קשה לי לי בחיים

sohard

New member
קשה לי לי בחיים

היי לכולם,
אני מתנצל מראש, אבל זה יהיה ארוך.
אני בן 32, נשוי (נכון לרגע זה), עם 2 ילדים בני שנתיים וחצי ושנה, והזוגיות שלי על הקרשים.
אני בזוגיות כמעט 10 שנים עם אותה אישה, אהבת חיי, או לפחות היתה. נשוי כ6 שנים.
פעם היתה לי זוגיות מושלמת, תמיד היו חיכוחים אבל תמיד לקחתי אחריות וניסיתי לתקן ולגשר. עם השנים זה נהיה פחות טוב והבאנו ילדים, לא כדי לתקן את המצב אלה כי זה מה שרצינו.
אשתי היא מאוד דרמטית או אימפולסיבית, לטוב או לרע. בקצת יותר משנה האחרונה עברנו משברים גדולים יותר לזה הגיע למצב של צעקות וגרם לה לרצות לעזוב את הבית. כמו תמיד פחדתי, לא יכלתי לתת לזה לקרות ועצרי אותה בתחנונים שלא תלך.
תמיד היא התלוננה שאני משועבד לעבודה, ולא מקדיש מפיק זמן. כן זה נכון, אני עצמאי ואני המפרנס היחיד בבית וכל טעות שאני אעשה יכולה למוטט אותנו כלכלית. ברוך השם העבודה השתלמה ורמת המחייה גבוהה אבל הויכוחים לא נגמרו. חשבתי שאולי זה שהיא יותר מידיד זמן בבית ולא עובדת ולחצתי עליה שהיא צריכה לעבוד. השקעתי בעסק שהיא בחרה ולהיות עצמאית אבל הויכוחים לא פסקו. בחודשים האחרונים זה הגיע לרגע שיא שהיא ביקשה שנתגרש. זה שבר לי את הלב. היא איימה שבקרוב אני אשמע מהעורך דין שלה וכו ודאגה לפרט כמה היא מתחרטת שהיא הכירה אותי. מבפנים הייתי מרוסק, מבחוץ שהייתי לבד, בכיתי כמו ילדה קטנה. חשבתי רק על הילדים. בהמשך הגיעו מילים חריפות יותר מהצד שלה. המשכנו לשלב שהיא ביקשה שאני אשן בחדר אחר. וכך היה למשך חודש. כאשר נסעתי לנסיעת עסקים לשבועיים, בחזור הכל היה ורוד כאילו לא קיים. חיבוקים ונשיקות, בעיקר מהצד שלה. זה גרם לי להרגיש יותר רע! מה פיספסתי? איך לפני שבועיים ישנתי בחדר אחר ופתאום הכל טוב? זה בילבל אותי לגמרי וברחתי לנסיעת עסקים נוספת , למרות שלא היה צורך. אמרתי לה שאני מבולבל, כועס וחושה על פרידה. התשובה שלה היתה קרה כמו תמיד -״ אין לי זמן לחכות אז תחליט״. אמרתי לה שאני לא מעוניין להחליט החלטה כזו בכזו מהירות ואני צריך זמן. שחזרתי היא שוב ניסתה לשדר עסקים כרגיל אבל אני הרגשתי שאני כבר לא שם. ונסעתי אחרי יומיים לנסיעת עסקים נוספת, הפעם לשלושה שבעות. אמרתי לה שאני צריך זמן לחשוב, שאני מאוד פגוע מהמילים שהיא אמרה ומהדרך שהיא התנהגה. פה טעיתי! הרגשתי רע, הרגשתי שאני לא רוצה אותה יותר, שאני חייב לפרק את החבילה, אבל מה עושים עם הילדים? וקרה שהכרתי בחורה, לא בשביל סקס, אלה ידידה של חבר ששפכתי לה את כל מה שאני מרגיש ועובר כמו שמעולם לא נפתחתי לאף אחת אחרת. דבר הוביל לדבר וכן, שכבנו, כל יום במשך שבועיים. זה לא היה רק סקס, יצאנו, דיברנו, צחקנו ומה לא. היה שם קליק. התחילו רגשות. בחזור, הרגשות הגדולים שהרגשתי היום רגשות אשם!איך במשך 9 שניםם של זוגיות מעולם לא סטיתי או פזלתי לצדדים, לא הסכלתי ולא התענייתי באף אחת אחרת, ופתאום אני חלק המסטטיסטיקה? אני אני ממשיך? כיבתי שהיא תגיד לי שדי ואז הכל יהיה קל יותר. אבל לא. היא אמרה לי שהיא אוהבת אותי ורוצה שנתגבר. עבר שבוע ואני לא משדר עסקים כרגיל, אני לא נותן לה את היחס שהיא מצפה לו ואני לא שם בשבילה. אני יום ולילה חושב ומדבר עם הבחורה החדשה. היא מרגישה שמשהו לא תקין, וקשה לי להסתיר. אני מרגיש שהיא עדיין והיא תמיד תהיה אהבת חיי ואם ילדיי, אבל אני חושב ומפחד באותה עת להמשיך בחיי ולקבל החלטה. האם לצאת לדרך חדשה ולהרים ידיים? או האם כדאי לתת הזדמנות נוספת כדי לא לפרק את המשפחה. היא יודעת לקנות אותי במילים כמו שהיא פוגעת בי, מילים כמו ״אני לא יכולה בלעדיך, תמיד אמר לי תהיה איתי לעד, אני מקווה שנמות זקנים ביחיד וכו.. אז כן, זה מרסק אותי! בעסקים אני קר כקרח אבל עם נשים אני כמו שוקלד בשמש. אני מאוד מבולבל, ולאו דווקא בגלל הרומן החדש. אני לא יודע מה לעשות, אני מפחד לטעות ומאוד קשה לי להסתיר את מה שהיה. לצערי , שאני לא איתה אני לא חושב עליה. אבל שאני איתה אני רק חושב איך לפגוע בה או מה יהיה עם הילדים. כן, אני בן 32 וכל החיים לפני, אהל אני לא רוצה לטעות. אני לא מתחרט על שום צעד שעשיתי בחיי ואני לא רוצה להגיע למצב הזה. אני לא יודע אם זה הפורום הנכון לדבר על מצבי, אבל הפגישה הראשונה עם הפסיכולוג רק סוף שבוע הבא, ועד אז אני חיי בתסביך שאני לא יודע איך לפתור. אשמח לקבל חוות דעת, פידבקים, או כל הערה אחרת. בברכה.
אני.

