קשי התרגלות לגן אצל ילדה בת 3

olga sour

New member
קשי התרגלות לגן אצל ילדה בת 3

שלום רב! הילדה שלי בת 3 כמעת (ביוני). לפני שבוע היא התחילה ללכת לגן. מקודם היא הייתה כל הזמן איתי בבית. יומיים הרשאונים הייתה בסדר, לאחר מכך הכל השתנה והבקרים הפכו לסיוט - את הבוקר היא מתחילה עם המילים: "אני לא רוצה ללכת לגן" ומאז מתחילה לבכות. היא בוכה בבית, אחר כך בוכה בדרך לגן, כאשר אני נפרדת ממנה היא גם בוכה. בצהריים, כאשר אני לוקחת אותה היא לא נראת כאילו בכתה כל הזמן - די שמחה ומספרת לי על הדברים שעשתה בגן, אך עדיין אני לא שקטה עם הדבר. עוד בעיה - היא לא מדברת עברית כי בבית אנו מדברים רק רוסית - זה חשוב לי, ואני פוחדת, שמחוסר הבנה נובע אי רצון ללכת לגן. אומנם הגננת אומרת שהיא מבינה אותה ושהכל בסדר. אני חייבת עזרה, אין לי מושג, האים אני עושה דבר נכון, האים אני לא מזיקה לילדה שלי. מאוד קשה לי לראות אותה בוכה וצועקת "אימא, אימא", כשאני עוזבת אותה שם. אני יודעת, שבעוד שנתיים היא תצטרח ללכת לגן חובה ושם יהיה לה יותר קשה אם אוותר עכשיו (כרגע היא בגן פרטי עם 6 ילדים בכיתה) אני מנסה להסביר לה, שהיא צריכה ללכת לגן, שכל הילדים שם לבד, בלי אימא, שאני אבוא לקחת אותה, אך היא לא מקשיבה, פורצת בבכי ולי אין כוח להתגבר על זה ואני גם מתחילה לבכות (אני יודעת שזה הדבר הגרוע שיכול להיות). חייבת עזרה דחוף: איך מתגברים? איך להסביר לה, שהיא תבין? איך להפסיק את הבכי שלה? תודה רבה מראש!

olga sour

New member
בבקשה עזרה

שלום רב אני בעמת צריכה עזרה דוף, לא יודעת איך להתנהג ואיך להגיב לאיסטריות של ילדתי. אנא עזרו לי. תדה

כשתהיי שלמה ...

שלום רב אולגה, אכן, את זקוקה לעזרה. את צריכה לדעת ולהאמין בכל מאודך שאת עושה את הדבר הכי מתאים, נכון וטוב עבור בתך בת השלוש. הילדה עוברת תהליך של התאמה והסתגלות. היא זקוקה לליווי ולתמיכה שלך. היא זקוקה להרגיש שאת שלמה ובטוחה עם המעבר לגן. התגובות שלך אליה "מגניבות" את הספק לליבה, את משדרת התלבטות מחודשת :"האם אני עושה טוב לילדה שלי?" את מתרגשת (במקום להיות עניינית) נוכח הבכי של ביתך. בכייך הוכיח לה שהיא צודקת לכן בכייה הפך לאיסטריה. חבל!! ברגע שאת תחליטי ותרגישי שאת עושה עבור ביתך את הדבר הנכון תשדרי לה בטחון ובכייה ישכך. בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה