי. אני שמחה ששיניתי את המחשבה שלי ושלמדתי משהו חשוב השבוע. הפצקי שלי הוא ילד כל כך שמח, שלו ומלא ביטחון. הוא חבקן וחייכן ונראה לי שטוב לו בחיים. למען האמת, אני לא רוצה שום דבר אחר. רק שיהיה לו טוב בחיים. וואי, אני נשמעת אמא נוראית מתוך מה שכתבתי. לא כי אין לי סבלנות אליו חלילה אלא כי המחשבה החרדתית על חוסר הזמן שלי הבהילה אותי מאוד.

את נשמעת אמא מציאותית ואוהבת../images/Emo24.gif

מאוד מאוד מבינה ומזדהה עם מה שכתבת. מקווה לחוש את הסיפוק שנשמע בדברייך בתום השבוע שצפוי לנו
. בהיבט הפרקטי: כשיש רצף של ימי חופש ושני הילדים בבית אנחנו עושים תורנויות - פעם אני עם שניהם, פעם ד' עם שניהם ולעתים כולנו ביחד. הגענו למסקנה שזה עוזר לנו לשמור על קצת זמן לעצמנו ועל השפיות שלנו. זה לא גורע במאומה מעוצמת האהבה וההנאה שלנו מהילדודים, אבל כמו שנהוג לומר אצלנו: "ילדים זה כיף אבל גם מעייף".. חג שמח.

משוש30

New member
את מאד מזכירה לי את עצמי

גם אני מפחדת מימים בהם אני "תקועה" עם מתן בבית. ואם אנחנו נשארים כל היום בבית החשש יותר ממוצדק. לפעמים גם היציאות החוצה לא שוס גדול במיוחד כשהוא עייף. אבל בסך הכל הרבה פעמים זה פשוט אושר צרוף. מבקרים חברים, מטיילים, משחקים. כל יום הוא לומד משהו חדש ואני לומדת משהו חדש עליו. כל יום האהבה שלי מתעצמת. נכון, אני לא האמא הכי סבלנית בעולם ואני חושבת שכולנו היינו סובלים אם אני הייתי המטפלת הבלעדית שלו, אבל מצאנו את האיזון שלנו ואני חושבת שזה נפלא. וללא ספק שינוי תודעתי הוא שינוי מהותי מאד

daldan

New member
תראי איך הרווחת בסופו של דבר

זה בהחלט נשמע מתיש, אם חושבים על זה מראש. אבל בסופו של דבר הרווח עצום! תהני מהללי שלך הוא נשמע מקסים

מיהדר

New member
מזדהה עם כל מילה... רק שלי יש שתיים

גם אני כבר מותשת מהשבוע האחרון (ומהשבוע שעוד מצפה לי...), אבל הן ממלאות אותי באושר שתי הקטנות האלה שאי אפשר לתאר. עד כדי כך, שאם אני נפרדת מהן לכמה שעות, אני כבר נורא מתגעגעת... דרך אגב, מרגישים את זה גם אצלן - את האהבה. שיהיה להם באמת רק טוב!

למעלה