קשה לי להבין מדוע עושים את תבחין מנטו פעמיים?

oritbes

New member
קשה לי להבין מדוע עושים את תבחין מנטו פעמיים?

חתמתי לעבוד בבית חולים מסוים לשנה.
אחרי שהכל סוכם, פתאום הזכירו תבחין מנטו.
ולא רק זה, הבנתי מעוד מישהי שהתחילה לעבוד קצת לפני שביקשו ממנה לחזור על הבדיקה.
למה?
היא עוד לא עשתה...
מברור באמצעות גוגל מתברר שעוד יכולים לבקש גם צילום חזה...
ואח"כ נטילת תרופות..
וכל זה כל כך מוזר: כי הרי מי שעשה חיסון בעבר, ברור שהבדיקה תושפע מזה...
למהאין נוהל מיוחד למי שעשה חיסון בעבר?
למה יש כאלה שצריכים לחזור על הבדיקה (מנטו)?
מישהו יודע?
בבקשה זה דחוף לי לקבל תשובה!
תודה מראש לכל העונים

nightriders

New member
עקב החלשות התגובה עם הזמן

בתדריך החיסונים המעודכן יש הסבר לכך, וגם אם תחפש בגוגל תמצא.
יש מדידה שונה במילימטרים לפי קבוצות הסיכון (5,10, 15).

מנטו רחוקה מלהיות בדיקה מדויקת אבל זה מה יש.

חוץ מזה שהבדיקה לא מסוכנת, אז מה הבעיה?

צילום חזה עושים רק למי שבדיקת המנטו חשודה, וטיפול יהיה רק אם הצילום פתולוגי.

oritbes

New member
תודה על התשובה, הבעיה היא שאני אלרגית להרבה

הבעיה היא שאני אלרגית להרבה חומרים ופעם איבדתי את ההכרה לאחר סוג מסוים של אנטיביוטיקה.
בשאר פעמים שלקחתי סוגים אחרים של אנטיביוטיקה גם היו אלרגיות ופריחה.
בכללי אלרגית להמון חומרים ואני בסה"כ אמורה לעבוד בבית חולים עד החגים (כארבעה חודשים), אחת לשבוע ובלי מגע עם החולים.
לכן זה לא מוצדק מבחינתי לעבור את כל התהליך.
אני מחוסנת מהילדות ע"י BCG ועשיתי שלשום את הטסט.
אמורה ללכת היום או מחר לקריאת/בדיקת התוצאות וממש קשה לי לעזוב את העבודה (האחרת) בשביל זה.
אז לשמוע שאני צריכה שוב לעשות ולבוא שוב לקריאה?
ואז מה?
אם זה מתנפח בפעם ראשונה (בגלל החיסון בילדותי), זה די סביר שגם בפעם השנייה, לא?
סליחה על החפירה, אבל קשה להיעדר מעבודה האחרת 4 פעמים רק לצורך מנטו, כשבסופו של דבר הבדיקה לא מדוייקת...
מה אני יכולה לעשות? יש איזו הצעה שלא חשבתי עליה?

את תמיד יכולה לסרב

הי.
את התשובה הבאה כתבתי בהתייחס לחובת חיסונים לעובדי בריאות, לעובד מערכת הבריאות אשר פנה אלינו באימייל. אמנם במקרה שלך מדובר בבדיקת מנטו, אך אני מניח שאף אחד לא יכול לחייב אותך לבצע אפילו את הבדיקה בניגוד לרצונך. המקרה שלך קל יחסית, בשל הזמניות ואופי התפקיד שלך. זו רק שאלה של התעקשות שלך לא לבצע את התבחין ולא יעשו לך אותו בניגוד לרצונך. הנה התשובה:

אווירת ההפחדה וה "חובת חיסונים" לכאורה ניכרת בישיבות הועדה המייעצת על מחלות זיהומיות וחיסונים, אך יש לזכור שאין בישראל חובת חיסונים בחוק בשום מסגרת, וכאשר אתה מצוייד בידע ונחישות - לא ניתן להכריח אותך, אפילו אתה עובד מערכת הבריאות.
חוק זכויות החולה מגדיר מה נדרש לפני שכל אדם נותן הסכמתו לטיפול רפואי - הצטיידי בידע הזה בתור התחלה.

בסקירת הכנס הזה את יכולה לראות שקיים מתח מתמיד בין הרצון של משרד הבריאות לחסן את עובדיו לבין הרצון, המוכנות והיכולת לממש את זה בפועל, עד כדי נסיגה מעמדה נחרצת לנוכח התנגדות העובדים.

כפי שאת יכולה לראות בנספח 5א' של חוזר המנכ"ל המצורף, לא רק שאין חובה על עובד בריאות להתחסן, אלא שיש אפילו נוהל מסודר איך הוא מצהיר על "סירובו" להתחסן. מאחר ולפי הבנתי את אינך מיועדת לעבוד עם קבוצות סיכון כמפורט בנספח הנ"ל, עבורך זה אמור להיות קל יחסית לותר על החיסונים שאינך מעוניינת בהם.
בד"כ כאשר מפגינים ידע והיכרות עם הנהלים והטספים, שלא לומר עם המידע המדעי /רפואי הקשור ליעילות ובטיחות חיסון כזה או אחר, המערכת מרפה את הלחץ.
כמוצא אחרון, את יכולה לומר לכל גורם שמבקש לחסן אותך שהוא יהיה רשאי לעשות כן לאחר שיתן לך התחייבות כתובה על קבלת אחריות מלאה לכל נזק אפשרי שיגרם לך או לעוברך כתוצאה מהחיסון, על כל המשתמע מכך, לכל החיים. נראה מישהו מספיק בטוח בחיסון כדי לתת לך התחייבות שכזו...

nightriders

New member
את מערבבת כמה דברים

נתחיל מהחיסון. החיסון BCG אינו יעיל במניעת שחפת ריאתית ולכן הופסק. זה לא אמור לגרום לאינדורציה של מעל 5 מ"מ.

לגבי אלרגיה. זה שאת אלרגיה לאנטיביוטיקה לא אומר שאת אלרגית למנטו. וככל הנראה את לא אלרגית לפי התגובה שלך.

אם התגובה מאוד חזקה בפעם הראשונה (מעל 10 או מעל 15) לא מבצעים את הפעם השניה.

מתגובתך אני בעצם מבין שאת לא רוצה לעשות את זה מסיבה שזה גורם לך לטרחה. אז תגידי שזו הסיבה.

כמו שמור כתב - את יכולה לסרב, ובמקרה שלך לאור העובדה שאת לא צריכה לעבוד עם חולים - אם את שואלת אותי, הבדיקה אכן מיותרת.

oritbes

New member
לא מערבבת, אם היית קורא מה שכתבתי......

אם תקרא תראה שכתבתי שאני חוששת מכך שעקב false positive יתנו לי אנטיביוטיקה מונעת (שאני בד"כ אלרגית לאנטיביוטיקות שונות)
בכל אופן תודה

nightriders

New member
את זו שלא קראת - או שלא הבנת

אנטיביוטיקה לא נותנים אוטומטית על סמך בדיקת מנטו בלבד. אם המנטו חיובי מבצעים קודם כל צילום חזה לראות אם יש שחפת פעילה. במידה ואין שחפת פעילה אלא סמויה, מתן אנטיביוטיקה הוא רק בגדר המלצה (מפחית את הסיכון להתפתחות שחפת פעילה בעתיד מ 5%-10% ל 1%-2%). אף אחד לא יכריח אותך.

חוץ מזה, שאם מישהו אלרגי לאנטיביוטיקה מסוימת דואגים לתת לו אנטיביוטיקה אחרת שהוא לא אלרגי אליה. רופאים הם לא עד כדי כך מטומטמים.

למעלה