קשירת האופניים בחניון תת קרקעי

fqa man

New member
קשירת האופניים בחניון תת קרקעי

הי

יש לי אופניים חשמליות וכרגע אני מעלה אותם לדירה. הם תופסות הרבה מקום בחדר ולכן חשבתי על פתרון אחר.
יש לי בבניין חניון תת-קרקעי בו יש לי חנייה פרטית. חשבתי לקחת איש מקצוע שיחבר לי שני לולאות לקיר הבטון ושאני אקשור את האופניים בשני מנעולים לללולאות האלו. את הבטריה אני כמובן אוציא. אני גר באיזור יחסית בטוח והחניון יחסית קטן (10 חניות).

רציתי לשמוע מה דעתכם והאם יש לכם המלצות בשבילי?

תודה

steiff

New member
האופניים מבוטחים?

אם כן - חברת הביטוח תנחה אותך לגבי מידת האבטחה הנדרשת.
בדרך כלל ביטוח אופניים מצריך קשירתם באמצעות שני מנעולים נפרדים כאשר לפחות אחד מהם כולל קיבוע לרצפה/קיר. לצורך העניין קיבוע באמצעות ״שאקל״ לקיר בתוך מחסן נעול מספק את ההגדרות של חברות הביטוח.

אם החניון נעול - אתה מסודר. אם לא - תצטרך מנעול נוסף. וזה כמובן בהנחה שחברת הביטוח תגדיר תנאים כפי שציינתי. יתכן שיגדירו תנאים אחרים לפי שיקול דעתם.

fqa man

New member
תודה. שאלה על הביטוח

אתה מדבר על ביטוח אופניים במסגרת הביטוח דירה או שיש ביטוח ספציפי לאופניים בלבד?

steiff

New member
עפ׳ר זה נעשה במסגרת ביטוח ״כל הסיכונים״ לדירה

נקודת המוצא שלי היא שאין מנעול שאינו פריץ. מי שבאמת רוצה את האופניים שלך - ימצא דרך לשבור כל מנעול.
הפורץ יבחר באפשרות הקלה - אם יש שני מנעולים הוא ילך לאופניים שנעולים במנעול בודד. אם המנעול שלך הוא פלדה בעובי 10 מ׳מ הוא ילך לאופניים שקשורים במנעול כבל 5 מ׳מ.

כך שהשאלה אינה מה ימנע גניבה אלא איך תוכל להבטיח שתקבל מחברת הביטוח החזר הגיוני במקרה של גניבה. בשביל זה תצטרך להשקיע גם במנעול או שניים וגם בתשלום פרמיה שנתית.

fqa man

New member
נראה שביטוח לא אפשרי

דיברתי עם הסוכן ביטוח שלי.
הוא אמר שניתן לעשות ביטוח במסגרת הדירה רק אם האופניים נמצאות בתוך הדירה. (אני מתכוון לקשור אותם בחניון)
כמו כן אי אפשר לעשות ביטוח ייעודי לאופניים חשמליות.
&nbsp
אשמח לשמוע אם מישהו מכיר ביטוח שאני יכול לעשות
&nbsp
תודה

shangu23

New member
חפש בחור בשם גיא רדר, רוכב וסוכן ביטוח

פעם היה מאוד פעיל בתפוז לפני עידן הפייסבוק, וממעמקי הזיכרון זכור לי שהוא נהג לכוון ולהסביר לרוכבים שרוצים כל סוג של ביטוח רלוונטי

Nirwood

New member
אכסון בחניון הוא בעייתי מאוד

מהסיבה הפשוטה:

אתה לא יכול לדעת אם האופניים שלך לא ידליקו נורה לאחד השכנים שיש לו חבר מפוקפק כזה או אחר, אם לשכנים יש גישה לחניה, אז בתכלס הם יכולים להכניס לשם את מי שירצו.

ברמת העיקרון, לא קיים מנעול \ שרשרת \ עיגון לבטון, שלא ניתן לפריצה, עם הכלי הנכון - אפשר לפרוץ הכל.

עם דיסק נייד 18V יהלום \ שורף, אני פורץ לך את האופנים בפחות מדקה.

ואם זה יקרה באמצע הלילה כשאין אף אחד בחניון וכולם ישנים, זו העבודה הכי קלה שיש.

אני באופן אישי הייתי מאכסן רק בחניון שהוא מאויש ע"י שומר 24\7, או לפחות בכזה שמכיל מצלמות במעגל סגור.

אם אתה בכל זאת מוכן להמר, ואין לך שם שומר או מצלמות, אז תתקין מספר מצלמות דמה (עולה גרושים באיביי), זה עושה אחלה עבודה נגד גנבים חובבנים.

למעלה