קשיים להרדם בלילה אצל בן שנה וחצי...

SaTLaN32

New member
קשיים להרדם בלילה אצל בן שנה וחצי...

שלום צלחנו בהצלחה את השנה וחצי הראשונות לחיינו, אבל כבר תקופה לא קצרה שנורא קשה לעולל להרדם בלילה. אנחנו משתדלים להשכיב אותו אחרי ארוחת ערב -->מקלחת --> בקבוק ולישון בין השעות 20:00 ל 20:30. ישנם לילות שבהם הוא נרדם בצ'יק אבל חלק גדול מהלילות זה ממש קשה. הוא מסיים את הבקבוק ואז מתחיל עם הדרישות: אוטו, טרקטור, בימבה, מים בקבוק וכו... וזה יכול להמשך עד 22:00 ולפעמים יותר עד שאנחנו לוקחים אותו איתנו מול הטלוויזיה עד שאנחנו רואים שהוא כבר גמור (תוך 10 דקות). זה לא קורה הרבה. בכל מקרה, אנחנו משתדלים מאד לסיים את ההרדמות במיטה בלי לצאת ממנה, עם ליטופים שירים וכו. האם יש לכם עצות איך אפשר "לעייף" אותו ולקצר את הסיפור הזה? תודה מוטי

schlomitsmile

Member
מנהל
האם הבנתי אותך נכון שבעבר הוא נרדם יפה, ורק לאחרונה התחילו הקשיים? האם הוא מתעורר בלילה, אחרי ההרדמות הראשונה? אם זה חדש, יש לך מושג מה השתנה בסביבתו מאז שהתחילו הקשיים בהרדמות? יכול ליות שקר לו? אולי משהו אחר? בכל מקרה, בין אם זה קושי חדש או ותיק, אני ממליצה לך לא לשחק/טלויזיה/שירים וכד'. ואני יודעת כמה זה קשה... גם אני עוברת בימים אלה את החויה הקשה הזאת... הוא בוכה (אצלנו- צורח בטירוף...) אני מרימה אותו רק כדי להשכיבו. ושוב הוא נעמד וצורח, שוב אני לוקחת אותו ומשכיבה אותו. בלי לונה-פארק, בלי שירים, ריקודים, נידנודים, משחקים. לכל היותר- מילות הרגעה שקטות ואסרטיביות:"עכשיו לילה, בלילה ישנים. אמא/אבא פה" ובקבוק מיים/ מוצץ. כל דבר מעבר לזה, שובר את המסר שעכשיו זמן לישון. יכולה להעיד, שאחרי שבוע הוא כבר נרדם בלי טענות (אחרי שבהתחלה זה לקח 45 דקות מסוייטות של צרחות), וגם כשמתעורר בלילה, חוזר לישון יחסית מהר. בקיצור- העניין אינו לעייף אותו. הילד בד"כ עייף בשעה כזאת, אלא פשוט לא יודע להרדים את עצמו, מה שגורם לתיסכול ולבכי. הוא צריך ללמוד את המיומנות הזאת (נשמע מצחיק, אבל גם זו מיומנות), וזקוק לנו שנלמד אותו גבולות- והגבול הראשון, כמו בסיפור בראשית- הוא הגבול בין יום ללילה. ובעניין גבולות (נושא רחב ועמוק), אימצתי לעצמי ציטוט שקראתי: "אני אוהבת את ילדיי בלי גבולות, ונותנת להם גבולות ברורים באהבה".

SaTLaN32

New member
תשובות...

* בעבר הוא היה נרדם יפה למרות שהיו מקרים שהה לוקח לו זמן (רואים שהוא עייף ולא מצליח להרדם) אבל מועטים. * ברוב הלילות (95% מהם) הוא ישן לילה מלא, אלא אם יש שיניים/מחלה וכו. * לגבי חום/קור, יש רדיאטור בחדר, והילד ישן עם גרביים, וזז המון. הוא מוריד את השמיכה וישן עליה. במקרים שהיה לו קר או חם הוא היה קם בלילה. בכל מקרה לפני שאנחנ הולכים לישון מכסים אותו שוב. * לגבי הטלוויזיה זה באמת נושא ידוע, אבל באמתשזה רק במקרים קיצוניים במיוחד (קורה לעיתים רחוקות אחרי סופ"ש אצל סבתא..) ואנחנו מאד משתדלים לא להכנע לרצונות שלו (רוצה אוטו, וחיות וכו למיטה). מה שאנחנו עושים בד"כ זה לשבת איתו, לשיר לו שיר אולי, ללטף אותו, וכל הזמן אומרים לו שכבר לילה ושכולם ישנים, ושלא משחקים יותר וכו. ואז אמא יוצאת מהחדר, והוא קורא לאבא... חייב לראות את שנינו... אתמול למשל הוא בכה, רצה לצאת ולא הסכמתי, הוא בכה, בכה, נרגע לאיזה 20 דקות, ושוב בכה, אז הלכתי אליו ליטפתי אותו והוא נרגע, ושוב בכה ופשוט התעלמתי עד שהוא נרדם. ושוב קם ורצה מים הבאתי לו והוא נרדם כבר לכל הלילה. (כל הסיפור הוא משעה 20:30-21:30). קשה קשה..

