קשה לי אתכם

ס ו ז נ ה

New member
קשה לי אתכם

כבר כמה פעמים קראתי הודעות שממליצות בחום על שימוש בסמים כמתכון לרפואה או להחלמה ברמה זו או אחרת. זה עושה לי רע לקורא את זה אני מאמינה שג'וינט אחד יותר מדי הביא אצלי להתפרצות הסרטן, ומאז אני נותנת לגוף שלי רק מה שטוב לו באמת את/ה יודע/ת מה גלגלו לך שם? את/ה יודע/ת איך זה ישפיע עליך - על הראש ועל הגוף - עכשיו או אחכ? אני עישנתי ג'וינט אחד כשהייתי מצוברחת וחשבתי שישתפר. זו לא הפעם הראשונה שעישנתי המצברוח הפך רע יותר. אז לקחתי עוד אחד הדיכאון הפך קשה במיוחד. לא הייתי מסוגלת להתמודד עם ההתרסקות רציתי להסתלק, לא להיות, למות. לקחתי את כל הכדורים שמצאתי והתחלתי לבלוע מאותו ערב הגוף שלי החל להתדרדר, המערכת החיסונית קרסה, והלוקמיה התגלתה במלוא הדרה לא הצלחתי לתפקד בכוחות עצמי, הייתי חסרת אונים, שכובה על מיטה - מתקשה אפילו לנשום, שלא נדבר על פעולות מורכבות יותר אחכ סיפרו לי שהרופאים לחששו שצריך להחזיק אצבעות היום אני בריאה ולא נוגעת בג'וינטים, אלכוהול או דברים רעים אחרים שומרת על הגוף הזה שמאפשר לי חיים אני מאמינה שהגו'ינט ההוא הביא אותי לשפל נפשי וגופני שאיפשרו לסרטן להתפרץ ככה. אולי זה יכל להיות משהו אחר שהיה מביא אותי לאותו מקום רע אבל עבורי - עישון הוא מוות תודה שהזכרתם לי איפה הייתי ולאן אני לא רוצה לחזור

עליזה 22

New member
סוזננה יקירה

לא ממליצים על סמים, רק מביאים כל מיני דרכי התמודדות בשלבים מסויימים.

rubber duck

New member
איש הישר בעיניו יעשה

מצד שני במצב בו אנו גם כך ממולאים כימקלים הרי שלהוסיף עוד כימיקלים זה לא ממש טוב לגוף שרון

rubber duck

New member
וחשוב להיות מודעים למה שעושים ולא

לקחת סתם איזה חומר בלי שמודעים למה שהוע עושה לגוף לטוב ( לא לדעתי ) ולרע שרון

rubber duck

New member
../images/Emo45.gif

אישית אני מאלו המתנגדים לסמים כמו גם לעישון לגבי אלכוהול , אני מרשה לעצמי להנות מאלכוהול אבל לא מעבר לכוסית פה כוסית שם וגם אז עושה את זה במצבים שאני יודע שאני לא מסכן את עצמי או את הסובבים אותי שרון

blg

New member
הי לך סוז, לא ידעתי

שאת עוד מבקרת כאן. חשבתי עליך - כי השיער שלי כבר מספיק ארוך לצמה - והבטחת שתקלעי לי. איך שערך, גידלת או ממשיכה לקצוץ?

ס ו ז נ ה

New member
באמת הפסקתי לקרוא כאן - אבל

חברה שלי חלתה. יש לה גידול בראש ועוד אחד בשחולת שהתפשט למעי הגס עוד חברה חטפה את זה בבלוטת התריס אני מוקפת בסרטן. מגיעה לבקר, פעם בשבוע, את החברה הראשונה שמאושפזת כמה חדרים ליד מה שהיה הבית שלי במשך חצי שנה אני לא יכולה לברוח מזה אז חזרתי לחיבוק שלכם את השיער המשכתי לכסח ל-2 מ"מ עד לא מזמן ככה הרגשתי הכי יפה עכשיו פתאום בא לי קוקו. אז אני מנסה לגדל מתי לבוא לעשות לך צמה?

