קשה לי - מאד.

עצמי

New member
קשה לי - מאד.

משהו שקרה היום החזיר אותי אחורה אל האין אונים. גם ככה כבר הייתי על סף, עכשיו אני לא יודעת איך להתרומם. איך להמלט מהשקיעה החוזרת... לפני כחודש וחצי, כבר מצאתי את עצמי מחוץ למעגל החיים.. לא דיברתי עם אף אחד, לא הלכתי לעבודה.. בקושי אכלתי... אני מרגישה את זה חוזר... את התחושה של לפני . לא יודעת איך לעצור את זה. לא ידעתי גם אז. אני פוחדת. ואנא, אל תטיפו לי , לא חושבת שאוכל לסבול זאת... ןאנא... גם אל תשאירו אותי לבד. עצמי.

עצמי היקרה!

כן, אני מכירה את התחושה. כמה שזה מפחיד, פתאום את מתחילה שוב לשקוע... אין לי הרבה מה לומר, מלבד זאת שכדאי יהיה אם תשתפי אותנו במה שקורה לך ותפרטי קצת יותר. מה הדבר הזה שאת מספרת שקרה ושהחזיר אותך אל האין אונים? ומה נוכל לעשות כדי להקל על סבלך? בינתיים קבלי ממני:

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שלום עצמי

אני לא יודעת מה הדבר שקרה לך שהחזיר אותך בצורה כזאת לנקודה מאוד קשה. לפעמים כשמדברים ישירות על דברים, אפשר להעזר בנקודות מבט של אחרים וכך לתת פרשנות אחרת לדברים, כזאת שלא חמורה אולי כמו זו שאת נותנת לזה כרגע. אם תרגישי שאת רוצה, את מוזמנת לדבר כאן על מה שקרה, כך נוכל גם יותר להבין וגם להתייחס, ואת תהיי פחות לבד.

עצמי

New member
הבטחתי לעצמי שילדי לא יחוו נטישה

לעולם. ולו גם הקטנה ביותר. והיום, ... בעלי שכח ללכת לקחת את הילד הקטן מהגן.והוא נשאר שם הרבה אחרי שכולם הלכו. בן שלוש... ואמר לי אחר כ \ך בשפתו העילגת משהו " נשארתי לבד בגן"... והלב שלי נשבר.. זה נראה אולי סתמי, זה ענק בשבילי. מה עוד שזה יושב על רקע כל מה שעולה לי עכשיו, תחושת ה"חפץ" שהייתי ולא בן אדם. מידי פעם זה בוער בי. התחושה שכל מה שהייתי זה רק חפץ, כלי, דומם. לא היה מקום להתחשב בי בכלום, לא התחשבו. המבט שלי היה צריך לאמר את מה שהם רצו לראות. הרגש שהבעתי היה אמור להתאים למה שלדעתם הייתי צריכה להרגיש. לא היתה לי זכות קיום בפני עצמי... אני זוכרת דוגמא אחת משמעותי כזו שיכולה להדגים. שלוש פעמים הייתי בכיתה ב. ואין לי אף תעודה מכיתה ב, כי מעולם לא סיימתי.! התחלתי את כיתה ב בחיפה.. שם גרנו אז.. בעקבות התביעה נגד אבא שלי, היה צורך לעבור מדירת הנוחות שלנו למשהו קטן, אז הורי מכרו ועברו למקום אחר, מחוץ לעיר. המעבר נעשה באמצע שנה, באמצע כיתה ב.( שלי) הם לא הכינו אותנו ולא אמרו כלום - תלשו אותנו מכל מה שידענו והעבירו אותנו דירה, כמו את כל שאר החפצים. מיד לאחר המעבר נשלחנו לבית הספר. בבוקר צעדו איתנו את שני הקילומטרים ( להזכירכם אני בת 7 אחותי עוד לא 8 ) הכניסו לכיתה , והשאירו לנו לחזור בסופו של היום... אני זוכרת את הפחד שלא נמצא את הדרך, את תחושת הבדידות והנטישה.... אבא שלי כבר ברח מהארץ בינתיים... ואמא הייתה עסוקה בפעולות סודיות וחשאיות כדי לאתר אותו ולהצטרף אליו. את הדרכונים וכרטיסי הטיסה היא ארגנה בחשאי, כך שלא ידענו על זה דבר, ואת יום הטיסה היא קבעה ל..... יום לפני סיום שנת הלימודים , כדי שאף אחד ללא יחשוד... שוב נתלשנו.. בלי לאמר שלום, בלי לקבל תעודה, בלי מסיבות הסיום... הגענו לחו"ל כששם עדין לא הסתיימה שנת הלימודים... הוכנסתי לכיתה א. לא התאמתי עם השפה וככה חשבו שנכון בשביל החודש שנשאר.. ( עד היום אני לא מבינה למה לא פשוט נתנו לנו זמן בבית להסתגל ) אבל כמו מקודם - נלקחנו, הושארנו.. לא היה מקום לרגשות או בכי. - זה היה.. בית הספר חדש, ז\שפה חדשה, ילדה קטנה בין המוני "טורפים" הלכתי לאיבוד שם בתוך הפחד... בתוך אי הידיעה איך חוזרים... את כיתה ב´ שם גם לא סיימתי מאחר ואבא נאלץ לחזור לארץ כי היה הסכם הסגרה.. ואמא התארגנה וחזרה אחריו כשהיא מנסה להגיע לפני תחילת שנת הלימודים כאן... אוףףףףף. סליחה על הסרבול.. אני מוציאה כאן על הקלידים קיטור... אבל אני נשברת...

