קשיים נפוצים ברכיבה, מה עושים

GrEeNwOmAn

New member
קשיים נפוצים ברכיבה, מה עושים../images/Emo35.gif

--------------------------------- באקינג- סוס פותח בגאלופ- עצירות לא צפויות- הרמת רגליים קדמיות- אי ציות- פוחד ממקום אחד במגרש מאד- מה לעשות במקרים האלו.

GrEeNwOmAn

New member
תשובות בקשר לקשיים ברכיבה.../images/Emo175.gif

באקינג- אם נותנים לסוס שוט ואז בא הבאקינג אז צריך לתת לו עוד שוט, לא ענקי ומכאיב, פשוט שוט, עד שהוא יפסיק. שיראה שהוא "נענש" על כך. סוס פותח בגאלופ- מנסים לעצור אותו בעדינות וברכות על הפה. כי ככל שתמשכו לסוס יותר בפה על ידי המושכות זה יכאב לו, והוא ירוץ יותר מהר. עצירות לא צפויות- לבדוק מה גרם לעצירה הפתאומית שהסוס ביצע. חייב להיות גורם מסויים, אלא אם כן הרוכב ביקש ממנו, אה אבל אז זה צפוי. הרמת רגליים קדמיות- פעם היה לנו סוס בתהליכי אילוף בינוניים, ורכבה עליו מישהי שכל שנייה הוא הרים לה רגליים, אז היא חיבקה את הצוואר שלו עם יד אחת או עם שתיים, ואז הוא ירד למטה. למה זה ככה? אי ציות- אנחנו מדברים פה על מקרים של אי ציות. להראות לסוס בדרכים כמה שיותר נעימות, רכות ועדינות, שהרוכב או הבוס, והוא מחליט! פוחד ממקום במגרש מאד- לקרב את הסוס למקום הזה, ואז ללטף אותו. להראות לו שזה כלום!

Shai Felton

New member
../images/Emo41.gif

אני לא חושבת שהסוס ירד למטה רק בגלל שהיא חיבקה לו ת'צוואר. וחוצמזה אם סוס עומד על 2 הוא לא ישאר ככה, הוא ירד אחרי כמה שניות, אז השאלה היא לא איך להוריד אותו אלא איך לא לתת לו לעשות את זה שוב.

niko girl

New member
תשובות!!!!

באקינג: קודם כל אם הסוס עושה באקינג צריך לעלות לו את הראש! כי יש סוסים שאם מצליפים בהם אז הם משתוללים עוד יותר! סוס פותח בגלופ: חייבי קודם כל לברגיע אותו בלהגיד "איזי" או "הייי" ולמשוך ולעזוב את המושכות כדי שהסוס יאט. עצירות לא צפויות: חייבים להמשיך לדרבן סוס אם יודעים שהוא עוצר בפתאומיות. הרמה רגליים קדמיות: אסור לתת לסוס להוריד את הראש או להרים אותו אם הוא מעוצבן עליכם או שעיצבנתם אותו. אי ציות: אם הסוס לא מציית לכם או תצליפו בו או שתתתקעו בו את הדרבנות. פוחד ממקום אחד במגרש מאוד: צריך לעבור עם הסוס במקום הזה ולבדוק כל פעם ממה הוא מפחד.

Shai Felton

New member
מה זה להעלות לו ת'ראש?

ואם מצליפים בוס הוא אולי יעשה באקינג שוב אבל הוא יידע גם שאסור לו, ואחרי כמה פעמים שנותנים שוט הוא מבין שזה שהוא יעשה עוד באקינג לא יעזור לו.

niko girl

New member
מה מה זאת אומרת?

אם הסוס מרים את הראש אז הוא לא יכול לעשות באקינג אלה אם כן הוא גמיש מאוד! ולהרים לו את הראש זה למשוך קצת את המושכות נמוך למותניים וזה מרים לו את הראש!

TauraMan

New member
סוס לא יכול ../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

לעשות באקינג שזה בעיטות עם הרגלים האחרויות כאשר יש לו את כל משקל הגוף שלו על האחרויות. סוס שם את משקל הגוף שלו על הקדמיות כדי לבעוט עם האחרויות(מכאן המילה באק-אחורה). אם מרימים את הראש של הסוס הוא לא יכול לעשות באקינגים כי המשקל עובר אחורה ובכך היתרון. להרביץ לסוס עוזר במקרה כזה.

niko girl

New member
אני מסתדרת גם בלי!

להרביץ לסוסים!! לפעמים שהסוס מגזים אז נותנים הצלפה קטנה!

TauraMan

New member
אני פשוט לא רוצה להגיע ל../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

למצב שהסוס מגזים. עם השטות הכי קטנה במקום לשטח את זה והסוס ילמד שלא אכפת לי הוא יקבל שוט אחד וגמרנו, אם הוא ינסה שוב יקבל עוד שוט פעם שלישית לא תהיה... ולא, אני לא רואה את זה כהתעללות, אם הסוס רוצה לחיות הוא צריך להרוויח את זה, הוא מקבל אוכל וטיפול כי שווה לאורווה להחזיק אותו כי הוא עובד, אם הוא עושה שטויות הוא לא יעבוד ומהר מאוד ימכר ומי יודע למי... נקודה למחשבה!

