קשה קשה באפיה כאן

קשה קשה באפיה כאן

הם מחפשים את המרקם המוכר
עוגת תפוחים בחושה- אין קונים
בראוניז כמו שפרסמו כאן היום- אין מצב...

מה שמצליח לרוב זה בצק שמרים, בצק פריך ו...זהו בערך.

שומן קוקוס וקסנטן גם מקשים על חיבוב האפיה, מרגרינה לא אוכלים כאן. - יש משהו שנדבק בפה, טעם לוואי, מרקם שומני ועוד כהנה וכהנה

בחושות על שמן זה הפתרון אבל העדר הביצים לא מאפשר לי להגיע לאותם מרקמים עם כל הכבוד שיש לי לרסק תפוחים וכו'

גביניות , שמרים ממולאים תפוחים, שמרים עם קרם שוקולד - הנה אני באה!

הוצאתי את זה
 

יוספה 51

New member
מה עם עוגת התפוזים המצוינת של נעה?

קלה וקלילה? ואצלי הלהיט הנוכחי זה עוגת פירות, גם מאד מאד פשוט וממש לא מורגש 'טבעוני'.. אפילו בתי הקונדיטורית שלא מוכנה להכין לי עוגות נטולות חומרים 'מוקצים' אמרה שזה טעים..
 
קישורים בבקשה

המרקם היותר מדי אוורירי כאילו אין שם כלום גם לא עובר כאן טוב
הם רגילים לעוגות בחושות רכות, מאוורורות אבל כאלה שאין בעיה לאכול בלי משקה ליד שיוריד אותן ושיש להן נוכחות. עשירות. חמאה אחראית לזה, גם ביצים. אני מצטערת. אני אופה הרבה אבל עוד לא מצאתי את המנוחה והנחלה בבחושות האהובות.
 

יוספה 51

New member
הנה העוגת תפוז של נעה. לא יודעת לחבר קישורים.

כן, זה אוורירי אבל לא חושבת שיותר מדי. שווה לנסות. !
מצרכים: (לתבנית בבקה בקוטר 23 ס"מ או לתבנית אינגליש קייק אחת)
3/4 כוס משקה סויה
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוטרי
1/2 כוס שמן קנולה + עוד קצת לשימון התבנית
3/4 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח 70% מלא (או לבן)
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כפית מלח
גרידה משני תפוזים (בערך 2 כפות)
לציפוי:
3/4 כוס אבקת סוכר
2-3 כפות מיץ לימון סחוטרי
הכנה:
חממו תנור ל-180 מעלות. שמנו תבנית אפיה במעט שמן.
בקערה בינונית ערבבו את משקה הסויה עם מיץ התפוזים, השמן, הסוכר ותמצית הוניל. בקערה נפרדת ערבבו את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח. הוסיפו את תערובת היבשים לרטובים, וערבבו היטב עד שבקושי ישארו גושים. הוסיפו את גרידת התפוז. שפכו את הבלילה לתבנית האפיה והכניסו לתנור למשך 22 דקות. הוציאו וצננו בצד.
הכנת הציפוי:
בקערה קטנה ערבבו את כל אבקת הסוכר עם שתי כפות מיץ לימון. אם התערובת עודנה סמיכה מדי- ניתן להוסיף עוד כמה טיפות מיץ, אך לא יותר מכף. ערבבו היטב עד שכל הגושים יעלמו, ותיווצר תערובת לבנבנה סמיכה. באמצעות לקקן משחו אותה על העוגה המצטננת. לאחר כמה דקות הציפוי יתקשה וילבין. כעת ניתן לחתוך את העוגה לפרוסות, ולהגיש.
מומלץ להגיש עם תה צמחים חם
 

יוספה 51

New member
והנה השניה, של גבי אני חושבת

עוגת פירות קיץ
יבשים
210 גרם קמח רגיל (½1 כוסות)
70 גרם סוכר חום בהיר (⅓ כוס)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)
¼ כפית מלח
רטובים
180 גרם רסק תפוחים
120 גרם חלב סויה (½ כוס)
80 גרם שמן (⅓ כוס)
לפיזור למעלה
10 שזיפים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
2 כפות גדושות סוכר חום בהיר
רבע כפית קינמון
ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24, או תבנית אינגליש.
מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה. טורפים רסק תפוחים וחל"ס בקערה נפרדת, מוסיפים שמן ומערבבים.
מאחדים את שתי הקערות ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, מפזרים מעל את קוביות השזיפים וזורים סוכר וקינמון באופן שווה.
אופים 50-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במ,רכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.
- אגב- אני משבצת בתוך העוגה עצמה 2 אפרסקים בקוביות קטנטנות, ומלמעלה מפזרת משמשים או אפרשזיפים. כי לא מתה על שזיפים וכי זה מה יש לי עכשיו. מצוין.
 

יוספה 51

New member
שתיהן קיבלו קריאות התלהבות משלל הקרניבורים

שסביבי, וגם מבני הטבעוני אך בררן עד מאד. אז אולי....
 

ladybug6

New member
ממליצה גם על המאפינז לימון של וגאנסקי

יוצא ממש ממש טעים אפילו לסרבנית קוקוס כמוני (יש בזה שבבי קוקוס, אבל לא מורגשים)
 
למעלה