נאן

New member
היי סוזנה../images/Emo24.gif

היי סוזנה. אני אישית לא התנסתי בכל סוג של סם קל או כבד. ובלי אלכהול או סיגריות. רוצה להגיד משהו קטנטן. לכל אחד יש מאיתנו את הסיבות שלו למה זה קרה לו? למה הסרטן חדר ונכנס. ואני כן מבינה את הקושי שלך. מצד שני כשאני היתי בצד השני של המיתרס וטיפלתי בחולים סופנים ובחולים רגילים ובהרבה מטופלים ראיתי מה עושה החומר הזה ואיך הוא מביא הקלה. ולשעות היה חיוך על הפנים ונשכחו הכאבים. כך שהחומר הוא אינדוודואלי לכל אחד בקשר לצרכים שלו. ידוע לי שיש אנשים שמשתמשים בזה יום יום וזה דרך חיים שלהם והם לא חולים בסרטן. אין הוכחות מדעיות לשום דבר למה הסרטן חודר הכל בגדר מחקרים. לגבי החומר ולגבי כל דבר שמועד לפורענות ומביא את הסרטן לגוף שלנו. כל אחד והשערתו שלו וזה ויכוח שהוא עתיק. אישית.אני נחשבת לילדה טובה שלא נחשפת לדברים האלו ולמרות טרדות החיים ומחלות אחרות ומשברים קשים. עמדתי בזה. וחושבת שעות נוספות למה זה קרה לי מאיפה זה בא? מה עשיתי? שאני צריכה לעבור ככה את הכל? תמיד עזרתי לאנשים וטיפלתי בחולים אז מה עשיתי לא בסדר? למה קבלתי כל כך הרבה הורמונים ואולי בגללם חטפתי את זה? מה שאני מנסה להגיד שאין סוף להאשמות ולשאלות. החוכמה עם הקושי לנסות להסתכל קדימה ואני מאמינה שאת כבר בקדימה. ובקשר לחומר. עם אפשר בלי זה טוב אבל עם זה מה שעושה לך טוב ומכהה את הכאב ומביא לך מזור לך על זה. נאנוש

בעניין הג'וינטים

אני עד הפעם השניה שחליתי לא עישנתי בכלל, והיו לי הזדמנויות (הייתי בנח"ל, נו..) החלטתי לנסות בעקבות הצעה שקיבלתי במחלקה, לא היה מה להפסיד כיוון שהיה ממש מדכא אותי להגיע לטיפולים (היו צריכים לגרור אותי באוזן), אחרי ניסיון אחד הבהירו לי שבלי ג'וינט אני לא מגיעה לטיפולים וזהו! :) זה עזר לי כי זה העביר את הבחילות ושיפר את מצב הרוח שלי. אם יוצאים מנקודת הנחה שהזמן שעישנתי לא היה מהלך חיים רגיל והתחושות... את מכירה את התחושות, אז לי זה מאד תרם. אבל ידוע לי מנסיון שעישון גראס מקצין מצבי רוח ובהחלט מצב רוח "לא משהו" יכול להגיע לרמת דכאון גבוהה. אני חושבת שמי שמעשן, בכל מצב שהוא צריך לקחת בחשבון את כל ההשלכות לחומרים הנצרכים. אני מסתכלת על זה כעל תרופה כמו אקמול או כל חומר כימי שאני בוחרת לצרוך בשביל האיכויות הטיפוליות הרפואיות שלו, ואולי זה יישמע קצת מופרך או לא בעל בסיס להשוואה, אבל מבחינתי אם אני צורכת גראס בשביל להפסיק כאב או בחילה, אני לוקחת בחשבון את הסיכונים שבעישון ואת האפשרות שזה יקצין את מצב הרוח שלי, כמו שאני לוקחת בחשבון שאם אני צורכת גלולות נגד הריון אני לא אכנס להריון אבל זה יפגע בחשק המיני שלי ואולי גם יפתיע אותי בעוד תופעת לוואי הורמונלית או שתיים. לסיכום - אני ממליצה מתוך נסיוני האישי, כי לי זה עזר. משם - כל אחד בוחר את הדרכים שלו לעבור את התופת. יום טוב גלי

