קשיי נשימה? אלרגיה? אולי תכירו את התופעה?

Nebula b

New member
קשיי נשימה? אלרגיה? אולי תכירו את התופעה?

שלום לחברי הפורום המקסים הזה, קוראת כאן כבר כמה חודשים ולומדת מכם המון, תודה על כל הידע והתמיכה בעקיפין :)
פיצפיצ המהממת שלנו בת 8 חודשים בערך. כשאספנו אותה מהרחוב לפני ארבעה חודשים היא הייתה יחסית בריאה, וכמובן שמיד לקחנו אותה לווט' לכל החיסונים והטיפולים הדרושים. היא יוצאת לטייל בגינה לכמה שעות כל יום ושאר הזמן היא בבית, בעיקר עכשיו בחורף, כי הווט' טוען שהיא רגישה לקור (זה אחרי שהבאנו אותה אליו מספר פעמים כשהיא מצוננת ועם נזלת ממש. עכשיו, אחרי סבב שלישי של אנטיביוטיקה היא כנראה בסדר).

שני אירועים מוזרים קרו לה בזמן האחרון, ואני תוהה אם יש קשר ביניהם:
1. לפני כשבועיים שטפתי רצפה בבוקר, ובערב באו אלינו שני חברים. לא עשו רעש או משהו יוצא דופן, אבל בכל זאת - שני אורחים בבית זה פי 2 ממה שהיא רגילה. כשעה לאחר שהם הגיעו היא התחילה להקיא, ועד למחרת בבוקר הקיאה 7 פעמים בסך הכל.
2. שלשום - שוב שטפתי רצפה, ובאה חברה לבקר. כשעה אחרי שהחברה הלכה, פיצפיצ הקיאה בלי סיבה ברורה (לפעמים רואים בקיא שלה עשב ואז ברור שהיא נשנשה משהו, הפעם לא...) וכמה שעות לאחר מכן התחיל אצלה קוצר נשימה מהמפחידים שראיתי. נשמע כאילו האף שלה סתום, נחירות, חרחורים, נשימה עם פה פתוח, הבעה של מצוקה בעיניים, אפאטיות קלה, שינוי תנוחה כל רגע בנסיון למצוא נתיב אוויר. כמובן שמיד התקשרנו לווט' ושלחנו סרטונים, הוא בתגובה אמר שזה לא מקרה חירום ושנבוא מחר. למחרת בבוקר היא חזרה לעצמה, כאילו כלום, ממש ככה.

אנחנו חושבים שאולי נוכחות אורחים גורמת לה סטרס, אבל היו הרבה מאוד פעמים שבאו אנשים והיא לא הגיבה ככה, היא חברותית וידידותית רוב הזמן. מה גם ששני האורחים שהיו בפעם הראשונה לא היו זרים לה, הם ביקרו כבר בעבר.
אנחנו חושבים שאולי משהו בחומר הניקוי לרצפה גורם לה לתגובה אלרגית, אבל אני שוטפת בערך פעם בשבוע והיא לא הגיבה ככה קודם. מה גם שמדובר בחומר רצפה סטנדרטי, לרוב אני אפילו נמנעת מאקונומיקה, ומשתדלת לייבש הכל כדי שלא ישארו שלוליות שהיא חלילה תשתה מהן או תטבול בהן כפות ואז תלקק...
בקיצור, מה זה יכול להיות, ואיך למנוע את הסבל שלה בעתיד?

תודה רבה :)

dimitrygo

Active member
מנהל
הייתי מהמר על חומר שטיפת הרצפה ולא על אורחים

האפשרות השניה שעולה לי לראש זה כדורי שער, כלמור משהו שלא כשור בכלל לא לאחומר ולא לאורחים.

Nebula b

New member
-

היי דמיטרי, תודה על התגובה. אני לא יודעת אם לחשוד בחומר השטיפה כי השתמשתי באותו החומר כל שבוע/כל חודש מאז שהיא אצלנו. זו לא חשיפה חדשה. לגבי כדורי השיער - אנחנו מסרקים אותה והיא גם מקבלת את המשחה המגעילה הזו למניעה, ובכל זאת - אנחנו מכירים את השיעולים האלה של הוצאת כדור שיער, ומה שהיה עם מצוקת הנשימה נראה אחרת לגמרי. אנסה לצרף סרטון...

Yukita

Active member
מנהל
קראתי את ההודעה מספר פעמים

זאת אכן נשמעת כמו תגובה אלרגית, אבל כמובן יכול להיות גם משהו אחר. במידה רבה דווקא חשבתי שיש קשר לאנשים ולא לשטיפת הרצפה. למשל - שימוש בבושם כלשהו, או מישהו שיש לו חיה משלו בביתו.
&nbsp
בהחלט תתכן רגישות לחומר שטיפת הרצפה ("חומר שטיפת רצפות גנרי" לא אומר לי שום דבר, החומר יכול להיות גנרי ועדיין לגרום לאלרגיה). אבל אם שטפתם מאז באותו חומר ולא קרה כלום זה כנראה לא זה.
&nbsp
האפשרות השניה (אחרי אלרגיה) היא בעיה רפואית נסתרת שבאה לידי ביטוי באמת כאשר יש קצת לחץ, אבל במקרה זה הבעיה קיימת גם כאשר אין לחץ ופשוט אינה ברורה לעין. לא כל כך מוצא חן בעיניי וטרינר ששומע תיאור של תסמינים כמו שתיארת ופוטר את זה כלא חירום. הגעתם אליו לבדיקה בבוקר?