akavishon

New member
בזה שאתה שר לו שיר ומלטף אותו, אתה

עושה בדיוק מה שהוא רוצה... כשהוא מתעורר - צריך להיכנס לחדר שלו, להשכיב אותו במיטה, בלי פוצי מוצי, להגיד בתקיפות שעכשיו לילה וכולם ישנים ולצאת מיד מהחדר. אם זה לא עוזר - חבילת אזיקונים וסמרטוט בפה יעשו את העבודה

schlomitsmile

Member
מנהל
אם תצליחו לפענח מה גרם לשינוי, מה טוב. זה עשוי לעזור בהתמודדות עם העניין. אבל בכל מקרה, המלצתי החמה (וכאמור- אני עוברת את זה על בשרי, יודעת כמה זה קשה) היא לשמור על עקביות. כל חוסר עקביות, כל "לעיתים רחוקות" שנותנים לו טלויזיה/צעצועים, מחזיר לקו ההתחלה, ואף לפניו, כי הראיתם לו שאם יבכה מספיק חזק/זמן, תכנעו. זה מבלבל אותו, זה יכול אפילו להפחיד. ילד זקוק לגבולות כדי לא להרגיש אבוד. ילד זקוק לבטחון שהוריו חזקים, שהם יעמדו בכל דבר. אני לא מאלה שיכולים להשאיר בחדר ילד בוכה שיבכה לבד. אני נשארת לידו, אבל בלי משחקים. כאמור- לכל היותר דיבור קצר, שקט ואסרטיבי שעכשיו לילה, זמן לישון ואני פה. כמו שתיארת מה שהיה לכם אתמול. העברת לו מסר ברור שאתה איתו כשקשה לו, אבל אין מנוס מללכת לישון עכשיו. אני מאמינה, שאם תתמיד/ו בגישה הזאת בעקביות בלי הנחות, העניין יסתדר.

כדאי רצוי ומומלץ מאוד

לקרוא את "הלוחשת לפעוטות" של טרייסי הוג (לתינוקות-" הלוחשת לתינוקות"). ולא עוזר רק לקרוא צריך גם ליישם (מן הסתם) את השיטה בלי להתיאש. מנסיון- זה עובד... מאחת שחשבה שהשיטה טובה לכל התינוקות חוץ מלשלה... העקשנות משתלמת (לפעמים).

ronnm

New member
ההתנסות שלנו

גם לנו הייתה תקופה קשה כזאת, הסתיימה רק לאחרונה אנחנו גם פעלנו כמו ששלומית תארה היינו מאכילים ושמים במיטה, גם אם הוא ער כל פעם שהוא היה "קורא" לנו היינו נכנסים, משכיבים אותו חזרה (אם הוא נעמד או התיישב), ויוצאים אם הבכי התגבר היינו מוציאים אותו מהמיטה, מחזיקים בידיים כמה דקות ומחזירים ככה חוזר חלילה קשה לי להגיד שבגלל זה הוא התחיל להירדם כמו שצריך, יכול להיות שפשוט הוא הגיע לשלב כזה, או כל סיבה אחרת אבל מה שכן, היום כשהוא מתעורר, או לא נרדם, הוא יודע מה צפוי לו... זאת ההתנסות שלנו אבל ילדים הם כל כך שונים זה מזה, שקשה לדעת מה יהיה. אנחנו פשוט ניסינו כל שיטה ששמענו (כולל זאת של הלוחשת ...), עד שמצאנו משהו שעבד כמו בהרבה דברים, צריך לחרוק שיניים, ולחכות בסבלנות עד שזה יעבור...

אפשר גם לנסות

פשוט לשכב ליידו ולעצום עיניים. לפעמים מספיקה הנוכחות... ואווירת השינה.

SaTLaN32

New member
אתזה אנחנו גם עושים...

וזה מה שהורג לנו את הלילה. אנחנו נרדמים לפניו :)

למעלה