קשה לי ונמאס.............

pachol

New member
קשה לי ונמאס.............

זה היה ועדיין השבוע הכי קשה שעברתי, אין לי כוחות יותר... לא פיזיים ולא נפשיים. אמא משגעת אותי, לא רוצה לישון, לא רוצה לקום, לא רוצה להתקלח ובקיצור לא רוצה כלום. אני מבשלת, מנקה, מכבסת, עושה קניות, לומדת ועובדת ואני פשוט לא יכולה יותר לעשות, כל היום אני מסדרת וברגע אחד היא הופכת הכל, אז עכשיו צעקתי ואולי קצת הגזמתי, ואמא, היא התחילה לצעוק שהיא לא רוצה אותי יותר, שהיא לא רוצה לגור איתי ושהיא לא רוצה שאני אעזור וניסיתי להסביר לה שפשוט קשה לי ואני מתמוטטת והיא המשיכה לצעוק עליי שאני אלך מפה, שהיא לא רוצה יותר. הכי עצוב הוא שגם אני רוצה ללכת מפה וגם אני לא רוצה יותר, באמת שלא. אני מרגישה לבד ועצוב ורוצה קצת שקט, לבד, קצת לצאת ולהתנהג בת גילי אבל נראה לי שזה לעולם לא יקרה יותר ואולי אני אנוכית אבל אני פשוט שבורה, מבפנים.

אירילה

New member
../images/Emo201.gifשבת שלום רונה,../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

אכן קשה מאוד הטיפול בחולה אלצהיימר ,אנחנו בסה"כ בני אנוש רגילים והכעס הוא אחד הדברים שאנו חווים אותו מי פחות ומי יותר בחיי היום יום. קשה לנו יותר עם הכעסים שלנו במיוחד כאשר מדובר בחולה אלצהיימר ,כי בפנים אנחנו יודעים כי כעס על החולה יביא רק להחמרה מצידו ,כל התעמתות עם החולה משיגה תוצאות הפוכות ולא רצויות ,וזה קשה כי אנחנו רק בני אדם. אבל.... דרושים מאיתנו הרבה תעצומות נפש ,סבלנות ,איפוק והרבה הרבה אהבה לחולה והתסכול הוא זה שטורף אותנו ועם זאת אף פעם לא נשכח כי החולה לא בחר להיות "נגוע" במחלה זו ,המחלה פלשה אליו ללא רצונו ומה פשעו המסכן כי נלין עליו? נסי רונל'ה היקרה להפריד לרגע את המחלה מאמא היקרה ,האם אמא הבריאה היתה נוהגת אז כלפיך כמו כעת? אם בת דאגנית כמוך קשה לי לתאר שכן. אמא באמת לא יודעת את משמעות הדברים שצעקה עליך ,אל תשכחי רונה כי הדברים נאמרים ללא שליטה ,ללא מחשבה ,ללא כוונה ,כי זו היא למעשה המחלה הנוראית ,זו המחלה שמדברת מתוך תוכה של אמא. גם ההסברים שלך לאמא יפלו מן הסתם על אוזנים אטומות , כי זו היא המחלה שמונעת מאמא לקלוט את משמעות הדברים. עם כל הקושי אנחנו חייבים לזרום עם החולה. רונל'ה , אנחנו כאן בשבילך ולמען כולם ,תמיד תוכלי לפרוק כאן את המטענים ,אני בטוח גם שענתי וזהבה ואחרות כאן תשמחנה לשוחח אתך גם בטלפון בשעות הקשות שלך ,אם רק תרצי בכך ,אל תתביישי ,בדיוק למטרה זו הוקם הפורום ,כולם למען כולם. בכול אופן ,אעביר לך במסר את מספר הנייד שלי באם תרצי לדבר. ועוד עצה חמה רונה , ונסי לאמץ אותה ולמצוא את הזמן ,עשי את מירב המאמץ להגיע לאחת מקבוצות התמיכה לבני המשפחה של עמותת אלצהיימר ,לפחות לתקופה הקרובה עד שתתחזקי. בקישורי הפורום ישנה רשימה של קבוצות התמיכה בארץ ,לנוחיותך אני מצרף את הקישור. שתהיה לך ולאמא שבת שלום טובה גרשון

zs1957

New member
אנחנו נופלים וקמים צריך להמשיך הלאה

שלום רונה, אל תקחי קשה את דברי אמך כי יא אינה מודעת לדבריה. תאמצי את כל מה שגרשון כתב לך כי הכל נכון והוא מדבר מתוך ניסיון. תמשיכי הלאה בטיפול באמא ואנחנו פה נחזק, נעודד ונחבק. כל טוב זהבה שחם

