קשיים בכתיבת אנגלית

יער עד

New member
קשיים בכתיבת אנגלית

והינה הבעייה אני ממש לא יודעת לכתוב אנגלית ואני מדברת על רמה בסיסית ממש... הדיבור וההבנה תקינים ותמיד היו טובים. קריאה הייתה פעם (הכוונה ממש בהתחלה) רעה מאוד כי היה לי קושי לזהות את האותיות וקושי נוסף בלצרף אותן להברות. אחרי שהתגברתי על שני הקשיים הללו (לדעתי סוף כיתה ו'), הקושי הפך להיות קושי בזיהוי אוטומטי של מילים, כלומר, הייתי צריכה לקרוא מילים כול פעם מחדש, במעין פיענוח איטי. את השלב הזה צלחתי לבסוף ע"י ריבוי חשיפה לטקסטים (או במילים אחרות,דפקתי את הראש בקיר והתחלתי לקרוא ספרים מפלצתיים), עכשיו הקושי הוא כאמור כתיבה. כאשר אני רוצה לכתוב משפט באנגלית אני דבר ראשון משנה אותו לניסוח בסיסי ולא מתחכם כדי שלא יהיו בו מילים מסובכות, אחר כך אני משחקת איתו עד שהוא מאוד קצר ומתומצת ואז אם יש לי אפשרות אני שואלת מישהו קרוב איך כותבים את זה או נתקעת בלבדוק במילון. זאת לא פעם ראשונה שאני שואלת על הבעיה הזו (אם כי לא בפורום הזה) התשובות שתמיד קיבלתי היו:"לא נורא את במילא לא צריכה אנגלית" אבל פה אתם טועים, אני דווקא כן צריכה. יותר מזה אני רוצה.

זה כן נורא כי את כן צריכה אנגלית.

יש לי שתי עיצות בשבילך: 1. ללכת לאבחון. ברגע שמומחה יבין מה הבעיה תוכלי לחפש אנשים שמומחים בפתורנות לבעיה הזו כי מאוד יכול להיות שאת לא לבד עם הבעיה הזו ושיש הרבה מה לעשות. 2. אם תתני לי את כתובת האי מייל שלך, אשלח לך מסמך של 3 מגה בייט שמסביר באנגלית איך אני מתמודד עם בעיה בכתיבת אנגלית בעזרת התאמת מעבד התמלילים שלי. מי שמתקשה בקריאת המסמך יכול להיעזר בתוכנת ההקראה החינמית www.readplease.com

יער עד

New member
מחפשת דרך ללמוד לא רק "להסתדר"

מישהו מכיר משהו כזה? זה אפשרי בכלל? אני לא מזלזלת בדרכים שעוזרות ביום יום ואם אני יצליח לייסם את מה שעדו הציע אני ישמח השאלה היא האם אין שיטת לימוד מומלצת שתעזור לי ללמוד לכתוב אנגלית בלי עזרים חיצוניים? הרי בסך הכול עברית למדתי ואין לי בעיה בה... אני די אוהבת שפות וניסיתי ללמוד שפות נוספות אבל זה היה נורא קשה.

תנסי ללמוד אנגלית

מדוברי האנגלית. כלומר, באיזה קורס של השגרירות או של אחד המכונים הטובים. הם לא יגידו שאת לא צריכה, כי את בוודאי צריכה, אחרת לא היית מרגישה את הבעייתיות של זה.

mstudent

New member
לאו דווקא מדוברי אנגלית

הם בד"כ לא מודעים לבעיות שיש לנו הישראלים. להכנס לאינטרנט ולמצא מי שמתמחה בהוראת אנגלית ללקויי למידה. ויש כאלה!

יער עד

New member
מהאתר שצירפת התרשמתי שמדובר

בסוג קורסים שכבר עברתי, אומנם לפני המון שנים אבל בכול זאת... תודה על הניסיון לעזור ואם יורשה לי אני אנסה לחדד את הבעיה: אני לא צריכה קורס שמתמקד בדיבור, הבנת טקסטים וכו' זה כמעט כול מה שלמדתי מאז החטיבה דרך קורסים פרטיים, התיכון, מכינה אקדמית... האמת היא שהאנגלית שלי כמעט לא השתפרה כתוצאה מהקורס שעשיתי במכינה (לדוג'), הייתי בין הטובים בכיתה אבל לא ידעתי לכתוב. היה לי מאוד קל עם טקסטים ועם שאלות אמריקאיות אבל.... שוב, אני עדיין לא יודעת לכתוב. חשוב לי להדגיש אני לא מדברת על לכתוב מילים ארוכות או מסובכות. מדובר על כתיבה נטו, הכי פשוטה. מילים שמורכבות מ3 אותיות אני עוד יודעת מילים כמו המילים הבסיסיות בחוברות ללימוד אנגלית לילדים - לא. בננה, בית(???house ) שמות של אנשים, השם משפחה שלי(אניח אף פעם לא בטוחה). ונמאס לי שאני לא יכולה לכתוב וצריכה לשאול אנשים שאלות מטומטמות ומביכות ולשמוע תגובות של לא נורא להרבה אנשים יש בעיות עם אנגלית... כשכול מה שאני רוצה להגיד זה: האנגלית שלי ממש טובה!!! כשהייתי בחופשה בלונדון לפני שנתיים הסתדרתי מצויין לא היתה לי שום בעיה, לא בדיבור ולא עם שלטים, מפות, פרספקטים... אבל כשנירשמנו במלון, כשמילינו את הפרטים בויזה, כשנרשמנו בתור, זה תמיד היה: תמלא לי....תרשום גם אותי... והוא יודע והוא די בסדר עם זה ועדיין... טוב אני סתם מוציאה קיטור. אם הגעתם עד כאן, תודה על ההתענינות.

daniellaaviv

New member
לכתוב אנגלית

יש לנו פיתרון ....אם בא לך להיפגש ולנסות ללא שום התחייבות מצדך!! אנחנו מאמינים (וזה גם ידוע לכל) שקריאה וכתיבה הם מראה אחד של השני. בשיטה שאנו מלמדים קריאה לילדים ולמבוגרים ובעיקר לדיסלקטים מההתחלה אנו מתרגלים קריאה וכתיבה בו זמנית. תהליך ממש לא ארוך ויש גם תוכנה. אם האנגלית שלך לא רעה כמו שאת אומרת, הייתי מנסה. חבל על התיסכול!!!אנחנו מזהים מייד אם יש לזה צ'אנס. אני מהמרת שאת יודעת לקרא רק מילים שאת מכירה ואת לא כך תצליחי לקרא מילים שלא פגשת בהן קודם. אז בואי לפגישה ונראה יחד....תפני אלי מפה או דרך האתר. www.avivenglish.com

עדימ

New member
בואי ולימדי ממורתי המדהימה!

פרטים במסרים אם בא לך! אני באמת חייבת לה הכול כתיבה דיבור וכו'

למעלה