קשה לי

קשה לי

אמא שלי בהדסה אחרי ניתוח לא גדול-ענק.
אני מתכננת להגיע לארץ יום לפני שתשוחרר מבית החולים כדי לעזור לה בשיקום.
האיש תומך מעודד ומנסה לעזור בלי סוף ....אבל הוא נדבק בפסח בדלקת ריאות מותש חלש ובקושי זז בעצמו...
הלשעבר שיודעת שהוא חולה רק מוסיפה לקושי ולא מנסה לעזור. ....
ההברקה של הלשעבר שאני אקח איתי את הבת לארץ כדי שתבלא זמן איכות עם סבתא...( האמא של האיש... ) הילדה הבינה שזה לא אפשרי. הלשעבר צעקה על האיש שאני רעה ולא רואה את הצורך של הילדה .....מטורף....

ornme

New member
מתארת לעצמי שריחוק מהורה חולה שזקוק לעזרה

מאוד קשה.
מצב מתסכל, כי מצד אחד זה מכביד ויושב כל הזמן בראש ומצד שני החשיבה הזו לא עוזרת לאף אחד... הדבר היחידי שיכול לעזור הוא לארוז את הדברים ולנסוע.
מקווה שהאיש יבריא במהרה.

לגבי הילדה - היא לא ברשימת הדאגות שלך. ממש לגמרי לגמרי לא.
ישנם מצבים בהם אולי היה ראוי לשקול (לשקול היטב! לא הסכמה אוטומטית) את הצטרפותה. במצב בו את נמצאת - לא. עכשיו זה לגמרי לא זמן מתאים לכבול את העצמך לדבר כזה, לא מבחינת לוחות הזמנים הלא ודאיים שלך, ולא מבחינת האחריות הכרוכה בכך.

האקסית שלכם עושה לכם כל הזמן קולות רקע, ולדעתי יש לך שתי ברירות - הראשונה המומלצת היא לא להתייחס או, בגלל הילדים, לתת לכך מינימום התייחסות, והשניה, אותה למיטב הבנתי ניסית כמה פעמים ולא הצליח לך - לקום וללכת.
אין באמצע.

אז תפעלי כראות עינייך, בלי לסחוב את הילדה איתך, ובלי להכביד על עצמך בבעיות שאינן שלך.
ושכולם יחלימו כמה שיותר מהר.

אכן לא בא בחשבון.

ואכן קמתי והלכתי בגלל הלשעבר פעמיים. מה שהוביל לשינוי שהיום היא רק קולות רקע ולמשל לא מוזמנת בחגים...ייש הסדר ברור לגבי החגים לאחר התערבות של בית המשפט.גם קולות הרקע האלה קשים ומכאיבים וכאן המקום לפרוק.
הכי מעצבן זה העובדה שהיא דורשת התחשבות כל הזמן...דוגמא אתמול לקחה את הרכב למוסך אז היא לא יכולה לקחת את הילדים בזמן שהם אמורים להיות איתה.
זה שאני עובדת והאיש חולה עם חום גבוה ודלקת ריאות? פרט משני וחסר חשיבות. .....

ornme

New member
שתדרוש, ושהאיש ישיב לה, וגם אם את אינך

עובדת, עדיין אינך חייבת לקחת עבורה את הילדים.
שהאיש יתמודד עם הדרישות ועם המגבלות. לא מבינה מדוע את מתעצבנת בכל פעם שהיא מעלה בדעתה עוד רעיון הזוי - היא לא יכולה לכפות עליך כלום.

mother cat

New member
אוי! חיבוק גדול!

אני מכירה את התחושה של הורה שעובר כל מיני דברים רפואיים אחרי שלושה חדשים כאלה עם אבא שלי. זה לא פשוט בכלל, ואני מתארת לעצמי ששה עוד יותר מרחו.
&nbsp
תסנני את רעשי הרקע ש האקסית. הנערה מבינה למה זה לא מתאים שתבוא איתך, נכון? זה מה שחשוב באמת...
&nbsp
פואה שלמה לאמך, ונסיעה טובה!

TatyBar

New member
שאני אבין

את הולכת לבקר את אמא שלך אחרי ניתוח והיא רוצה להפיל עלייך את הילדה?
אני לא מבינה למה את מתעצבנת.
תגידי לא. זהו. היא יכולה להמשיך לצעוק עד מחרתיים ואחרי מחרתיים. שתצעק. כשהיא תראה שאת איתנה בדעתך היא תבין שהיא דופקת את הראש של עצמה בקיר.
ובן הזוג שלך... נו. אם הוא לא מגדל עמוד שדרה מולה, זו כבר בעיה שלו. לא שלך.
שילמד לטרוק לה את הטלפון פעם אחת.

הבנת נכוי

הבעיה היה שנסעו להופעה של הילדה בתחרות לילדים מוזיקלים. והיא נסעה איתנו... לא נוהגת על היי ואיי והילדה ביקשה שאמר תראה אותה מופיעה. כך שהאופציה היחידה הייתה להדביק לה פלסטר על הפה זה נשקל ברצינות.

TatyBar

New member
אוי

אני לא מבינה למה אי אפשר לומר לילדה לא.
באמת שאני לא מבינה.
אם לאמא יש בעיה להגיע להופעה, שתבקש מחברה להסיע אותה.
אני הכי בעד להראות חברויות ויחסים נכונים. אבל אין לכם כאלה!
מה שאתם מראים בזה שאתם מסכימים לילדה שהאמא תיסע איתכם, זו צביעות, זיוף, מתח, ומעל לכל... עצבים שתמיד יבואו עם המפגש הזה איתה.
אפשר להבהיר לילדה שעכשיו זה זמן לא נח להיות יחד.
זה לא שאתם אוסרים על האמא להגיע. ממש לא קשור.
זה רק שלנסוע יחד, מסיבות שאולי בגילה קשה להבין, זה לא נכון.
זהו.
למה אי אפשר לעמוד מולה?
היא לא צריכה לדעת מה הסיבה והיא לא צריכה להבין או להסכים.
היא צריכה לדעת דבר אחד.
אתם מחליטים, וזהו.
לא היא.
ותחליטו כבר להוציא אותה מהחיים שלכם!

TatyBar

New member
להוציא את האמא התכוונתי!! לא הילדה!!!

ואני רוצה להגיד לך

שהנושא הזה של להבהיר לילדים שזה המצב, הוא לטובתם, לתפיסתי. כל העמדת הפנים המחויכת הזאת יוצרת דיסוננס שהרבה יותר קשה איתו בעיני, מאשר עם "אבא ואמא לא מסתדרים".
אישית, אחרי שנפרדתי החלטתי שאני לא נוסעת עם הגרוש שלי יותר באותו רכב, גם אם אצטרך מונית טרמפים ותחנונים למישהו אחר.
היחסים שלנו טובים ונחמדים הרבה יותר משל בעלך וגרושתו, ואנחנו יכולים לשבת ולצחוק ביחד,לעזור זה לזה, להזמין לקפה כשהוא בא לקחת את הילדים...
ברכב ביחד - זה לא.
החלמה מלאה ומהירה לאמא שלך ולבעלך.

למעלה