מלמלה

New member
הי חמודה

גם אני מאוד שמחה לפגוש אותך שנית השבוע חלפתי על חוות סוסים הקרובה לנתניה (כביש החוף) וחשבתי עליך אם אני זוכרת נכון סיפרת כאן שאת מתחילה לעבוד עם סוסים ? איך זה ובנוסף חיבוק וחיבוק והיי לנו חזקה

ס ו ז נ ה

New member
אולי לא הסברתי את עצמי

איש כטוב בעיניו יעשה. אני בחרתי שלא לגעת בסמים לא הסמים גרמו לי לחלות בסרטן! מאחלת בריאות לכל המשתמשים באשר הם מלמלה יקרה, איך את זוכרת!? העבודה בחווה היא עבודה פיזית, כך שיש תקופות שאני נמצאת שם יותר ויש תקופות שפחות החשיפה למטופלים שבאים לרכב (חווה לרכיבה טיפולית) מזכירים לי כמה עלי להיות אסירת תודה על בריאותי התקינה, וכמה זה לא מובן מאליו

מלמלה

New member
מה זה נקרא איך אני זוכרת?

בטח שאני זוכרת אני מתיחסת ללינקים כאל אנשים וכך אני זוכרת

קוצ'קל'ה לדעתי

המחשבה על החרא שעברת, זה מה שקשה לך. השימוש כאן הוזכר באופן מבוקר כדי להתמודד עם חלקים מסוימים בטיפול. שתהיי בריאה וחזקה. אמן.

ס ו ז נ ה

New member
פיה ומכשפה, אכן ניק הולם

איך? איך את יודעת הכל? באיזה בטחון קבעת מה שקשה לי באיזה התנשאות וגאווה כתבת את זה מה את יודעת על החרא שעברתי? מאחלת לך בריאות. וגם קצת ענווה

אני התכוונתי שאת תיארת

קושי עצום מבחינתך עקב התמכרות גורפת. את דיברת על הקושי לא אני ואני כיניתי אותו:"החרא שאת עברת". זה אישי ואינו מדיד. את אמרת שקשה לך עם ההמלצה לשימוש בגראס בעוד את מדברת על התמכרות סוחפת שלך כולל צלילה לדיכאונות. כתיבתי הקצרה באה להשוות שני מצבים :מה זה עשה לך ומה מדובר כאן שזה שני דברים שונים. אם הובנתי אחרת סליחה.

ChApMa

New member
לא כל כך...

רוצה להגיב בנושא הסמים.אם כי אני חושבת שלגעת בסמים אסור בשום אופן. לא הייתה לי לדבר משיכה אף פעם...ומאחר ואני חושבת שעד עכשיו לא הייתה אז כנראה שלא תיהיה גם. לפי דעתי זו בסך הכל בריחה תסלחו לי, די עלובה, מהחיים, של אנשים שלא מצליחים להתמודד עם האמת שתוקפת אותם. בכל מקרה הדבר שרציתי לדבר איתכם עליו הוא מחלת הסרטן. לא מזמן איבדתי קרובה שהייתה משמעותית וחלק די עצום בחיים שלי...{לא שעכשיו היא הפסיקה}. אני מנסה לשתף את האנשים הסובבים אותי בהרגשה של להיות קרובה למישהי שאפילו ברגעיה האחרונים היתה אדם כל כך גדול שאגב אמרה לא לסמים גם ברגעיה האחרונים בכך שלא הסכימה לקבל מורפיום...אדם שאהבה את חייה, את הסובבים אותה, אדם מיוחד במינו שלא חושבת שיש עוד כמוהו. אך מה לעשות? אנשים לא מבינים את זה.. די קשה להבין כשזה לא לידך..{אגב לא מאחלת לאף אחד}. ולמרות שלא אני הייתי זו שסבלה מן המחלה האיומה הזאת...יש בי את התחושה של מה שסבתי היקרה ז"ל הרגישה...את הכאב האיום שלה, את תחושת חוסר האונים שלמרות שהגוף מנסה ומנסה לבסוף הוא קורס ולא מתפקד עוד...את התחושה של הנטל על כולם כאשר אתה צריך שיטפלו בך למרות שכולם עושים זאת באהבה ומדאגה. סבתי כל כך יקרה לי..כבר כמעט שנתיים עברו מאז מותה ואני לא מצליחה להתגבר על האובדן. המראה שלה...מאישה יפיפיה, חזקה, שמחזיקה את כולם על הרגליים וביחד...הולכת ודועכת ולא מצליחה להחזיק את עצמה עוד, השיניים נאכלות, הרגליים מתנפחות, הי הרכה שהייתה מלטפת כבר לא רכה וכמעט שאין בה תחושה,האוכל שעיניה רצו אך הפה לא יכל לשרת את התאווה...כל אלו..מראה קשה..שנמשך 4 שנים..שנראו נצח! סתם מנסה לשתף אנשים..שאולי בגלל שהיו שם..הם מבינים... אז... תגיבו, לא תגיבו....ההחלטה בידיכם.