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש בדיחה של וודי אלן

על שתי זקנות במסעדה שמתלוננות כמה האוכל גורע.
וגם שהמנות קטנות מדי.

או באווירה יותר מודרנית, זה מזכיר לי את דונאלד טראמפ שמכחיש במרץ שהייתה מעורבות רוסית בבחירות, אבל באותה נשימה מאשים את אובמה שלא עשה כלום בקשר לכך...

חזרה אליך: אתה לא יכול גם להתלונן על הכאבים ביחסים עם אשתך שאותה אתה כל כך אוהב, וגם באותה נשימה לספר על הרומן שלך והמצוקה שנגרמת לך עקב כך.

כלומר, ברור שמותר לך לספר את הכל, ואף טוב שכך - אבל כוונתי היא שעליך לבחור כיוון בחיים. או זוגיות, על כל הקשיים הכרוכים בה (ואני מאמין לך שיש קשיים גדולים), או הנאות המתוק-חמוץ של אהבה חופשית (פחות או יותר).

אני מנחש שמה שמסתתר מאחורי הניסוח שלך הוא ניסיון להצדיק את המהלך שלך, בבחינת "נקעה נפשי מהדחיות של אשתי". אבל אותי, כיועץ מהצד, לא מעניין האם המעשה שלך היה "מוצדק" או "לא מוצדק" מוסרית. בעיניי הצד המוסרי הוא משני, והוא בין אדם לבין עצמו, וזה לא מתפקידי להכשיר או לפסול את המוסר של מישהו אחר, מלבד עצמי.

מה שרלוונטי הוא שאתה פועל באופן חסר עקביות, וכך הולך לאכול אותה משני הקצוות.

גם הפסיכולוג לא יחליט במקומך לאן אתה הולך: לניסיון לשקם ולתקן את הנישואין, או לעולם של אהבהבים ורתוריקה מצטדקת. זה טוב וזה טוב. אבל אתה זה שחייב להחליט מה אתה רוצה.

רק אחרי שתחליט מה אתה רוצה - נישואין לא פשוטים או אהבה חופשית - אפשר יהיה בכלל להתחיל לייעץ לך משהו פראקטי.

מה שכן, פסיכולוג הוא אכן שותף טוב להתלבטות. אני רק מציע לך לא לחכות יותר מדי, כי הנזקים לזוגיות קורים מדי יום ביומו, וזו תהיה טעות חמורה מאוד לחשוב שאם כבר אני "בוגד" חודש, אז עוד שבוע לא ישנה. הוא ישנה ועוד איך. כל יום שאתה מתלבט אבל ממשיך - הוא יום חדש שבו אתה הורס את הזוגיות שלך.

tal902

New member
לכולם קשה בחיים....

ולעצם העניין. מה שאני שמעתי פה זה רק כמה היא לא בסדר וכמה אתה בסדר. אמנם אתה יכול לספר לעצמך סיפורים שהדבר הרע היחיד שלך זה שאתה משועבד לעבודה.
&nbsp
אבל שנינו יודעים שזה לא רק זה.
&nbsp
מה החלק שלך בכל הסיפור, וההתדרדרות?
&nbsp
אתה רוצה שנאמין שאתה "הגבר המושלם" ואשתך (שהיתה אהבת חייך וזוגיות מושלמת) פתאום יום אחד מתחלילה לקלל ולגדף אותך סתם ככה?
&nbsp
אני לא קונה את זה.....

sohard

New member
אני לא צדיק

אני לא רוצה שתאמנו לכלום, אני משוכנע שאני לא הגבר המושלם, אני משוכנע שיש לי יד בדבר אבל אני כנראה לא רואה את זה. יכול להיות שחלק קשור להריון, זה בטוח גם קשור אלי. אולי כי תמיד התכפופפתי ולא עמדתי על שלי מולה, או דברים אחרים שאמרתי או עשיתי.
לא מנסה להצטדק ואין מה שיוכל להחזיר את הגלגל אחורה. אני לא תמים ובטוח במאה אחוז שיש לי חלק בהכל, במודע או לא.
יותר מזה אני אוסיף, אני יודע שהמצב הכלכלי שלה תלוי בי, ואם הייתי יודע שהיום יש לה גבר עשיר או יכולת כלכלית שהיא צריכה להיות תלויה בי, היית מרגיש בנוח לקום וללכת וכמובן הילדים! מה עושים במצב הזה?. אם היא היתה אומרת לי שהיא עדיין רוצה שניפרד, הייתי אומר מסכים.

מה שמפריע לי הוא שהיא כאילו לא מתייחסת למה שקרה ופתאום עושה הכל על מנהת לשקם. אני מרגיש שאני כבר לא שם, אבל מאשים את עצמי שאני לא מנסה. אני מרגיש שאני פוגע בה שהיא פתאום משתדלת אבל אני קר אליה.
גם אני אנסה לשקם, בגדתי בה! אני אצטרך לומר לה את האמת במידה וזה ימשך. וההשלכה של זה יכולה להיות רעה יותר.
אם אחליט לא לשקם את היחסים, זה לא בגלל הרומן שיש או היה. זה בגלל שאני לא מרגיש שאני שם.
כנגד מה שעוצר אותי הכי מכל זה הילדים! איך מתמודדים עם זה? איך עושים את זה לילדים?

