קשיי שינה לתאומה צעירה ביותר

UmTamar

New member
קשיי שינה לתאומה צעירה ביותר

שלום רב, אני אמא לילדה בת 6.5 ולתאומים בני חודשיים (בן ובת) אשר נולדו פגים בסוף שבוע 34. בתי הקטנה (התאומה) מסרבת להירדם במיטתה אלא רק על הידיים. גם אם נרדמה על הבקבוק והועברה למיטתה מתעוררת ובוכה (עם זאת, לאחר שנכנסה לשינה עמוקה, ממשיכה לישון אפילו עד 5 שעות רצוף). גם בטיול בעגלה, נרדמת תוך כדי הליכה אך ברגע שהעגלה נעצרת, מתעוררת ופורצת בבכי. ידוע לי כי הם צעירים מאוד (בעיקר בהתחשב בכך שהם פגים) אך בגלל שהיא תאומה, ויש לה אחות גדולה שזקוקה לי, אני מוצאת את עצמי במצב לא אפשרי. האם יש דרך לעזור לה למרות גילה הצעיר? האם ניתן "לחנך" להתנהגות מסוימת או "לתקן" התנהגות בגיל כלכך צעיר? אשמח לכל עצה,

זה הזמן לבקש עזרה

שלום רב, אכן קשיים אובייקטיביים לפנייך. המלצתי החמה לבקש עזרה ממי שרק אפשר. שכנים, בעל, משפחה קרובה, משפחה מורחבת. עבור חלקנו בקשת עזרה נתפשת כחולשה, כחוסר מסוגלות או כאיבוד שליטה. לבקש עזרה זה כוח. שעה שאנחנו מבקשים עזרה אנו מאפשרים לאחרים לתת ולתרום. זה הזמן לבקש עזרה. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

UmTamar

New member
אכן, אבל למרות זאת

אכן, עזרה אני מבקשת מתי שאפשר, ומתכננת למצוא גם כזו בתשלום. אך בכל זאת, האם מתשובתך עלי להסיק שאני צריכה "ללכת אתה", ולא לנסות לעזור לה "ללמוד" להרדם לבד, או לישון בעגלה? מתי עלי להתחיל להקפיד על הרגלים? כרגע, אני מרגישה שהיא חווה קושי גדול ומרגישה צורך "לעשות משהו" למענה. האם היא צעירה מדי? אם לא, האם יש מקור כלשהו שאוכל לקבל ממנו טיפים להתמודדות עם גיל כל כך צעיר?

תהליך הסתגלות מהרחם לחיים...

שוב שלום שלום, בתך עוברת תהליך הסתגלות מהרחם למציאות. היא זקוקה למגע, רוך ורכות. בשבועות הראשונים תינוקות אינם מפתחים הרגלים. בשבועות הקרובים בהחלט יהיה הזמן המתאים לעזור לה ללמוד להירדם עצמאית. נסי להתחיל בעריסה קטנה ומרופדת. עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה