קשוחים יותר עם הילד ראשון

MNdad

New member
קשוחים יותר עם הילד ראשון

לפעמים יש לי הרגשה שאני קשוח יותר עם הבן הבכור שלי מאשר עם שני הילדים האחרים - מוותר לקטנים על דברים שאני מתעקש עם הבכור, או דורש ממנו דברים שלא דורש מהאחרים. האם גם לכם זה קורה? מה עושים?

קורה, כן, לומדים לשנות את זה.

לומדים לוותר גם להם. לקח לי כמה שנים טובות עד שהבנתי שאני לוחצת עליה יותר מאשר עליו (היא הבכורה). ברגע שקצת שיחקקתי - גם לה וגם לנו נהיה יותר קל.

Master Stav

New member
סבתא מספרת

שבילד ראשון אמא הייתה מחטאת את האוויר בסביבה שלו בילד השני היא נרגעה קצת אבל עדיין מים חמים למוצץ שנפל וכאלו בילד השלישי שטפו במי ברז ובילד הרבעי .....אמרו שחול זה לא נורא .....לא מתים מזה
עונה לך על השאלה ? זה טיבעי לגמרי ...הבכור/ה הם המקור שלנו לכול הטעויות לפי הספר המשפחתי הילדים שמגיעים אחר כך נהנים מהרזומה שצברנו כהורים ...ולא לא לומדים מהטעויות של ההורים שלנו למרות שהינו רוצים לחשב שכן .

schlomitsmile

Member
מנהל
אם הבנתי נכון את פותח השירשור הוא מכוון יותר לתופעה אחרת- לא שאנחנו לומדים על הגב של הבכורים, אלא שהציפיות והדרישות שלנו מהם נותרות גבוהות יותר, גם אחרי שכבר הפנמנו שעדיף להיות גמישים יותר. הקטנים נהנים מהגמישות החדשה, בעוד הבכורים ממשיכים לשאת בעול הציפיות הגבוהות. אני לא יודעת... נדמה לי, שאחותי הבכורה ובני הבכור יטענו שזה אכן כך...

Master Stav

New member
בהחלט התכוונתי לכך .....

אנחנו לומדים על גבם לא מהורינו והציפיות הודרישות נישארות גבהות כם שהפנמו את התהליך ואת ההבנה שלא צריך לדרוש כול כך הרבה מהם ..... ככה זה.

ככה אצלנו היה

ציפו מאחי הבכור להמון ומאחר והוא התנער מהציפיות העבירו אותן אלי. לא הייתי יותר טוב ממנו בלמלא אותן. אין לי מושג איך זה יהיה עם הילד שלנו שיוולד בקרוב. מקווה לא להערים עליו ציפיות, אם בכלל.

schlomitsmile

Member
מנהל
ציפיות אינן דבר רע בעקרון ../images/Emo13.gif כל עוד הן עונות על כלל הזהב של סבתי ז"ל: כל דבר- במידה. חוסר ציפיות, אומר בעצם לילד- אתה חסר יכולת, ממך אין מה לצפות. נראה לי, שכמו בסוגיות אחרות בהורות, גם כאן אנחנו נדרשים לחפש את שביל הזהב המתפתל, בין פחות מדיי ליותר מדיי ../images/Emo13.gif הציפיות צריכות להתאים ליכולתו (המשתנה כל הזמן...) של הילד. לשדר לו אמונה בכוחותיו, בלי להלחיץ אותו.

יוסף בא

New member
ילד שני

אני ילד שני אחרי אחות מה שגרם לכך שכול המטלות של הבנים נפלו עליי ולא היתה לי את האמפטיה של אח בכור וכן אני חושב שאח שני במשפחה מרובת ילדים זה לא פשוט בגלל שאין את הלהיות בכור (ליתר דיוק אין את המודעות ההורית לכך)

למעלה