מריוס זכריה

Member
מנהל
למרות שלא שאלת אותי, אני אענה לך

באופן עקרוני, טובת הילדים היא שהורים שלא מתאים להם לחיות יחד, שלא יכולים לחיות יחד, או שמאוד מתוסכלים מלהיות יחד, לא יחיו יחד.
&nbsp
זו טובת הילדים, ולא כמו שכל מיני אנשים חושבים, שההורים יהיו יחד בכח, גם אם זה גיהנום. זה מה שעשו לפני חמשים שנה. לא היום.
&nbsp
הפואנטה פה היא שההורים צריכים לדעת ולהבין לעומק האם מתאים להם לחיות יחד או שבשום אופן לא מתאים להם.
&nbsp
רמת הוודאות שבה אתה נמצא כרגע היא נמוכה מאוד. זה ברמה של תגובות בטן. זה לא מספיק כדי לקבל החלטה מושכלת, ולכן רגשי האשמה שלך כלפי הילדים מוצדקים בהחלט.
&nbsp
הדבר הבוגר לעשות הוא ללכת עם אשתך לטיפול זוגי משמעותי, שבו יתברר לעומק מה היו הבעיות, לא רק מהצד שאתה רואה אלא גם מהצד השני, ברמה ספיציפית ולא כללית ("גם אני לא מושלם"), ויהיה ניסיון רציני לפתור אותן. ואת זה אי אפשר לעשות כשאתה מנהל רומן - זה סתם יהיה ביזבוז זמן וכסף (כמו שלא יעזור לשלוח את אחיך התאום לטיפול במקומך...).
&nbsp
לכן, כל זמן שלא עשיתם את זה, אין בסיס להחלטה לכאן או לכאן.
&nbsp
הרומן שאתה מנהל כמובן דוחף אותך החוצה מהקשר, אבל לא בדלת הראשית של החלטות בוגרות ומושכלות, אלא דרך החלון במרתף, שמשם הגנבים חודרים. אפשר להיכנס ולצאת גם משם, אבל זה יכול לגרום לפיצוץ שאחריו יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי לשקם את הקשר. וזה לא יקדם אותך ברמת ההתמודדות האישית.
&nbsp
יכול להיות שדווקא מתאים לך כזה פיצוץ .לכאורה זה יחסוך ממך את הצורך להתעמת עם התכנים הלא נוחים. אבל זו תהיה דרך ההתמודדות הכי לא בוגרת, וזו שמובטח שתפגע הכי הרבה גם בילדים, גם בה וגם בך.
&nbsp
לכן המלצתי היא שתלך בדרך הבוגרת. תחתוך את הרומן מיד, ולך עם אשתך לטיפול זוגי.
אם המסקנה שם, אחרי תהליך רצינ של כמה חודשים, עדיין תהיה פרידה, אז תדע שזה מה שצריך לעשות.
&nbsp
כרגע אתה מתנהל בצורה לא מאוד אחראית ובוגרת (אם כי בהחלט מאוד נפוצה - אתה לא חריג גדול בנוף הכללי).

אתה יודע

כבת להורים גרושים, הילדים נדפקים לא משנה מה.
בעידן של פעם שאסור חלילה לפרק משפחה הם נאלצו לחיות עם אוירה מתוחה, לפעמים צעקות וריבים בנוכחותם והמון רגשות אשם.
בעידן של היום שאומרים את כל מה שכתבת, הילדים לא פעם חיים עם תחושה של אין מספיק כסף. יש ויכוחים מי משלם על דברים, איך סוחטים מפה או משם. הם מרגישים באמצע בין שני הורים שלא תמיד רואים עין בעין, עם שיטות חינוך והתנהגות שונה בלי הלימה. ועוד ועוד.
בקיצור - הגישה הזו בעיקר חושבת על ההורים לכאן או לכאן.

אני רוצה להבין - המצב

מאז שהיא ילדה את הילד הראשון לפני שנתיים וחצי הוא שהיא מתפקדת כאם חד-הורית עם חשבון בנק (אתה)? זה התפקיד שלקחת על עצמך במשפחה ונראה לך שמי שלא בסדר שהיא לא מקבלת את זה זו היא? אתה נוסע בלי בעייה לשבועות לחו"ל ומשאיר אותה עם שני ילדים בגיל שנה ושנתיים וחצי, ומי שלא בסדר זו היא?
איך אתה רואה את התפקיד שלך בחיים של המשפחה ושל הילדים שלך? אתה פשוט מתעלם מהעובדה שנולדו לך ילדים וממשיך לעבוד כרגיל?

הילדים הילדים הילדים...

לפי תכיפות נסיעות העסקים (הלא חיוניות) שאתה יוזם לעצמך, לא נראה שעד כדי כך מפריע לך להיפרד מהם לימים ואפילו שבועות... (אם זה הפרמטר, את תפור עליך להיות גרוש...)
ולעניין הזוגיות שלך - פה אתה בכלל לספר לעצמך סיפורי אלף לילה ולילה... הכל היה נפלא ואז כבר לא... היא דרמטית ואימפולסיבית והחטא היחיד שלך הוא שלא עצרת בזמן את הדרמה שלה...
ושלא תבין אותי לא נכון - אני לגמרי מאמינה לך שמדובר בפרינססה דרמה קווין, אבל אם בחרת בה ועוד היית מאוהב בה, אז אולי יש שם גם כמה דברים טובים...
בכל אופן עושה רושם ששעת רצון נפתחה לפניך, הפרינססה ירדה קצת מהעץ הגבוה עליו היא טיפסה ויש הזדמנות להידברות, אז פתאום אתה נהיית דרמה קווין ולא מוכן לדבר איתה? נו באמת... וכמובן שאין שום קשר לרומן החדש והמסעיר שקרה לא בכוונה
... או כמה סיפורים אנשים יספרו לעצמם כשהזין עומד...

sohard

New member
מסכים

תמיד חיפשתי רק את הצד החיובי אצלה, והיו לנו רגעים מושלמים.
אני לא צדיק, לא מחפש להיות ובטח לא אהיה. אני אשם אם לא יותר ממנה. אבל המצב הקיים הוא שקרה מה שקרה. הילדים שלי הם כל עולמי, אבל אין לי בעיה להיות מחוץ לבית גם חודש, בשביל זה יש סקייפ וכו..
ההתנהגות שלה פתאום כאילו הכל דבש, כאילו לא היה כלום. וקשה לי עם זה. אני לא יכול להתעלם ממה שהיה, אני לא יכול להתעלם מהעובדה שבגדתי בה! אני לא יכול להתעלם מהעובדה שאני בקשר עם הבחורה החדשה ולא מתחרט על זה.
מה שכואב לי שאני משקר לה, אני מקשר לעצמי. היא רואה שמשהו לא תקין, היא שואלת שאלות אבל אני משנה נושא. אני לא יכול לפגוע בה. היא חשובה לי. היא אם ילדיי , אני תמיד אדאג לה ולא משנה מה יהיה. ולא מעניין אותי אם בפרידה היא תיקח את הכל ( חוץ מהילדים) נעשה משמורות. אבל כואב לי להסתכל על התמימות שלה למרות מה שהיא עשתה, בגלל מה שאני עשיתי! אני מצד אחד רוצה לסיים את הקשר אבל מצד שני דואג לה. חשוב לי שיהיה לה טוב. חשוב לי שלא יחסר לה כלום. ונשבר לי הלב לראות אותה ככה.
שום שיחה לא תעזור כי אם נלך ליועץ אני אספר לה את האמת. אני לא יכול לחיות בשקר. ורוב הסיכוי שזה יגמר. קשה לי להחליט.

אתה יכול לפגוע בה. וגם בילדים.

למעשה זה מה שאתה עושה כרגע. תחזיר שנייה את הבולבול למכנסיים ותחשוב אם בא לך לסיים קשר של 9 שנים בפיצוץ מכוער או שכדאי לחשוב שניה (עם הראש (העליון)). אני מאד בעד גירושים כשלא אוהבים /לא יכולים לחיות ביחד. והראשונה שתמליץ לך (כילדה גרושה) חלילה לא להישאר יחד בשביל הילדים. רק שזו החלטה טיפה רצינית מדי, שמשפיעה על 4 נפשות להמשך חייהן, מכדי לקבל אותה ככה. לגבי לספר לה - בעיני זו טעות. אף אחד לא ירוויח מזה כלום חוץ מכאב לב ושמן לדרמה הענקית ממילא. תהייה אחרונה - לי אישית לא ברור בכלל איזה מין אבא יכול לתקשר עם תינוק בן שנה ועם פעוט בן 2.5 בסקייפ למשך חודש (!)

בלה, בלה, בלה, בלה.

נתנו לך עצות מאוד ברורות לכיוון בוגר. אתה ממשיך למלמל מילמולים על כמה אתה דואג לאישתך, אבל להוציא את הבולבול מאיפה ששמת אותו כל כך קשה....

שוב הילדים...

סקייפ זה לא לגיל שנה ואפילו לא לגיל 4, בטח לא במקום קשר ישיר ובלתי אמצעי, מגע, קירבה, טיפול ונוכחות יום יומית... ואת כל אילו עושה אישתך, די לבד... אתה רק סטטיסט ברקע. ככה שגם אם אתה חושב שהם כל עולמך, דע לך שאתה חלק די זעום בעולמם אם אתה מרשה לעצמך להעלם לחודש וחושב שזה ממש לא בעייתי... משמורת משותפת אתה רוצה?... יש לך מושג מה זה לטפל לבד 24/7 בשני פעוטות במשך ימים רצופים? (אני מוכנה להתערב שמקסימום הזמן שנשארת עם שניהם לבד לא עובר את השעתיים).
ועכשיו לעניין האסטרטגיה של הגברת - מה בדיוק אתה רוצה שהיא תעשה: תשפוך שק אפר על ראשה, תיתן לך אונה מהכבד שלה? אתה הרי מכיר אותה ויודע שהדרך שלה להתנצל על הדרמה שהיא עשתה, זה לעשות לך קצת חיינדלך. עד עכשיו זה עבד, מה קרה פתאום? (רמז... המאהבת...).
על הבגידה והרצון העצום שלך לפוצץ הכל כבר כתבו לך אז אני לא ארחיב.
רק אסכם שהמצב הכי גרוע לכולם הוא להתקע איפה שאתה תקוע, אז תחליט כבר לאן אתה הולך, תהיה מוכן לשלם את המחיר וקדימה - צא לדרך באומץ.

