קשירת צוואר הרחם ושמירת הריון

sigalits

New member
קשירת צוואר הרחם ושמירת הריון

שלום בנות, היום אני בשבוע 10 להריון לאחר הפרייה. לאור ההיסטוריה העשירה שלי (איבוד שלושה הריונות בשבועות מתקדמים - 30 ו-20), אני מטופלת נגד קרישיות יתר וצריכה לעבור ניתוח לקשירת צוואר הרחם בשבוע 12. לפני שבועיים אושפזתי לארבעה ימים בליס, לאחר דימום מאוד מסיבי. הייתי תחת אבחנה של "הפלה מאיימת" אך לשמחתי ההריון עדיין ממשיך. בינתיים אני בשמירה בבית ואמורה לחזור לעבודה ביום ראשון הבא. העבודה שלי אומנם לא פיזית אך נלווה אליה מתח אין סופי. (עבודה בטלוויזיה). משום מה ולמרות העבר הרפואי שלי, הרופא שלי לא חושב שאני צריכה שמירה, למרות שאין בעיה מבחינת מקום העבודה. הדימום שלי עדיין לא פסק לחלוטין, (יש לי עדיין כתמים חומים), אני מתעייפת מאוד מהר (הרבה יותר מפעמים קודמות, וההריון הקודם שלי היה של שלישיה), יש לי מדי פעם דקירות וכאבים חזקים מאוד בצד ימין למטה, אך עדיין, אין לי שמירה. כמו כן, אני צריכה לעבור את הניתוח בעוד שבועיים ואני לא יודעת היכן כדאי לי לעבור אותו. אם למישהי יש הצעה בשבילי, אשמח לשמוע. תודה, סיגלית

אני

לא יודעת מה להגיד לך לגבי הניתוח , אבל מאוד מפתיע אותי שהרופא שלך לא חושב שאת צריכה שמירה. אני לא יודעת אם מדובר ברופא פרטי או לא , אבל בכל מקרה הייתי מזמינה אצלו תור, מלוננת על עייפות וכאבים , מסבירה לו שכל הנושא של העבודה מכניס אותך למתח מיותר ומסכן הריון יקר ומתעקשת להחתים אותו לפחות על חודשיים שמירה. אם הוא לא מסכים - לכי לרופא אחר שכן יסכים .אני בכוונה לא כותבת תחליפי רופא, כי המקרה שלך נראה לי די מורכב אבל בהחלט ללכת לרופא נוסף , שיסכים לחתום על שמירה

לא לוותר על שמירת הריון

אני היום בשבוע 33 בתחילת ההריון הייתי עם דימום והרופא ישר המליץ על שמירת הריון עד הסוף ניגשתי לועדה של ביטוח לאומי ואישרו לי שמירה עד סוף ההריון איין לך מה לחשוש לבקש שמירת הריון במיוחד עם עבר כמו שלך על תוותרי ההריון יותר חשוב מעבודה בהצלחה.

ו שתי

New member
את חייבת לשכב

ואני לא אומרת את זה סתם- אצלי הדימומים פסקו רק אחרי יומיים שכיבה מוחלטת, ומאז כל הזמן יש לי התכווצויות. העצה שלי- ללכת לרופא פרטי ולקבל המלצה לשמירה.

סאלי33

New member
רופא פרטי להריון בסיכון

לאור העבר שלך פשוט אסור לך להסתכן תישארי בבית ותנוחי ןתשתי המון מים. לדעתי כדאי לך גם לקבוע תור לרפא פרטי שהוא מומחה להריון בסכון גבוה. אני מטופלת אצל פרופ שיף שהוציא אותי לשמירה וגם תפר לי את צוואר הרחם.

למעלה