קשה

lonely3

New member
קשה ../images/Emo4.gif

קשה ללכת ברחוב ושעוברים ליד קבוצה של בנים[בעיקר] הלב מפסיק לפעום מפחד שידברו איתי.. קשה ללכת ברחוב שמרגישים שכולם מסתכלים עלי ורואים כמה מגעילה אני.. קשה שאנילא יכולה סתם לרדת למטה לקנות משהו בסופר.. קשה שאני לא יכולה ללכת לבד לרופא,סתם להתקשר אליו או לכל מקום אחר.. קשה שאני מוצפת חרדות כל היום.. קשה ללכת סתם למשפחה שנכנסים בדלת ורואים את כולם יושבים ונועצים בך מבטים..כל הנסיעה לשם אני לחוצה.. קשה להסתיר את זה מכולם..ומצד שני קשה לספר את זה לכולם.. הרשימה עוד ארוכה ארוכה.. אני לא יכולה לספר ממש מה עובר עלי לאחרים כי קשה לי להפתח אני חסומה וגם מניסיון הם לא מבינים.. החרדה הזאת הורגת אותי..מה קורה לי? אוף זה כל כך קשה מצטערת אני לא יודעת להעביר בצורה טובה את הדברים שאני מרגישה אני מרגישה שאני כותבת כמו ילדה קטנה אבל לא מסוגלת לשמור את הכל בלב.. אפשר לצאת מהחרדה הזאת בכלל? הרבה אנשים אומרים שאפשר לחיות חיים תקינים אחרי טיפול מתאים ועבודה קשה אבל החרדה אף פעם לא נעלמת. זה הגיוני? באמת אי אפשר להעלים לגמרי את החרדה? זה ממש קשה לקרוא כזה דבר..כאילו אין תקווה..

כשהחרדה עושה את הכל קשה...

אני חושבת דווקא שאת מעבירה בצורה מאוד טובה את מה שאת מרגישה. אני חושבת שאפשר להרגיש כמה קשה לך וכמה עצוב ומפחיד. אני יודעת שהחרדה יכולה לגרום לדברים להראות כל-כך קשים, שזה פשוט מייאש. אבל, כן אפשר לצאת מהחרדה, כן אפשר
. את כותבת שיש אנשים שאומרים שחרדה אף פעם לא נעלמת. אבל זה לא תמיד נכון. הרבה פעמים מתגברים על החרדה והיא נעלמת, ולפעמים אולי נשארת איזו רגישות לחרדה, אבל ברמה כזאת שהיא בכלל לא מפריעה לנו בחיים. אל תדאגי מזה, כי באמת שכן אפשר לנצח את החרדה, וכן אפשר לא לסבול ממנה, וזה מה שהכי חשוב. יש טיפולים מאוד יעילים לחרדה, גם פסיכולוגיים וגם תרופתיים, והם יכולים כל-כך לעזור לשפר את החיים, ולעשות את הכל הרבה יותר קל. היית פעם בטיפול לחרדה?

lonely3

New member
תודה. התגובה עודדה אותי ../images/Emo13.gif

ולא לא הייתי בטיפול.. ראיתי באינטרנט שיש קלטות כאלה באנגלית שם מדברים על החרדה ואיך לצאת ממנה.. התחלתי לשמוע אותם ואני פועלת לפיהם..אני מקווה שיצא מזה משהו. תודה

טיפול בחרדה

אני לא מכירה את הקלטות האלה. מה הם ממליצים לעשות? בטיפול בחרדה בדרף-כלל מלמדים אותך ללכת נגד החרדה. הבעיה בחרדה שאם נכנעים לה היא כל הזמן הולכץת וגדלה, ואנחנו נמצאים במן מעגל כזה של פחד והימנעות מלעשות כל מיני דברים. והדרך לשבור את המעגל היא דווקא כן להעיז ולעשות. זה נורא קשה, אבל מתחילים בהדרגה. נגיד קובעים לעצמינו משימות לבצע שהן אמנם מפחידות לנו אבל ברמה שאפשר להתמודד איתה. ואז מתרגלים שוב ושוב, עד שזה מפסיק להפחיד אותנו. אז עוברים למשימה קשה יותר. בעצם עושים רשימה של מטלות (שקוראים להם חשיפות, כי אנחנו חושפים את עצמינו למשהו מעורר חרדה). הרשימה הזאת הולכת מהקל לקשה, והיא מאפשרת לנו להתמודד עם הדברים בצורה הדרגתית. היופי הוא שכשאנחנו מגיעים לדברים הקשים בסולם, הם כבר נראים לנו פחות קשים מאשר בהתחלה, כי אנחנו כבר התקדמנו שלב בסולם... בגלל שזה נורא קשה לצאת נגד החרדה, יש כל מיני טכניקות שמלמדים בטיפול שהמטרה שלהן היא לעזור לנו להצליח לעשות את החשיפות, וגם להרגיע אותנו כשיש לנו מחשבות חרדתיות. שיטות קוגניטיביות מלמדות כל מיני טכניקות של דמיון מודרך וכל מיני שיטות של זיהוי מחשבות חרדתיות. כשאנחנו לומדים לזהות את המחשבות שמאחורי החרדה, אנחנו יכולים להתחיל להתווכח איתן, לענות להן.בדרך-כלל לחרדה יש נטייה לגרום לנו להערכה לא נכונה של סיכונים, ולפעמים אפילו שאנחנו יודעים שמשהו הוא לא כל-כך הגיוני, עדיין הוא נורא נורא מפחיד אותנו. כשאנחנו לומדים לזהות את המחשבות הלא הגיוניות שמקורן בחרדה, אנחנו יכולים להתחיל לענות למחשבות האלה במחשבות אחרות, הגיוניות יותר. חוץ מזה יש גם טכניקות של הרפיה, שעובדות על נשימות והרפית שרירים ועוזרות להרגע כשמרגישים מתוחים. אולי גם בקלטות שיש לך מלמדים כל מיני טכניקות כאלה, או שזה משהו אחר? בכל מקרה, אפשר לפנות לטיפול ואפשר גם לנסות לתרגל לבד. ובלךי קשר, יש גם טיפול תרופתי שאפשר לשלב שמאוד עוזר לחרדה. שיהיה לך המון בהצלחה
, ותכתבי מה קורה איתך. טלי

TITU17

New member
מאמי..

אני נמצאת בדיוק באותו מצב. כל דבר שתיארת-ככה בדיוק אני. אני מקווה לצאת מהמצב הזה בקרוב, אני יודעת בדיוק איך את מרגישה, וזה הרגשה הכי מגעילה לחיות ככה. אני מקווה שתצאי מזה מהר, החיים יפים וחבל שזה ככה הורס לנו
בהצלחה!

למעלה