קשה קשה

Josette

New member
קשה קשה ../images/Emo10.gif

מסתבר שלמצוא דירה מרוהטת עם שותפים באיזור הכרמל/חורב/נו"ש במחיר עד $200 זה לא פשוט! בפעם הקודמת שחיפשתי דירה בחיפה (לפני קצת יותר משנה, כששכרתי לבד) מצאתי צ'יק צ'אק. ועכשיו זה ממש בעיה
רוצה דירההה!!!!

תקשיבי, יש אנשים שעזבו את האוני'..אולי בטלו

במעונות טליה? אולי יוכלו לתת לך חדר לבד? (הייתי מוותרת בשמחה על אחת משותפותיי לדירה- זו המסטולה, המלוכלכת והמזעזעת בעליל...ולוקחת אותך)

Josette

New member
אממ...

אני לא רוצה לגור במעונות בגלל סיבות 1 ו-2 (מתוך "10 סיבות למה לי לעבור" מאת Josette): 1. האוניברסיטה נמצאת רחוק מהכל וצריך הרבה פעמים 2 אוטובוסים כדי להגיע ממנה/אליה, וגם חברים שלי מתבאסים לקחת ולהחזיר אותי כל פעם לפני/אחרי יציאה מרוב שזה חור 2. בשבילי הקרבה לאוני' זה לא ממש שיקול כי מתוך 6 ימים בשבוע אני יומיים פה, יומיים ברמב"ם (שעה ורבע נסיעה !) ויומיים במת"ם (אוטובוס פעם בשעה) וגם כי אם באים אליי אורחים אז זה רק עד 1 בלילה. בינתיים אני נשארת איפה שאני, ברוך השם אני לא ברחוב, ומחפשת מחפשת .....

tutiris

New member
ומה עם דירה בקרית אליעזר?

הדירות שם הרבה יותר זולות, גם ממש קרובות לך לפקולטה לרפואה... ואם אני לא טועה, יש שם יותר תחבורה למת"ם. אם את יוצאת עם חברים לפאבים בעיר התחתית, זה ממש קרוב. ועכשיו עם הרכבת הקלה, יש עוד דרך תחבורה...

Josette

New member
../images/Emo51.gif אבל...

עם חברים אני יוצאת בעיקר באיזור הכרמל, ובמת"ם אני לא יודעת כמה זמן עוד אעבוד, אז אני לא אחפש דירה כתלות בזה. ואם לא אעבוד במת"ם, כנראה אחפש עבודה במלצרות, ואז שוב מגיעים לעדיפות לאיזור הכרמל... בכל מקרה, זה לא ששללתי איזושהי דירה כי היא הייתה בקרית אליעזר. קשה למצוא דירה במקום כלשהו, לא רק באיזורים שאני רוצה. חוץ מהדר אולי, אבל זו לא אופציה.

MMMOOSH

New member
יש , גם , יש , תעברי על שותפים דרך יד 2 תחפשי

ראיתי שם די הרבה 220 ו230 דולר את יודעת תמיד אפשר לדבר גם על המחיר ועם זה מרוהט אז כדאי לשלם 230

Josette

New member
היום ראיתי 2 דירות

אחת ברוממה הישנה ואחת בזיו ממש אהבתי את הזאת שבזיו יש מצב אני אלך על זה... עם עוד 2 שותפים, החדר מרוהט,סלון + מטבח גם, טלוויזיה, מיקרו, מ.כביסה, מרפסת קטנה. $200 שווה, לא? החסרונות - 1. החוזה הוא רק עד ספטמבר כי השותפה שעוזבת נוסעת לחילופי סטודנטים וחוזרת. אבל לא בטוח שתרצה לחזור לדירה. ככה שזה עוד נתון לדיון. 2. הדירה למכירה. יש סעיף בחוזה שאומר שאם בא קונה, אנחנו מפנים תוך 3 חודשים. אבל זאת שעוזבת אמרה שהדירה היא למכירה במשך כל 3 השנים שהיא גרה שם בשכירות... מה אתם אומרים?

TheBigBrother

New member
אני אומר

שאם תגורי בזיו תיהי שכנה של חבר שלי. אני גם אומר שזה בטח לא ממש מעניין אותך אבל היתי חייב להתבטא בנידון

flutter girl

New member
הצעה קטנה-

זיו זה קרוב אליי, ולמרות שיש לי תחבורה נוחה לאונ', יש מקומות נוחים בהרבה. עדיין יש לי סיטואציות של להמתין הרבה זמן לאוטובוס וכולי. אני מציעה שבעת חיפוש דירה גם תעשי בדיקות באתר של אגד לגבי התחבורה הציבורית והתדירות שלה. לא תמיד זה טוב.

stkachov

New member
אני אומר

תבדקי עוד אפשרויות. בשעות מסויימות מאוד קשה להתנייד בין זיו לאוניברסיטה. חוץ מזה אם הדירה למכירה זה עוד שיקול כי: 1. יכול להיות שזאת שעוזבת לא לגמרי בטוחה לגבי המעמד של הדירה. אולי בחוזה היה כתוב שהיא למכירה, אבל בפועל הבעלים לא ניסה למכור אותה עד היום. 2. לפני שנה וקצת הייתה מלחמה. לפני המלחמה מחירי הדירות בחיפה היו גבוהים יחסית ולכן היה קשה יותר למכור, ואילו אחרי המלחמה מחירי הדירות צנחו משמעותית והרבה בעלים לא רצו למכור. עכשיו המחירים הם עדיין נמוכים, והרבה אנשים מתחילים "לאסוף סחורה" וקונים דירות להשקעה. מצד שני אם הדירה היא מרוהטת ומסודרת, ואת לא צריכה להשקיע מאמץ מיוחד בלעבור מדירה לדירה, אז 3 חודשים זה מספיק זמן למצוא חלופה במקרה ואכן צריכים לפנות. חוץ מזה המחיר סבבה. הייתי בהחלט חושב על זה, ויחד עם זאת ממשיך לחפש עוד אופציות.

amitk80

New member
אני חושב שאם הדירה טובה

אז תלכי עליה כי היא קרובה יחסית לטכניון ולזיו. יש תחבורה טובה לעיר (19, 17, 16, 36, 18, 18א) אז ככה שזה די עוזר לך. יש תחבורה סבירה גם למת"מ (123, 11). מבחינת תחבורה לאוניברסיטה יש רק שני אוטובוסים 36,141. יש הרבה מה לשפר בנגישות האוטובוסים לאוניברסיטה אבל בשביל זה יש את האגודה שתעשה את מה שהיא צריכה. עותק מהמכתב הועבר להם. הם רצו שאני אשנה את המכתב לסיפור ולא לנק' וכשאלתי מה לא היה בסדר אז לא חזרו אלי. אם יש עוד סטודנטים שמוכנים לעזור לי להפעיל לחץ בנושא הזה (זה כן משהו שנוגע לרבים) אז שיצטרפו אלי כולם ביחד.

Josette

New member
גרתי שנה בזיו ברחוב חנקין

ככה שעניין התחבורה/נגישות/מקומות שיש שם - ידוע לי לעומקו. לגבי תחבורה לאוניברסיטה - 141 בשעות הבוקר יש בתדירות די גבוהה אם אני לא טועה, וכשתיגמר השביתה אני אמורה להתחיל כל יום ב 8. חזרה - אני כמעט תמיד נוסעת מהאוני' לעבודה או להתנדבות או לעוד מליון עניינים וסידורים שיש לי. כמובן ששום דבר עוד לא סגור ואני עוד צריכה לפגוש את השותפים, ולבוא עם ידיד שלי לראות את הדירה שוב כדי לקבל דעה נוספת. תודה לכל המגיבים! נ.ב TheBigBrother האפשרות הזאת של הקרבה לחברך מרגשת אותי עד בלי די!

flutter girl

New member
אם ככה,

אז אין שום בעיה - 141 באמת יש בתדירות גבוהה מאוד בבוקר, יחד עם 36 (שעובר דרך זיו).

למעלה