ענתי44

New member
רונה יקרה

את לא אנוכית את אנושית.אנחנו רק בני תמותה עשויים מבשר ודם לא מברזל אל חלד. אז ברור שאת רוצה להיות במקום אחר. לי זה קורה כל יום. מחר ( בעצם היום) הפועל חיפה בראשון ואני תקועה פה עם אמא ואחרי זה הופעה מיוחדת של פוליקר ושוב אני פה.... וליבי שם. רונה, כשאמא תוכר ותהיה לה מטפלת יהיה גם לך זמן לעצמך. זה קשה לך כי כל העול נופל על כתפיך הדלות ואת בעצמך עדיין עוללה שזקוקה לפינוק אוהב של אמא. פתאום הפכת להיות אמא של אמא. בלי שרצית בלי תשעה חודשי הכנה. נכפה עליך. גם לאמא קשה. היא לא מבינה מה קורה לה ואין לה את הכלים שיש לך ולי כדי להתמודד. היא מבוהלת ומפוחדת ויודעת שהיא תלוייה בך התינוקת שלה וזה עוד יותר קשה. היא נלחמת על כבודה, שהיא חשה שנרמס ועל שארית עצמאותה ומוציאה הכל עליך. נסי ללכת לחדר אחר כשהיא צועקת.היא תרגע. ככה אני עושה כשאמא שלי כועסת עלי.אחרי כמה דקות היא נרגעת. תחזיקי מעמד חומד ועד שתגיע העזרה נסי להתאפק ולא לריב איתה... אני יודעת שזה קשה. אנחנו פה איתך. הלוואי והיית שכנה שלי הייתי בשמחה לוקחת את אמא אלינו כדי שתוכלי קצת לנשום אוויר ולנקות את הראש.

bubu3

New member
שלום לך יקירה../images/Emo24.gif

בדיוק אתמול קיטרתי על זה... צרת רבים... קבלי חיבוק ממני, אין לי עוד הרבה מה להגיד לך... אצלנו כול פעם שאני כועסת עליה ומרימה קצת את הקול (כדי שהיא לא תעזוב את ההליכון ולא תיפול) היא אומרת לי שתלך להתלונן עלי במשטרה
מה יהיה? יהיה טוב מתישהו

smadar501

New member
העסקת עובד זר

אמי חולת אלצהימר בדרגה בינונית.בשעות הבוקר יש מטפלת מביטוח לאןמי.אחכ אמי לבדה עד למחרת.יש אישור להעסקת עובד,אך אנו יודעים מניסיוננו שאמא תסרב להעזר בו ותסלק אותו כפי שעשתה בעבר.היא לא מכירה במחלה ונפגעת מאד .מה עושים ?.כרגע היא סובלת מאבים חזקים במתניה למעלה מעשרה ימים.התרופות לא עוזרות והיא זקוקה לעזרה.הבעיה היא בקבלת התרופןת.היא כועסת ומבקשת כל הזמן אופטלגין .אנו מחביאים את הכדורים .

smadar501

New member
העסקת עובד זר

אמי חולת אלצהימר בדרגה בינונית.בשעות הבוקר יש מטפלת מביטוח לאןמי.אחכ אמי לבדה עד למחרת.יש אישור להעסקת עובד,אך אנו יודעים מניסיוננו שאמא תסרב להעזר בו ותסלק אותו כפי שעשתה בעבר.היא לא מכירה במחלה ונפגעת מאד .מה עושים ?.כרגע היא סובלת מאבים חזקים במתניה למעלה מעשרה ימים.התרופות לא עוזרות והיא זקוקה לעזרה.הבעיה היא בקבלת התרופןת.היא כועסת ומבקשת כל הזמן אופטלגין .אנו מחביאים את הכדורים .

zs1957

New member
העסקת עובד זר

שלום סמדר 501 מכניסיםעובד זר בניגוד לרצונה. היא תתרגל.רצוי לקבל תדרוך מעובדת סוציאלי במחלקת הרוחה במקום מגוריה של אמך. זהבה שחם

ronnyw

New member
העסקת עובד זר

מצטרפת מכל הלב להמלצתה של זהבה. (עברתי את אותו הדבר לפני שלוש שנים). תכניסי עובד זר. תהיה התנגדות, יהיו ויכוחים, יהיו "דווקאים", אבל אחרי שבועיים לא תבינו איך אפשר היה אחרת. זה טוב לכולם (גם לאימא וגם למשפחה). בכלל - יש שלב שצריך להתחיל להחליט בשבילם ולכפות את דעתכם. לפי התאור שלך - הגעתם לשלב הזה. אל תצפי מאימא שלך לשיקולים ענייניים של בעד ונגד, יתרונות וחסרונות. היא לא יכולה. תחליטי - ועשי. אם את רוצה בכל זאת טיעונים "הגיוניים", תגידי שאת לא רוצה שהיא תהיה לבד בלילה, זה בשביל השקט שלך. אפילו בואי איזה לילה "כי היתה לך הרגשה רעה", ותני לה להבין שהמטפלת היא להקלה עלייך. עוד טיעון - יותר זול להחזיק מטפלת 24 שעות, כי מקזזים שכר דירה. אפשר להמציא עוד כמה סיפורים, כמובן שהכל תלוי באופי של אימא שלך ומה משפיע עליה . אבל לכי על זה !! (מה גם שההתדרדרות ממשיכה, ואין דרך להימלט...)