Nebula b

New member
--

לאורחת שהייתה בערב של מצוקת הנשימה יש מלא חתולים. זה קשור? באה אלינו לעתים קרובות גם חברה אחרת שיש לה חתול או שניים, ופיצפיצ פוגשת חתולים אחרים גם כשהיא יוצאת לחצר... בכל זאת אף פעם לא היה דבר כזה קודם, שנראה כמו ערפול הכרה ברמה מלחיצה.
לא שטפנו מאז באותו חומר, ואני גם לא מתכוונת, כי זה היה מלחיץ נורא. מחפשת עכשיו אלטרנטיבה, אולי משהו שמשתמשים בו כשיש תינוקות שזוחלים בבית...
וגם בעיניי התגובה של הווטרינר לא מוצאת חן, הוא מאוד צ'יל בקשר לזה. אבל הבעיה היא שכל מומחה חתולים ששאלתי באזור מגוריי ממליץ עליו בחום כווטרינר הכי טוב בסביבה (כרכור), ונראה שכל וט' אחר יהיה הדרדרות.... אני כן סומכת עליו אבל הוא היה בהחלט רגוע ביחס לרמת ההתקף. העובדה היא שהוא צדק וזה עבר מעצמו... אני באמת לא יודעת מה לעשות כרגע.
תודה על התגובה :)

גורדיאן

New member
מבולבלת (מחילוקי הדעות בין דימיטירי ליוקיטה)? גם אני!

אבל אז עלו בדעתי כמה אפשרויות:
1. היא סובלת מאתסמה (מכאן קוצר הנשימה).
2. היא סובלת מוירוס כלשהו (מכאן הנזלת).
3. היא סובלת מבעיות במערכת העיכול (מכאן ההקאות).
4. היא לא סובלת משום דבר, חוץ ממה שהיא אוכלת בגינה הזאת.
5. היא צריכה וטרינר טוב יותר או בדיקות מעמיקות יותר.

לסיכום: בתור צעד ראשון לא הייתי נותן לה לצאת לגינה, ואת הצעד השני הייתי עושה לפי התוצאות של הצעד הראשון.

Nebula b

New member
בהחלט!

1. אם יש לה אסתמה, האם זה לא היה מתבטא בעוד הזדמנויות?
2. וירוס - האם יש סיכוי ששרד אחרי שלושה סבבים של אנטיביוטיקה? כרגע היא בלי נזלת, טפו טפו...
3. ההקאות היו די מקומיות, 7 פעמים ביום אחד, היא כמעט ולא מקיאה מעבר לזה.
5. כמו שכתבתי ליוקיטה, זה הווטרינר הכי מומלץ באזור, אני מבולבלת לגבי זה כי אף פעם לא היה לנו וטרינר קודם, כך שאין לי שום מדד להשוואה.

כמה זמן היית מונע ממנה לצאת? היא ממש מתבאסת להשאר בבית כל היום, זה בית די קטן של שני חדרים והיא באמת מבקשת לצאת...

גורדיאן

New member
ובכן...

1. לא יודע. אני לא מומחה באסתמה.
2. אנטיביוטיקה לא משפיעה על וירוסים. הלוואי שכן אבל לא.
3. זאת דווקא תמיכה בסעיף 4 שלי.
5. קבלי את ההמלצות, אם כמה אנשים אומרים את זה עליו כנראה שהם צודקים. בגדול וטרינר טוב הוא וטרינר בעל ניסיון מספיק לזהות את הבעיה ולפתור אותה.

אם הבעיות יחזרו הייתי מונע ממנה לצאת עד שהבעיות היו מופיעות שוב ואז הייתי בטוח שזה לא בגלל מה שהיא עושה בגינה. ואם הן לא יופיעו שוב הייתי משאיר אותה ככל האפשר כדי שלא יופיעו, הגברת יכולה להתבאס עד בוא המשיח וזה עדיף על מצב קשה שלה ולחץ נפשי שלכם. דרך אגב, בית קטן כזה הוא עולם גדול בשביל חתולה, היא מבקשת לצאת כי היא סקרנית ומחפשת הרפתקאות ואת בטח מכירה את המשפט 'הסקרנות הרגה את החתול'.

Nebula b

New member
סרטון המתעד את המצוקה הנשימתית

אני מצרפת שני סרטונים - בראשון רואים את פיצפיצ בזמן ההתקף. היא ערה, אבל עוצמת עיניים (בכאב?) נושמת מהפה וגם זה בקושי, אף סתום וחרחורים (מקווה שאפשר לשמוע). בסרטון השני רואים אותה יום אחר כך, משחקת, סקרנית ומלאת אנרגיה כהרגלה (לשם השוואה, שלא תגידו שהיא תמיד בטטה קצרת נשימה :) )
לדעתי בזמן ההתקף היא אפילו נראית פחות גורה ממה שהיא, ממש כאילו ברגע אחד היא הפכה לחתולה קשישה וחולנית, ולמחרת זה נעלם.
מעניין אם זה יעזור לברר מה בדיוק קרה שם.

תודה רבה:)

Yukita

Active member
מנהל
לצערי אין לי תובנות נוספות

האם הוטרינר ראה את הסרטון?

למעלה