טוי בוי

New member
נייס דיון...../images/Emo60.gif

באקינג- סוס שעושה באקינג כודם כל צריך לבדוק אם מציק לו משהו! זבובים שעוקצים, ציוד לא נוח, הסוס נבהל ממשהו, התחממות של הסוס, תנועה חדה או לא נעימה לסוס..... לכל דבר יש את הדרך טיפול השונה אבל הכי חשוב זה לשבת נכון על הסוס לא להיבהל לא לצעוק כידי לא להבהיל את הסוס ולנסות להרגיע את הסוס... פתיחה- ישנם כמה סיבות לסוס לרוץ.. לכל סיבה יש דרך פיתרון... כמו בבאקינג צריך להרגע ולהרגיע את הסוס והכי הכי חשוב! לא למשוך לסוס בפה ולהלחיץ אותו עד יותר!!! עצירות פיתעומיות- או.קי. הכשלת אותי! רק פעם 1 קרה לי שסוס נעצר לי פתאום וזה היה לפני המון זמן לפחות 3-4 שנים זה היה עם סוסה אחת שעזבה אחרי תקופה מאוד קצרה ואני לא זוכרת את השם שלה... ליד המנג' עבר אופנוען ובכוונה הפחיד את הסוסים והסוסה נבהלה והתחילה לרוץ עד שנתקעה בגדר והפילה אותה... אז פשוט יושבים לאחור נרגעים ומנסים להרגיע אות הסוס בעדינות! הרמת רגליים קדמיוד- תמיד קורה לי! לפחות היה קורה הרבה שרכבתי על מנגו! אני אוהבת את זה וזה לא מפריע לי... זה מפריע לשיעור ולעבודה אבל לא עושה לי כלום אז אני ממשיכה כרגיל אבל כידי שהסוס לא יעשה את זה שוב אז נותנים לו מכה קטנה עם השוט על הפנים {לא בעיניים} כידי שילמד... אי ציות- לא קורה לי הרבה..... פחד ממקום במגרש- מנסים ללכת עם הסוס ליד אותו מקום וללטף אותו בכל פעם שהוא עובר ליד אותו מקום כידי שיבין שזה טוב לעבור שם ולא רע ולא מפחיד וכלום לא יקרה.. כל פעם מתקרבים עוד יותר...אסור להשתמש בכוח!!! זה קרה לי די הרבה כי היתה תקופה ששועלה אחת והגרים שלה היו לנו ליד המנג' בשיחים והסוסים לא ראו אותה ונורא פחדו לעבור שם ופשוט התחילו לרוץ!

Juli kleo rullz

New member
תשובות+ הקפצה... ../images/Emo13.gif../images/Emo15.gif

באקינג-להרים לסוס את הראש, לשבת אחורה ולתת לו עוד שוט... כאילו להעניש אותו... שיבין שאסור לו לעשות את זה...
-גאלופ-לנסות להאט את הסוס גם עם הידיים אבל בעיקר עם הגוף... ואז פשוט להתחיל לעשות מעגלים! כמה שיותר קטנים כי אז הסוס לא יכול לעשות גאלופ... והוא יעצור
עצירות לא צפויות-לא נראה לי שיש כל כך מה לעשות...
הרמת רגליים קדמיות-להישען קדימה ולתת את המושכות...
אי ציות-לדרבן כמה שיותר ואם זה לא עוזר לתת שוט אבל קודם לנסות לדרבן אותו...
פוחד ממקום אחד במגרש-לעשות מעגלים באותו מקום... ולא לתת לו להסתכל... כדי שיחשוב כאילו כלום לא קרה... כאילו אין שם שום דבר...

niko girl

New member
גם אני חשבתיי ככה אבל כולם כתבו ככה

אז חשבתי שככה זה באמת.לא יודעת!

צ'ובות שלי...

באקינג- אם זה במשהו קבוע וצפוי כאילו שהסוס תמיד נותן באק כשעושים איתו דבר מסוים. אז קודם כל לשמור לו את הראש למעלה בגל שכדי לתת באק הוא צריך להוריד א הראש. ואם הוא כבר עושה את זה אז מהר להרים לו את הראש. סוס פותח בגלופ- לנסות להאט אותו. אם לא הולך להתחיל לרוץ איתו בסיבובים ולהקטין תסיבוב כי בשלב מסוים הוא כבר לא יוגכל לעשות גאלופ במעגל קטון ובסוף הוא גם יעצור. אי ציות- אם הסוס שם עליך*** אז יש כמבה אפשרויות 1) הוא פשוט מנמנם לך תוך כדי עבודה- לך תעשה איזה סיבוןב ג'וג או משהו כזה ותעיר אותו ואז תחזור לעבוד 2) אתה לא מספיק רציני. תשב. תתקן אותו. תדרוש ממנו את הטופ שהוא יכול. הוא גם יתיחס אליך אחרת. 4) אם הוא פשוט מתחיל לעשות שטויות. תפוס אותו! גרור אותו אחורה. תעניש אותו. תראה איך אחרי זה הוא יהיה שה תמים..

למעלה