שמע

אין לי כוונה לשפוט אותך מוסרית, ולא למדוד אותך בתור בן אדם וגם לא לתת לך עצה לשיפור הזוגיות.
אני רק מציע לך להיזהר מאוד מפני אישתך....
לא יודע מה בדיוק היא זוממת מאחורי גבך.
יתכן שכל הדיבור השלילי שלה, היה מן "פרץ של אמת". לאחר מכן, היא טיקסה עצה, תכננה את המהלכים שלה ועדיין פועלת לכיוון של פירוד.
יתכן שהשקט הנוכחי, הוא השקט שלפני הפירוד הנחוש.
יוזמת פירוד ועיתוי נכון זה דבר מאוד חשוב.
גם הקפדה על ניהול כספים, גם זה דבר מאוד חשוב.
מי אשם?
מי אחראי?
מה הפיתרון?
אין לי תשובות.

אייבורי

New member
ואתה אומר שהיא דרמטית ?

<אלוהים מה הולך אצלכם, כי אתה נשמע כמו דרמה 8 בסולם אורשר>
&nbsp
בכל מקרה, עד שתדבר עם פסיכולוג ותדע מה אתה רוצה מעצמך
א. אל תספר בשום פנים ואופן לאישתך על הרומן - או בעברית תסבול בשקט
ב. הייתי ממליץ להתרחק קצת מהמאהבת, עד שתדע מה טוב לך.

Cade Foster

New member
וואו

התחלת בפול גז והמשכת להגביר את הקצב. כבר מהשורה הרביעית הבנתי לאן זה הולך. "תמיד לקחתי אחריות וניסיתי לתקן ולגשר". או בתרגום לעברית תמיד היית הסמרטוט שיורד על הברכיים בכל פעם שהיא הייתה מגבירה את הקול. 2 שורות לאחר מכן קיבלתי את הOK לחשדות שלי - עצרת אותה בתחנונים שלא תלך. והרי החדשות: באותו הרגע היא הבינה סופית שאתה בכיס הקטן שלה (לא סתם כיס קטן אלא אתה יודע, הכיס המיניאטורי הזה שבתוך הכיס. "כיס קונדום") והתחילה למרר את חייך.

וזה רק הולך ומחמיר. זה הגיע למצב שאתה המפרנס היחיד בבית, היא בזמן הזה הולכת לגהץ לך את האשראי בקניון הקרוב לביתכם (במקרה הטוב. במקרה הרע היא דואגת לעצמה לחברה אצלכם בחדר השינה) ומכיוון שכבר סיכמנו שהיא מנגבת איתך את הרצפה היא גם מוצאת לנכון להתלונן על כך שאתה משועבד לעבודה. קלאסיקה.

לעזור לך לצערי אני לא יכול, בישראל אם אתה אב לילדים שעתיד להתגרש (וזה יקרה, שלא יהיה לך אפילו שמץ של ספק) אתה תקבל כזה זרנוק שאני יכול רק להתפלל בשבילך שתזכה לראות את הקטנים מידי פעם. אשתך גם נשמעת בדיוק כמו הסוג שתטנף עליך באזני הילדים לכשיגדלו, תחנך אותם לשנוא אותך ותמציא תלונות שווא שיגררו צווי הרחקה וכו'. זוהי רק ההתחלה חבר

זה באמת שובר לי את הלב לראות עוד גבר נכנס לסטטיסטיקה האיומה הזאת, מקווה שתהיה חזק, ניסיתי לחשוב הרבה על משהו טוב לומר לך אבל הפעם באמת שאין

מקווה רק שהסיפור שלך יגיעו לאזניהם של כמה שיותר גברים וישמש להם דוגמה חיה לגבי מה קורה אם אתה לא דואג לגדל a pair בשלב מוקדם של החיים.

Cade Foster

New member
אה כן, ותוספת חשובה

כדאי מאוד שתקשיב לעצתו של אייבורי. המצב ביניכם משול למצב באירופה ערב מלחמת העולם הראשונה, ואם אשתך תדע על הרומן שלך יהיה לזה את אותו האפקט שהיה לרצח יורש העצר האוסטרי, אפילו שזה כשלעצמו די שולי (היחסים ביניכם הרי מתים גם ככה). הוא רק מחפשת גפרור כדי להצית את הפתיל וכשהיא תמצא אותו, תהיה בטוח שהיא תנצל את זה עד תום.

Cade Foster

New member
ועוד תוספת עוד יותר חשובה

אל תראה במה שאני כותב המלצה לשום אקט משום סוג שהוא. הרכבת הזאת כבר עברה. אתה בידיים שלה ולחלוטין נתון לחסדיה. לפני שאתה מדבר איתה על פרידה כדאי מאוד שתדבר עם עו"ד מומחה לענייני משפחה. אני בטוח שיהיו לו כמה דברים מעניינים מאוד לומר לך שאולי יגרמו לך לשקול טוב טוב את הצעד הבא.

הייתי פעם במצבך

&nbsp
מבחינת זה שהייתי האישה החדשה. הכרתי גבר חמוד מקסים מצליח שמאסה נפשו בדחייה מצד אישתו. עוזבת את הבית, חוזרת, עושה שרירים, לפעמים לא מדברת איתו שבועות, ואז פתאום נחמדה ואוהבת.
אני הכרתי אותו בתקופה שהיו פרודים, וכשהיא הבינה שהוא יוצא איתי אז היא פתאום התנצלה וטענה שעשתה טעות ומייד באותו יום חזרה הביתה עם הילדים. הבטיחה הבטחות אבל שבועיים אחרי שהיא חזרה הביתה ההתנהגות שלה חזרה על עצמה וגם טיפול זוגי לא עזר להם.
אני קוראת את מה שכתבת ושואלת את עצמי אם בעלי עשה את הדבר הנכון לעזוב את אישתו. יש לזה כל כך הרבה נתבכים, אני אצטרך הרבה עמודים בשביל זה. אבל בוא נתרכז רק בדבר אחד:
בעיניי - תחשוב קדימה. איך יראו החיים שלך כשהעשן יתפוגג ותהיה גרוש, או אולי נשוי בשנית. ובוא תדמיין בתור התחלה רק את השינוי בחיי הילדים.
אני טוענת שההחלטה אם לעזוב או לא לעזוב תלויה מאוד באופי של אשתך הנוכחית. כלומר חשוב קדימה - איך היא תהיה כגרושה ולמה אני אומרת את זה. משום שאם לפי דעתך אשתך/גרושתך תהפוך להיות קורבנית, מרירה, פחות קשובה לילדים, דורסנית, מתנקמת - אז החיים שאחרי הגרושין יהיו סיוט. הילדים יסבלו, הדאגה שלך לילדים, ההתעללות הנפשית בך ולצורך העניין בבחורה החדשה. זה לא שווה את זה בגלל הילדים.
במצב כזה עדיף לנסות לתקן ולהתחיל דף חדש עם הנוכחית או להגיע לאיזו הסכמה וללמוד לחיות "יחד ולחוד" עד שהילדים יגדלו ויעזבו את הקן.
אבל אם אי אפשר לגשר על הפערים ומרגיש לך שלחלוטין המצב בלתי אפשרי לתיקון אחרי שניסית תקופה מסוימת עם טיפול זוגי, אז אין מה לעשות. אתה לא יכול לתת לעצמך לטבוע.
&nbsp
מצד שני אם אתה מרגיש שאשתך באופן כללי פרטנרית, תומכת, בעלת אינטילגנציה רגשית גבוהה, שמבינה שדברים נגמרו בינכם ואתה מרגיש שבסופו של דבר היא כן תהיה פרטנרית גם כגרושה וביחד תגיעו להסכמים כלכליים ולהסכמים שקשורים לילדים. אז במצב כזה האופציה להיפרד הרבה יותר הגיונית והסכוי שילדים יפגעו נמוך בהרבה.
&nbsp

למעלה