קשה לי

avielss

New member
קשה לי../images/Emo7.gif

הודעות שאני כלכך מנסה להבין ולא ממש מצליח לא בגלל חוסר ידיעת השפה חלילה אלא בגלל שהיא כתובה בעברית מצד אחד יהיה קל יותר לכתוב בלועזית אולם מצד שני ישנם חברים יקרים שהדבר לא נוח עבורם הצעתי נכתוב בעברית ולאח מכן תרגום לשפה העברית-ראו חונה לרגע אופציה שניה וקשה (לטעמי) היא הניקוד אופציה שלישית היא בלדינו עם כיתוב עברי ואנגלי ישנן עוד הצעות? ואם כבר מדברים על קושי טמש אונה איזיקה א קונוסר מה? יש לכן מישהי להכיר לי

רותי ב.

New member
אביאל, קרידו, הניקוד באמת

לא קשה. כולו 10 סימנים (וגם זה אם רוצים להשקיע) בדרך כלל צריך לזכור 4-6 סימנים שעושים את כל ההבדל. לדוגמא הנקודה שאומרת אִי (וְ) במקום אַי (יש) זה עושה הבדל גדול, וכבר היו מקרים שבגלל חוסר ניקוד היה קשה גם לי להבין. באותו עניין - עוזר לכם שאני מנקדת? סתם רציתי לדעת. הכתב האנגלי לא מתאים לכולם, א. כי לא כולם יודעים, ב. תודו שאת הלאדינו העתיקה כתבו באותיות עבריות. הלוואי שיהיו פה עוד דעות. אהה, ובגלריות יש קטיגוריה של כתב רשי, ושל כתב לדינו ועוד איזה משהו שקשור לזה.

רותי ב.

New member
ככה:

במקלדת: ה- CAPS LOCK (הלחצן של האותיות הגדולות) לחוץ. עכשיו, במצב הזה: חיריק ִ (נקודה מתחת לאות: לוחצים ´שיפט - Shift´ ו- 4 ביחד. קמץ ָ לוחצים ´שיפט - Shift´ ו- 8 ביחד. פתח ַ לוחצים ´שיפט - Shift´ ו- 7 ביחד. נקודותיים ְ (מתחת לאות) לוחצים ´שיפט - Shift´ ו- ; ביחד. אלו ה-4 סימנים ההכי חשובים וזה השיעור הראשון.

DizzyMissLizzy

New member
eureka !! eureka !! וגם תודה לרותי!

מצאתי! מצאתי! - בלטינית (לא בלדינו) Ruti. Mersi muncho. ya topi un sitio con todos los "klalim" de "nikud" en hebreo Todos pueden usar los para ke entendemos mijor lo ke eskriven.

may55

New member
לרותי ולכולם

שלום ושבוע טוב כתבתי אפשרות להוסיף סרגל ניקוד וקיבלתי בתגובה שכבר הוסבר על כך, אך לצערי הרב רותי לא בדקת שאני הבאתי אפשרות להוסיף סרגל ניקוד ולא צריך לזכור על מה לוחצים. סרגל שעושה חיים קלים ביי ויום טוב לכולם אני מוסיפה שוב את הכתובת בתקווה שיעזור לכולנו לנקד מילים שקשה להגות בעברית. http://www.edu-negev.gov.il/orianit/lnews/155.htm

רותי ב.

New member
הוספתי את סרגל הניקוד שלך

לקישורי הפורום. יש כבר 3 קישורים שונים בנושא זה, וכולם תחת הקטיגוריה "כלי כתיבה" . נתתי גם קרדיט לך, שהבאת את הסרגל הזה, וגם מיס ליזי, על סרגל שונה.
שוב. אני מקווה שכל אחד יתחבר לסרגל המועדף עליו, ושבסוף כולנו גם ננקד קצת, על מנת להקל על הקריאה. קי-סייה בואן דיה פארא-טודוס.

eliya-l

New member
יום נפלא לכולם

הייתי מאושרת באם הייתם כותבים לדינו בעברית ומתרגמים לעברית - כך אולי אצליח ללמוד משהו או להפעיל את תאי המוח העוסקים בזיכרון ואולי אתחיל לזכור פה ושם איזו מילה נוספת. וכעת שאלה שצריך כנראה לשאול את הסבתות וכו´. סבתי ז"ל היתה מכינה בערב ליל הסדר מעין "לחמניות" מבצק ומים ולא ברור לי מה עוד היה בפנים. בכל אופן זה היה די קשה והיינו תמיד מפזרים מעל קצת מלח. האם מישהו מכיר ויודע? מלאן תודות. אליה

Lcapone

New member
תבדקי את ההודעות של RORGAD

חלקן הגדול כתוב באופן שהצעת. תציצי גם בפינת האימרות והפתגמים שלנו, וגם במתכונים( לשניהם מגיעים דרך הקישור למאמרים בפס האפור בראש הדף) ואולי זה יפעיל לך את הזכרון ותוכלי אפילו לתרום משהו משלך. ובשבילך: קוואלו סטס אזיינדו קון פרוס? יו טנגו און גטו מוי גודרו תרגום: מה את עושה עם כלבים? לי יש חתול מאוד שמן

אדיו...דיו...דלקוזינה ..מקיטטס...../images/Emo68.gif

טומי און ספנטו...אךךךך גו´חה.... תבידי יורנדו...מספנטי........ קומו סטאס אביאליקו... נו טספנטס יטבו קזאר....

avielss

New member
מאדם רוזה

קוזה נגרה אס קאיזה? נו קרו קזר מה חי השם עשיתי לך משהו רע? אני לא רוצה להתחתן

למעלה