קשיים בבחירת תפקיד

metallica9

New member
קשיים בבחירת תפקיד

היי הייתי אמור להתנדב ב 28.2 זה לא התממש בגלל שהתקשתי בבחירת תפקיד המתאים לי. בתא המתנדבים לא כלכך עזרו אמרו שהתפקידים פקידותיים ודי דומים נשלחתי לאכא בלי שידעתי שזה ראיון שיבוץ לא נאמר לי דבר וחשבתי שזה חלק מהתהליך להתנדבות ולכן הגעתי לגמרי מבולבל ולא מוכן. בתא המתנדבים לא משתפים פעולה הם היו אמורים לשלוח אותי לראיון בחיל הים אבל כבר חודש אני רודף אחריהם.החיילת שמטפלת בתיק שלי אומרת לי שאני צריך להתבגר... בינתיים עושה רושם שגם ה 8.5 עלול להתפספס לא יודע מה לעשות ודי מיואש אין לי שום מידע מוקדם על תפקדים והשמות עצמם לא אומרים כלום,בנוסף בעיות הקשב והריכוז שלי מקשות עליי להתעמק בכל שמות התפקידים.מה אני יכול לעשות כדי לצאת מהמצב הזה?

yoyo1000000

New member
תחפור קצת בגוגל

אני בהתחלה בכלל חשבתי שהצבא ירדוף אחריי עם תפקידים... בכל מקרה כדאי לך פשוט להיכנס לאתרים המיועדים (עולים על מדים, אתר חיל האוויר, אתר חיל התקשוב וכו') ופשוט לחפש ולראות מה יש, לא יודע מה אפשר לעשות חוץ מזה..

Run for a Fall

New member
אהלן

תהליך איתור התפקיד הינו תהליך ארוך ויכול להיות מתיש כפי שאתה מתאר.

הרצון מצד אחד למצוא את התפקיד האולטימטיבי ומצד שני הצורך להתפשר לפעמים יכול לתסכל מאוד.

אולם חשוב לזכור כי מעטים האנשים שמגיעים בצבא לתפקיד אידיאלי מבחינתם - או כך נראה להם בהתחלה. צריך לזכור שמדובר במכלול של נתונים שמגבילים את בחירת התפקיד - מגבלותיך הרפואיות ונתוניך האישיים.

ההמלצה שלי היא לא לפסול על הסף תפקידים, גם אם הם נשמעים פקידותיים - כל תפקיד ניתן להרחיב ולבצע על הצד הטוב ביותר, ולתרום לצה"ל ולך. יש המון תפקידים שנשמעים לא מושכים במיוחד אבל תגלה שמסתתר בהם המון תוכן והמון הנאה בשבילך, ומנגד ישנם תפקידים שנשמעים יוקרתיים ולמעשה אין בהם שום תוכן.

אם אתה מעוניין, ישנן מספר הצעות תפקידים בפורום:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/default.aspx?forumid=1177&cId=10335

כמו כן מצטרף לזה שמעליי - אולי כדאי לך לקרוא על תפקידים באתר חיל האוויר, חיל הים וכו'. יש שם מידע מאוד מפורט.
עוד ממליץ להיעזר באתר שבוז:
http://www.shavuz.co.il/recruit/index.asp

והכי חשוב - לשמור על ראש פתוח, ללכת לראיון, להתרשם מהיחידה, מהסביבה, מהמפקדים... הרבה פעמים זה מה שעושה את השירות

נ ו ע ה 12

New member
איזה תחום מעניין אותך?

ומהן המגבלות (הפטורים) שיש לך? אם תספר נוכל לעזור לך להתכוון על משהו מסוים...

אם אתה מתענין בתפקיד בחיל האוויר

בזמנו אני זוכרת שהרבה אנשים פה מצאו תפקיד בחיל האוויר דרך תא מתנדבים של חיל האוויר והיו מאוד מרוצים מהיחס והעזרה בציאת התפקיד. אם אתה לא מרגיש שתא מתנדבים עוזר א א. לנדנד להם הרבה ב.לחפש לבד תפקידים ג.אתה יכול לפנות למוקד של חיל האוויר (אולי יש גם אחד כזה לחיל הים) ולקוות ליחס עוזר יותר

למעלה