קשה לי להושיב את עצמי...

קשה לי להושיב את עצמי...../images/Emo4.gif

אני סטודנטית שנה ב'. לפני מבחנים קשה לי מאוד להושיב את עצמי ולקרוא. אני מסוגלת לבלות שעות בתכנון לו"ז לכל מקצוע, אבל אני לא פועלת לפיו. בנוסף לזה אני גם פרפקציוניסטית. אני דורשת מעצמי ציונים גבוהים למרות שאני לא לומדת. אני מנסה לחלק את החומר ליחידות קטנות, לתת לעצמי חיזוקים, כל שיטה שניסיתי לא עבדה. אני מאוד לחוצה בזמן האחרון מלימודים. איך יודעים אם אלה סימנים של הפרעות קשב וריכוז, או עיניין נפשי (או גם וגם)? אילו שיטות עבדו אצלכם, כשאתם פשוט לא מצליחים לשבת עם ספר או מחברת חצי דקה??? תודה מראש,

איך יודעים? הולכים לאבחון.

כדי שפתרון יעבוד, עדיף להבין את הבעיה. אם אכן מדובר בליקויי ריכוז, יש הרבה מה לעשות. גם נגד בעיות נפשיות יש מה לעשות. אם תספרי באיזה אזור בארץ את גרה, מישהו כבר ימליץ לך על מאבחן טוב באזורך.

Ilya T

New member
מצטער להידחף באמצע השרשור

אבל תוכל להמליץ לי על מאבחון באזור פ"ת או צפון ת"א. תודה ושוב סליחה.

מי מכיר בפתח תיקווה וצפון ת''א?

ברמת גן אני מכיר את מכון רום-פילת. זה ברחוב ז'בוטינסקי ליד הבורסה. אני מכיר את תמר פדבו בסמינר הקיבוצים אבל אני מאוד לא מעודכן בקשר אליה. האם היא עוד עובדת שם?

אני ירושלמית..

יש מאבחן שגם מאבחן ליקויי ריכוז, וגם סיבות נפשיות, או שזה נפרד? איך זה הולך דרך קופות חולים?? המון תודות

אם המאבחן הוא פסיכולוג, זה יכול

ללכת ביחד. אבל, אם הוא פסיכולוג חינוכי שהוכשר בארץ או באירופה, הוא לא מבין מספיק בליקויי למידה וריכוז. לכן גשי למאבחן שהוא פביכולוג מסוג אחר או פסיכולוג חינוכי שהוכשר בצפון אמריקה. אולי אזכר בירושלמי כזה.

למעלה