קשה לי להיפתח.

שם ים

New member
קשה לי להיפתח.

מוזר. כשאני לבד עולה המון כאב. כשאני באה להוציא אותו, זה נתקע, ונעלם. ואני חושבת שהוא כן צריך לעלות, כדי שאוכל לדבר עליו. היה לי בית. מקום שבו כל החרא עלה. כבר לא מרגישה שייכת אליו. בורחת ממנו, ושוב עולה התחושה שאסור לבטוח באף אחד. מצד אחד טוב שהיה הבית הזה, כי במקום שבו אני מתחילה לחשו בטוח, צפים ועולים כאבים, ואפשר לפרוק. אך אני כבר לא בוטחת בבית הזה. הוא מעלה בי זכרונות ממקומות לא טובים. ואז אני רוצה רק להעלם. מרגישה שאסוציאטיבית הוא מעלה בי דברים מהבית ההוא, האפל. אך אסור שם. כי זה פוגע. ואני תקועה עם הכאב שעולה רק כשאני לבד. וכשאני הולכת לשון, ואז אני ממציאה לי פאנטזיות. ורבה בדמיוני עם סתם לא שייכים. וכשעולה כאב, אני מנהלת עם עצמי מונולוגים שבורחים כשאני רוצה לעלות אותם. ויש הרבה אופל. ורע. חלל מת. צריכה לצרוח, ואילמת. תריכה לפרוק, ואילמת. צריכה בית חדש. או לחזור ליישן, ולשמוע שרוצים אותי. אך נראה לי שלא. וסתם. שם ים

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
להיפתח

להיפתח, לדבר, לפתוח את הלב, לשתף, לפרוק -- זה אולי לא תלוי בבית זה או אחר אלא קודם כל בך... במה שעבר ועובר עלייך, בחששות ומעצורים, במודעות ובדימויים, בהרגל ובציפיות, בקונפליקטים ובעוד הרבה דברים... אולי יש מי שישמע, שרוצה להקשיב, ולך קשה עם עצמך? זה נושא ענק וחשוב מאד. כדאי לעבוד על זה, לא?

שם ים

New member
מבינה משהו מאוד חשוב.

האמת, נראה לי שהייתי צריכה לעבור גהנום בשביל להגיע לזה, אך נראה לי שאני דיי מתקדמת. זוכרת שאמרת שמתאהבים במישהו שאין סיכוי שזה יתממש? כל כך מסכימה איתך, אך מסתבר שלא צריך רק להסכים, אלא שזה יתחבר גם למנורה הזו שם. אז דיי הבנתי סוף סוף. זה נכון. כי להיות באמת במערכת יחסים אמיתית דורש התמודדות עם המון פחדים, בעוד שהתאהבות בכאילו לא דורשת כלום, מלבד יצירתיות. המון פחדים יש לי ממערכת יחסים. אתמול הלכתי לישון. ניסיתי. והבנתי שאני מאוד הייתי רוצה לחלוק את הכאב הזה, שיושב לי בגוף, כאב של מסע ארוך, אך יש את הפחד מלשתף. כי אני לא יודעת איך התקבל הבום הזה בעיניי האיש מולי. מה גם שלראות אותי פורצת בבכי זה לא משהו. יש גם את הפחד ממגע. מגע מפחיד אותי. פחד מאינטימיות. דברים שנעלמים בפאנטזיות, אך האבסורד, שזה מגיע עכשיו גם לשם. עברתי המון כאבים, ותמיד הייתי לבד. יש לי מס´ חברות, ונהגתי לשתף, אך זה אף פעם לא ממש זה, כי את ההתמודדות האמיתית אנו עוברים לבד. גם בתוך המסע עצמו, בתוך התרחשות ההתעללויות שחויתי, הייתי דיי לבד. וכאן בעצם מתחבר הרצון להיות ביחד. התרגלתי לעשות הכל לבדי, ולפתע השיתוף נראה מאיים. קורה דבר מאוד טוב אחד. אני דיי יוצאת מהקטע הפנטזיונרי. כי בעצם אני מבינה שלא באמת קיים שם משהו, ושכשאני לרגע קט מפסיקה לדמיין, עולים הכאבים האמיתיים. ואז לאט ובזהירות אני מורידה שכבה ועוד אחת של דמיון, ונוגעת בכאבים האמיתיים. אתמול, הכאב הכי גדול שעלה, היה שאני רוצה לשתף בכאב שלי, רוצה לא להיות יותר לבד. מנסה לחשוב מזה בית. אני חושבת שמעולם לא היה לי אחד. כי לא מספיק רק שיהיה לי מקום להניח עליו את הראש. צריך גם חמימות. ועל כך קינאתי את מול במישהי מקסימה. קינאתי על שהיא זכתה לבית ולמשפחה ולאהבה. ושבתוך ים ההתמודדויות הקשות שלה, יש לה את המקום החמים שתומך. קינאתי בה בתמיכה. קנאה נחשבת למשהו שלילי. אני חושבת שבעצם הבעתי רצון. רצון לחום ולתמיכה. לא חושבת שזה שלילי. אם הגעתם עד לפה, אז תודה. שם ים

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שם ים

תודה ששיתפת אותנו בכאב, בקנאה, בסבל, בהתלבטות, ברצונות ובמאוויים הכמוסים. כיף לראות שאת נפתחת, לפחות כאן.

לשם ים ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

כל אחד מגיב אחרת אי אפשר לצפות לאחידות אצל כלולם(אחרת העולם היה משעמם לאללה).לכן את ממש לא צריכה להתנצל על הרגשות שלך כילפחות בפורום הזה האנשים מספיק בוגרים כדי לקבל אותך כמו שאת. שלך חנה גונן

למעלה