קשיי בליעה ופצע לחץ

קשיי בליעה ופצע לחץ

אני מבקשת עצה מבעלי ניסיון, לבעלי יש קשיי בליעה, הוא משתעל בכל ארוחה, בפרט בשתייה אני משערת שהוא מקדים את קנה הנשימה לושת מה עושים? אני פוחדת שיגיע לזונדה. האפשר למנוע? כמו כן נוצר אצלו פצע קטן בטוסיק עם פתח קטן, אני רועדת מפצעי לחץ, היש בפורום מישהו עם ניסיון בנידון? מתבקשןת עצות. אנא.

ענתי44

New member
לצערי יש נסיון../images/Emo10.gif

עם קשיי בליעה את חייבת לפנות לייעוץ של מומחית לקשיי בליעה קלינאית תקשורת אני חושבת. בכל אופן, לא לערבב שתייה עם אוכל. רצוי לתת לו כלכלה רכה.אמא שלי פיתחה לפני שלושה חודשים קשיי בליעה ובאופן פתאומי וזה מדרדר מהר, היא הגיעה לתת תזונה ואצלנו המליצו על פיום קיבה, כלומר צינורית האכלה בבטן "פג".. אנחנו סירבנו ואנחנו מטפלים בה בבית עלפי הוראות של הדיאטיקנית והמלצות קלינאית . גם לאמא התפתחו פצעי לחץ. יש משחה מעולה שזהבה מכירה ותרשום לך. לי יש פיקוח צמוד של אחות והנחייה למרוח משחה בשם ביאפין. כמו כן, רצוי שישן על מזרן למניעת פצעי לחץ, יש צורך לשנות לו תנוחה כל כמה זמן כדי לא להכביד על מקום הפצע או לפתח פצעים נוספים.אם הוא מסוגל לקום מהמיטה רצוי להוריד אותו. אבל שוב, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שלו או אחות בקופת חולים.

zs1957

New member
טיפול בפצעי לחץ

היי אסתר, לגבי קשיי בליעה דברי עם ענתי היא מומחית בנושאץ הטיפול בפצעי לחץ צריל להיות תוך מעקב צמוד של אחות מקופת חולים.יש להשכיב את החולה על מזרון מיוחד לפצעי לחץ לא מזרון ביצים. אלא מזרון מיוחד שאפשר להשיג ביד שרה.משחה טובה לטיפול היא גרנופלקס. כמ כן יש גם פלסטריםשל גרנופלקס. רצוי להזיז את החולה כל שעתיים ולשנות תנוחה. פצעי הלחץ נוצרים אצל חולים סיעודיים היושבים או שוכבים זמן רב. באם יש שאלות אשמח לענות. זהבה שחם

למעלה