stonefroze

New member
אל עצמי היקרה

עצמי יקרה, את מתארת זכרונות קשים כל כך ועצובים על ילדה קטנה ומפוחדת שמעולם לא ידעה מהי תחושה של בית,מהי תחושה של ביטחון. כל מה שידעה אותה ילדה היו רק תחושות של בריחה,של נטישה,של העלמות,תחושות של חרדה מתמדת ואי וודאות,תחושות ששום ילד בעולם אינו צריך לחוות או לסבול מהם. ותחושת חוסר האונים המתמדת,תחושת חוסר האחיזה במציאות ברורה ויציבה כמו גם הבדידות שנכפתה עליך כתוצאה מהנדודים הבלתי נפסקים והמעבר ממקום למקום ללא התראה וללא הכנה מוקדמת,השתרשו כולן עמוק בתוך חייך וצמחו בתוך נפשך כמו יער עבות. והיער הזה מסתיר לך את עין השמש.לפעמים. והצללים שהוא מטיל והקולות מעוררים בך אימה. את פוחדת ללכת בו שוב לאיבוד.כמו אז כשהיית קטנה. את פוחדת מהחיות והסכנות המסתתרות בתוך היער. את פוחדת על הבית שהקמת בפאתי היער. את פוחדת שהיער הזה יזוז ויבלע אל קרבו את כל הטוב והיפה שהשגת בחיים. את כל השמחה.את כל האושר. את כל הניצוצות הגנוזים שהצלחת לאסוף בעמל וביגיעה במהלך חייך.את כל מה שהלך לך לאיבוד אז כאשר היית קטנה. את כל הזכרונות הטובים.את כל הזכרונות הטובים. היער הזה קיים,עצמי יקרה,ואת צודקת. אי אפשר יום אחד בהיר לקום ולהעלים אותו. אנו בני האדם לא ממש שוכחים זכרונות רעים. פתאום הם צצים ועולים מתוך נפשנו בתקופות מסוימות בחיינו ודורשים מאיתנו קורבן. הם דורשים מאיתנו את קורבן האושר.הם דורשים מאיתנו את קורבן האושר. את אותו אושר שהגיע לנו והשגנו אותו בזכות ולא בחסד. אלה הם זכרונות רעבים,מתוסכלים.זכרונות אלימים וקדחתניים. זאבי פרא אשר היו כלואים בכלובים.בוכים ומיללים. שנים על גבי שנים סגרנו אותם במרתפים האפלים של נפשנו.לא נתנו להם לראות אור יום, כבלנו אותם בשלשלאות ובאזיקים כבדים מנענו מהם את זכות קיומם,ביטלנו אותם, רמסנו אותם,ניסינו להעלים אותם,התעלמנו מבכיים ועכשיו הם מנסים לחזור שוב,לעלות מתוך המרתפים ונראה כאילו הם מבקשים נקמה. על כל אותם שנים שבהם הפכנו אותם ליורדי דומה, לשוכני שאול,קבורים עמוק באדמה. וכל אותה עת הם פעלו את פעולתם,אותם כלבי שאול, לחצו עלינו מבפנים,הפריעו לנו בכל אשר נלך יללו בלילות בתוך מוחנו,דרשו את שחרורם. אולם את יודעת מה עצמי יקרה,הזכרונות האלה הם בעצם אנחנו.אנחנו אלה המעלים כל זכרון אט לאט אל פני השטח,אנחנו אלה המשחררים אותם. ואנו עושים זאת על מנת שיתנו לנו מעט מנוחה כי אנו רוצים לשלו ולנוח.ואנו רוצים לשחרר אותם כדי שגם הם ידעו שלוה,כדי שגם הם יגאלו כדי שגם הם יראו את אור היום,את אור היום שלנו. את האור אשר השגנו ועדיין משיגים. לכן דווקא עכשיו,עצמי יקרה,בשלב הזה של חייך בשלב שבו את כבר בעלת משפחה משלך משפחה מאושרת,משפחה אהובה הם שוב עולים בזה אחר זה ומאיימים להציף אותך בכאב בלתי נשלט,בלתי נסבל. והכאב הוא שורף.הוא דומה לכאבו של אדם שלא ראה אור יום במשך שנים ועתה נדמה לו כאילו הוא מתעוור והכל מסביב נעשה חשוך ואפל.והכל מתערפל ונופל. כי הזכרונות הללו הם את.את היא הזכרונות הללו והכאב שלך הוא כאב ההחמצה האדירה של ילדותך, כאב קשה לכל אדם,כאב מייסר,יחד עם זאת האמיני לי,זה יהיה כאב מזכך. כילדה לא יכולת היית להתמודד עם הכאב הזה אבל עכשיו עצמי יקרה ההתמודדות החלה. ואת תנצחי בהתמודדות,משום שאת היא זאת שהעלית את הזכרונות ההללו,דווקא בשלב זה של חייך על מנת להתמודד עמם. זכרונות של נטישה,זכרונות של פחד,זכרונות של אי וודאות, זכרונות של חוסר ביטחון,חוסר אמון,חוסר יציבות.זכרונות של תלותיות בלתי נסבלת באנשים שאכזבו אותך,ילדה קטנה ובודדה. אינך צריכה להתמודד לבד עם התהליך הזה. זה הזמן לפנות לעזרה(לא רק שלנו)שתעזור לך לעבור את השלב המייסר הזה בחיים בהצלחה.וכן עצמי יקרה, זהו בסך הכל עוד שלב אחד בלבד בחייך המופלאים שמעברו צפון לך השחרור האמיתי ותחושת הרוגע והסיפוק שמגיעים לך בחייך. ומגיעים לך תחושות הסיפוק על השגייך ומגיעה לך תחושת הרוגע,השלווה. כל מה שעברת כילדה עברת בגלל העוצמה הפנימית שלך כילדה ואני מאמין שהעוצמה הפנימית שלך כמבוגרת לא פחותה מזו. אל תיראי.נסי לשתף אחרים בעולם הזכרונות הזה.נסי לתת להם להתמודד יחד עמך במצוקה. אינך צריכה לעבור את זה לבד.אסור לך לעבור את זה לבד. ואת גם לא לבד.אל תשכחי זאת ולו לרגע. את תצאי מזה,אני יודע. השגייך הכבירים בחיים לא יהיו לשווא. ואני כבר רואה אותך באופק מחבקת את נכדייך. ומגיע לך,למי כבר יכול להגיע אם לא לך?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
תודה עצמי שסיפרת

למרות זאת, ילדיך לא חווים את אותה מציאות, בכלל בכלל לא. אני חושבת שאין הורה שלא פישל פעם אחת בעניין של איסוף הילד בזמן... יש שנתקעו בפקק ויש שאיבדו את תחושת הזמן בעבודה. זה מאוד שונה עצמי. הרי במקרה שלך, את מתארת חוויה של חפץ שמעבירים אותו ממקום למקום. ואילו הילד שלך, חווה כמה שעות של פחד מאוד גדול, אבל מצד שני, הוא לא חווה את עצמו באותה צורה ביתר הזמן. הבן שלך לא ייצא עם אותה תחושה לתוך הבגרות. דרוש הרבה יותר מזה ובתדירות הרבה יותר גבוהה. אבל אני מסכימה איתך שזה מאוד מפחיד ומפעיל רגשות קשים לעמוד מול ילדון מבוהל, שמספר על פחד אמיתי שלו, ששכחו אותו.

למעלה