קשיי ריכוז בקריאה וקושי בלמידת שפת תכנות

iritlevy

New member
קשיי ריכוז בקריאה וקושי בלמידת שפת תכנות

לרופא שלום אחי חולה בטרשת נפוצה מזה 20 שנה ,הוא במסלול ההתקפי( בשנים האחרונות נראה שיש לו התדרדרות במצב גם בין ההתקפים ) בחודשים האחרונים הוא מתלונן על עייפות וקשיי ריכוז אחרי כ10 דקות קריאה , איני יודעת אם זה קשור אך לפנישנה וחצי הוא התקשה מאד ולא הצליח ללמוד שפת תכנות חדשה ,(למרות תוארו במחשבים ) האם התופעות האילו קשורות בטרשת ?מה בעצם קורה לו?האם ניתן או צריך לעשות משהו ? תודה רבה עירית

chukchuk 100

New member
מנסיוני האישי בלבד

כוון שטרשת היא מחלה נורולוגית , היא פוגעת ביכולות נורולוגיות (לימוד, שינון, שליפה, זיכרון לטווח קצר וארוך ועוד....), עם "התקדמות" המחלה בקצב שלה יתכנו פגיעות נורולוגיות אלו ואחרות (ישנה נטיה ליחס את במגבלות הנורולוגיות בד"כ רק ליכולות של מוטוריקה גסה ועדינה- אך זה לא נכון,ניפגעים גם יכולות קוגניטביות שונות כגון למידה....) אישית כאחת שמאותרת כחולה בטרשת נפוצה ולקויית למידה , אני יכולה להעיד שהלקויות למידה שלי מחריפות עם הזמן (עד אז הם היו פחות או יותר בשליטה....ואני יכולה להעיד שעכשיו אני חשה בהדרדרות....).

תגובה

קיימת אפשרות של השפעה המצויינת כתוצאה מהטרשת. המלצות טיפוליות הינן בהתאם לאופי הממצאים. יש לבחון עד כמה לעייפות תפקיד בשינוי התפקודי או שמא ישנה פגיעה בכושר הריכוז

למעלה