זה דבר אחד שמדברים על שמוש

בסמים קלים על מנת להקל על תופעות לוואי של טיפולים (כימותרפיים, במקרה הנוכחי) וזה דבר אחר לגמריי כשאת מדברת על סמים בקונוטציה של התמכרות שלילית, בריחה מהמציאות וכולי וכולי. זה שני עולמות שונים. אני לא הזדקקתי לשימוש בסמים קלים אולם אם הייתי עוברת כימו - יכול להיות שהייתי משתמשת - אני בעצם לא יודעת מה הייתי עושה כדי להקל על תופעות הלוואי הקשות של הכימו (אני מכירה אותן מהתקופה בה אחי עבר טיפולים). מה שאני יכולה בבטחון גמור לומר זה שאי אפשר לשפוט אדם לפני שנמצאים במקומו. וכשאני אומרת במקומו אני מתכוונת ממש ממש במקומו ולא לידו. לכן - בהקשר לנושא שעליו אנו דנים :שימוש בסמים קלים למען הקלה על תופעות לוואי - אי אפשר לש]וט ואי אפשר להכריז קבל עם ועדה שזו בריחה מבעיות כי במקרה הזה זה לא. גם אם נורא נתאמץ יהיה קשה לברוח מהמציאות שלנו , של חולי הסרטן. זו דרך התמודדות, זה הכל. בהקשר לנושא השני שעליו דיברת - סבתך ז"ל - ברור שהקרובים יכולים להזדהות עם הכאב הרב שמלווה את המחלה. אבל אני מציעה לך לנסות לשנות מעט את קו המחשבה - למרות שזה מאד קשה אני יודעת, ולנסות לחשוב על חצי הכוס המלאה : סבתך לא סובלת יותר,ואת בוודאי יכולה להתנחם בעודה שהיא לא סובלת יותר , את המציאות את לא יכולה לשנות לצערנו, אבל את כן יכולה לחיות על הזכרונות המתוקים, החיוביים, מן הסבתא שלך, ולהתרכז בהם במקום בכאב של ימיה האחרונים. אני מאחלת לך ולמשפחתך הרבה שנות בריאות ואושר
------------------------------------------------

ChApMa

New member
צודקת...

בעניין הסמים למען טיפול. האמת שראיתי את ההודעה וראיתי סמים וישר חשבתי על זה במישור השלילי..לא לכך התכוונתי. הדבר שהתכוונתי אליו הוא במישור שבאמת בריחה ולא מתוך מחלה או לצורך טיפול במחלה...אלא אנשים רגילים שבריאים בגופם..לא בטוח שבנפשם..שמחליטים להשתמש בסמים..דבר שנראה לי כבריחה. אז מצטערת אם לא הבנת את כוונתי ובכל מקרה לא ניסיתי לשפוט אף אחד..לא במטרה הזאת כתבתי את מה שכתבתי...

../images/Emo141.gifאין בעיה ../images/Emo140.gif

פשוט דיברנו על שימוש בסמים קלים למען הקלה של תופעות לואי בטיפולים כימותרפיים, ולא על נושא שימוש בסמים באופן כללי (שהוא שלילי בעיני הרוב) ולכן לא הבנתי למה את אומרת שזו בריחה.

למעלה