קשיי נשימה לכלב מבוגר

LIRI282

New member
קשיי נשימה לכלב מבוגר

שלום! יש לי כלב מעורב גודל בינוני כבן 14. הוא בריא, פעיל , חיוני ואוכל.מלפני שנתיים לערך התחילו לו שיעולים שלא חלפו עד היום (נתנו לו כדורים מכל מיני סוגים ולא עזר) ובנוסף זיהו לו מסה בצוואר שלא ברור אם היתה שם תמיד או לא. בשבועות האחרונים הוא מתקשה בנשימה במיוחד אחרי עליה במדרגות ממש מורגש כאילו עוד רגע נחנק ובנשימות בלילה הוא נוחר ולמעשה כל הזמן יש קולות בנשימה כמו של אדם מצונן אך הוא לא מתנשף עם פה פתוח, אלא רק אחרי מאמץ או כשחם. וכמו שציינתי , מלבד זאת הוא רגוע ומתפקד כרגיל.
לפני כחצי שנה עבר בדיקות דם, בדיקה קרדיולוגית וצילום חזה והכל תקין וכמו כן בוצעה בדיקה בלוע בהרדמה והתגלה שצד אחד של הלרינקס חלש ולא מתפקד כראוי. אך מאז כאמור לא נעשה כלום כביכול, כי אין מה לעשות.
בגלל התגברות הנשימות , הומלץ לי בבי"ח לעשות לו שוב בדיקת לרינקס בהרדמה ולאחר מכן אולטרסאונד ודגימה של הגוש בצוואר.
מה שרציתי לדעת:
א. אני ממש חוששת מהרדמה ביחוד בגלל קשיי הנשימה והגיל וחשבתי אולי שיבצעו לו רק אולטראסאונד ודגימה בטשטוש (מניח שזה אפשרי)
ב. האם יש משהו שניתן לעשות במצבו כדי להקל עליו וכדי למנוע מצב שהעניין יחמיר ויחנק לפתע? אני מניחה שניתוח הוא האופציה העיקרית השאלה אם זה לא סיכון? והאםם יש דרך אחרתלהקל במצב כזה?
תודה רבה מראש!!!
 
קשיי נשימה, הרדמה ואופציות טיפוליות

בכדי להבין מה הגורם לקשיי הנשימה יש צורך בשלושת הבדיקות שהציעו לך: בחינת הלרינקס בשנית ואולטרסאונד הכולל דגימה (ציטולוגיה או ביופסיה) של הגוש בצוואר.
בדיקה של הלרינקס נעשית בהרדמה בלבד כיוון שחומרים אחרים (חומרי טשטוש) יכולים להטעות ולמסך על תוצאות התפקוד האמיתי של הלרינקס.
הרדמה שנעשית, לאחר בדיקות מקדימות יכולה להיעשות בצורה בטוחה. בבדיקות המקדימות יש צורך בבדיקת דם הכוללת ספירה ותפקוד הכליות, צילומי בית-חזה ובדיקה קרדיולוגית.
לאחר מכן, חשוב שיהיה רופא אחראי על ההרדמה ושההרדמה עצמה תיעשה עם החומרים הנכונים. במקום מסודר יש בדרך-כלל גם ניטור של דופק, חמצן, לחץ-דם, טמפ' גוף וניתן במקרה הצורך להכניס צינור לקנה הנשימה (טובוס) אשר יכול לסייע במניעת חסימת דרכי האוויר.
לגבי שאלתך השנייה - ללא הבדיקות אין לדעת מה הגורם לקשיי הנשימה ולכן אני לא יודעת לענות מה האופציה הטובה ביותר להקלה על מצבו. אם הבעיה היא הלרינקס, לרוב ניתוח הוא הפתרון. אם המסה בצוואר גורמת לקשיים - אני לא יודעת אם קיימת אופציה ניתוחית. יכול להיות ויהיה צורך בתרופות אחרות אשר יקטינו את המסה או יקלו על הבצקת הקיימת באזור. רק ביופסיה תוכל לתת את התשובה לכך.

מקווה שעזרתי במעט.
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.
 

LIRI282

New member
ממש מודה לך על התשובה המפורטת והמובנת!

תודה רבה רבה!
אעדכן כמובן
 
למעלה