קשיי שינה בלילה

נועה0012

New member
קשיי שינה בלילה

שלום, בני היחיד בן שנתיים וחודשיים סובל מיקיצות חוזרות בלילה. הוא נרדם ללא קושי, אך מתעורר בבכי וצעקות "אמא אמא" באמצע הלילה ולא נרגע עד שבעלי או אני (רצוי אני) עוברים לישון במיטה לידו בחדר. יש לציין כי לא חל שינוי לאחרונה וכי מאז ומתמיד היו לנו בעיות בשינה איתו. אני לא יודעת איך להגיב, האם מדובר בחלומות רעים (הוא לא מסביר למה הוא בוכה) ואיך להפסיק את היקיצות הללו מבלי להגביר אצלו את החרדה. תודה רבה

שאלות...

שלום רב, איך נרדם בנך? איך התמודדתם בעבר עם יקיצותיו? עינת גבע, מכון אדלר.

נועה0012

New member
אז ככה...

היום הוא נרדם בלי בעיה, אחרי טקס של ארוחת ערב-אמבטיה ואז עוברים למיטה, סיפור, מכבים את האור, מדברים קצת על היום שהיה לנו ואז אני מאחלת לו לילה טוב ויוצאת מהחדר. עד לא מזמן השלב הזה היה גם הוא עובר בבכי של כמה דקות עד שהילד היה נרדם, היום השלב הזה עובר בלי בעיה. הבעיה מתחילה אח"כ, כשהוא מתעורר בלילה ובוכה לפעמים חצי שעה בהיסטריה ומסרב לישון עד שמישהו מאיתנו יישן איתנו (כמובן שאנחנו ניגשים אליו בזמן הבכי אבל ברגע שאנחנו עוזבים את החדר הבכי מתחזק). כאמור, מאז ומתמיד היו לנו בעיות כלשהן איתו בשינה. לא טיפלנו בכך באופן סיסטמטי, לפעמים הייתי עוברת לישון איתו, לפעמים רק יושבת לידו עד שהיה נרדם, לפעמים לא ניגשים בכלל ונותנים לו לצרוח עד הרדמות מרוב תשישות.... אני פשוט לא יודעת מה לעשות. בימים שאני חושבת שהוא לא מרגיש טוב- אני מרחמת עליו ועוברת לישון איתו, רק שלא יבכה. בימים אחרים כשיש לי כוחות נפש- אני נותנת לו לבכות. אבל אני לא באמת יודעת איך נכון להתמודד עם זה. מה דעתך?

המפתח התמדה...

שלום רב, הצלחת לבלבל אותי. אז אני מניחה שאת מבלבלת גם את הבן שלך. תוך כדי קריאת דברייך עד "בימים שאני חושבת שהוא לא מרגיש טוב... " נדמה היה שאת פועלת לעילה ולעילה . ולא נראה באופק מעשה, ולו הקטן שמוליד את התופעה. והנה, מה את מספרת בסוף? שאת מזגזגת "...אני מרחמת עליו ועוברת לישון איתו, רק שלא יבכה. בימים אחרים כשיש לי כוחות נפש- אני נותנת לו לבכות." אין עקביות. מה הילד לומד? הוא בעיקר מבולבל. ולמד שכדאי לו לנסות. כדי לעזור לבנך ולהיכנס לשגרה של לילות של שינה רצופה עלייך להחליט מה את רוצה? האם את מאמינה ורוצה לפתח בקרבו עצמאות? (ואז חשוב להיות נחוש ועקבי) או שאת רוצה לפעמים למצוא חן בעיניו, לרחם עליו, לעבור לישון איתו ובכך להרגיש תחושת אימא טובה? לצערי, אין פטנט לאחוז "בשור בשני קרניו" החלטה נחושה שלך תוליד את הפתרון. בהצלחה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

נועה0012

New member
לשבת לידו כשקם באמצע הלילה?

היי עינת, תודה על התשובה, קראתי והפנמתי. שבוע שעבר כשהוא קם בלילה ניגשתי רק למספר רגעים כדי לבדוק שהכל בסדר ולהרגיע שאבא ואמא בבית, ויצאתי מחדרו. הוא בכה שעה וחצי עד שנרדם. שאלה- ראיתי בתוכנית סופרנני שלפעמים כשיש בעיות שינה בלילה מיכל אומרת להורים לשבת על כיסא בחדרו של הילד עד שירדם, גם אם היקיצות הן באמצע הלילה. באילו מקרים זה מתאים, ומתי אפשר/צריך לתת לילד להרגע ולבכות לבד בחדר, ללא נוכחות הורית? תודה רבה

נועה0012

New member
לשבת לידו כשקם באמצע הלילה?

היי עינת, תודה על התשובה, קראתי והפנמתי. שבוע שעבר כשהוא קם בלילה ניגשתי רק למספר רגעים כדי לבדוק שהכל בסדר ולהרגיע שאבא ואמא בבית, ויצאתי מחדרו. הוא בכה שעה וחצי עד שנרדם. שאלה- ראיתי בתוכנית סופרנני שלפעמים כשיש בעיות שינה בלילה מיכל אומרת להורים לשבת על כיסא בחדרו של הילד עד שירדם, גם אם היקיצות הן באמצע הלילה. באילו מקרים זה מתאים, ומתי אפשר/צריך לתת לילד להרגע ולבכות לבד בחדר, ללא נוכחות הורית? תודה רבה

למעלה