ronnyw

New member
ועוד בנושא עובד זר

נצלי את העובדה שהיא סובלת עכשו מכאבים ואמרי לה שזה זמני, עד שיוטב לה. תראי שהיא תתרגל ולא תרצה לוותר

ענתי44

New member
סמדר שלום

דודה של אמא שלי ובעלה מאוד מבוגרים וסיעודיים. הם התנגדו לעובדת זרה, ובתם כפתה עליהם. היום היא כמו נכדה שלהם.וכשהיא יוצאת לחופש הם מתגעגעים אליה. ובזמנו כשרצינו לעזור כלכלית לסבא וסבתא שלי והם התנגדו אמרנו להם שזה הטבה שמקבלים ממקום העבודה. וחבל לא לנצל את זה. וזה עבד. תוכלי לומר לה שזה חלק מהקידום שלך של בעלך, אחים ושמגיע לכם וחבל לא להשתמש בזה.

עובד זר

גם בעלי התנגד, סגרתי עם חברת כוח אדם שישתפו עמי פעולה, הם אמרו לו שאני הגעתי לגיל שמגיעה לי מביטוח לאומי על חשבון המדינה עזרה, הוא הגיב" עוד לא שמעתי שבמצב כלכלי כזה קשה למדינה מחלקים עובדים למבוגרים. אבל אם נותנים קחי" וכך נכנס עובד זר לביתנו, בתחילה בקשתי שרק יעסוק בעבודות הבית ולאט החל לטפל ולשמור עליו, היום אינני יודעת איך הייתי יכולה בלעדיו.מצאו עבורה סיפור....

פנטזי1

New member
pachol שלום

צר לי על הסבל שאת עוברת,האם ניסית לפנות לעזרת עובדת סוציאלית של האגף לשירותי רווחה בעיריה או בקופ"ח? היא יכולה להדריך אותך מהן זכויותיך בקבלת עזרה,אימך צעירה ולכן לא מגיע לה גמלת סיעוד אבל בודאי מגיעה לה עזרה כלשהי -קצבת שירותים מיוחדים מביטוח לאומי,תנדנדי להם .תבהירי להם שזה דחוף להם יש זמן.תבדקי אולי יש לאימך ביטוח סיעודי בקופת חולים. אולי את יכולה להעזר בחברת סיעוד כי הם בקיאים בכל הזכויות רק תקפידי לבחור חברת סיעוד אמינה (יש הרבה שרלטנים ונוכלים בתחום הזה).

ronnyw

New member
ל- PACHOL

שלום רב לך, מהמעט שאפשר להבין מכתיבתך, את חייבת - חייבת !! - לקבל עזרה מקצועית. זה נשמע מקרה קשה, שיתכן ויהיה צורך להוציא מהבית. לפחות לקבל תרופות מרגיעות וממתנות. זה אפשרי. בטח שאי אפשר להמשיך כך. האם את גרה בעיר? פני מיידית ללשכת הרווחה באזורך. אמורות להיות שם עובדות רווחה (עובדות סוציאליות), שיבואו לביקור בית, ילמדו את המצב, יראו את התמונה הכללית (בת צעירה שתומכת ככה באם חולה - זה לא מהמקובלות...) וייעצו איך להמשיך. צפי להרבה תיסכול מול המוסדות, אבל אין ברירה. בנתיים, כמו שאמרו כל האחרים - נסי לא להתווכח עם אימך, לא להיכנס לעימותים, לא לנסות להסביר למה את בעצם לטובתה וכו'. היא תגיד את שלה, ואת תמשיכי לעסוק בשלך. לחולים אין הגיון, אין יכולת הקשבה או עיבוד של הטיעונים שלך. (זה נורא קל ליעץ, הרבה יותר קשה ליישם. כולנו נמצאים בזה, כפי שראית מהמגיבים האחרים). ואם קורה שנשברת, ואם התפרצת, ואם אמרת את-מה-שהחתכוונת-לא-לאמר, זה בגלל שאת בן אדם ולא אוטומט !! קחי אויר, נגבי את הדמעות והמשיכי הלאה. ואני חוזרת להתחלת דברי - עליך לחפש סיוע. (אפשרויות נוספות: רופא משפחה, קווי מצוקה של העיריה ועוד. אם תגידי איפה אתן מתגוררות - אולי אחרים יוכלו להציע עוד פתרונות).

למעלה