קשה לי, קשה לי מאוד

קשה לי, קשה לי מאוד

הבת שלי בת 28 נמצאת בהוסטל סגור בגלל בעיות התנהגות, היא מקבלת טיפול, ובכל זאת קשה לי עם המשמעת הנוקשה של המקום, זה גם קשה לבת שלי, שאני משוחחת איתה בטלפון אני שומעת בקולה מעין עצב, היא לא שמחה, רוצה להיות בבית, היא באה הביתה לשבת פעם בשבועיים, ולי מאוד קשה כואב לי עליה ושאני שומעת אותה בלי מצב רוח, זה משפיע עלי מאוד, הבטן שלי מתהפכת,מאבדת את מצב הרוח ואני נהיית עצובה, והבת מלווה אותי כל הזמן, כל בזמן אני חושבת עליה, כואב לי עליה, חושבת על זה שאין לה עתיד, היא תמיד תהייה במסגרת כזו,
איך מתמודדים עם מצבים כאלה? איך להמשיך הלאה? מה עושים? במי נעזרים? אין לי כוח התעייפתי, מאז שהיא בהוסטל אין לי שקט נפשי, והיא לא יכולה להיות בבית בגלל מצבי הבריאותי, קשה לי לטפל בה

TikvaBonneh

New member

אכן, זה הדבר שהכי מדאיג אותנו כהורים לילדים מיוחדים. מה יהיה עם הילדים שלנו כשאנחנו כבר לא נוכל לדאוג להם.
מה שיכול לעזור לך הוא להכיר הורים נוספים שהוציאו את הילד להוסטל. גם לבקר אותה שם ולראות איך היא מתפקדת שם, להבין איך היא מסתדרת, לשוחח עם המטפלים שלה. להבין אם אלו רק קשיים של התחלה.
אני מבינה שהבת שלך וורבאלית, ויכולה לשתף אותך בקשיים, ואת יכולה לשפוט אם היא אכן מקבלת יחס נוקשה מידי.
אם ההוסטל לא מתאים לה, אולי אפשר למצוא פיתרון אחר. אני מכירה הורים שהעבירו את הבן שלהם הוסטל כי לא היה לו טוב, ועכשיו הרבה יותר טוב לו.
אולי ההוסטל הוא רק שלב ביניים, ללמד אותה להיות עצמאית, ובהמשך היא תוכל לצאת למסגרת דיור יותר גמישה.

yonitbrk2

New member
מבינה על מה את מדברת

אין ספק שהמקום שהכי טוב ומתאים לילדים הוא הבית, אבל יש מגבלות. גם שלי כבר כמעט שבע שנים מחוץ לבית, מאז גיל 12וחצי. נסי להסתכל על חצי הכוס המלאה, לראות את הדברים הטובים שהיא מקבלת במקום שבו היא נמצאת, דברים שאת לא יכולה לתת לה. דברים שאין לה בבית. נסי אולי לדבר עם מנהל ההוסטל, ולבדוק מה ניתן לעשות. האם אינם משתפים את ההורים בתכניות שבונים לדיירים? ובכלל במה שנעשה באופן שוטף במקום? מאוד מאוד חשוב שיתוף פעולה ומידע מלא בין ההורים לבין הנהלת המקום. האם קבוצה סגורה של הורים שילדיהם מתגוררים מחוץ לבית תעזור לך? האם תרצי לשוחח עם הורים שידעו ויבינו מה עובר עליך?

למעלה