ילד אהוב
אין קשר חזק כמו קשר עם ילד, גם אם הוא לא שלך, אך יצרת אתו קשר של אהבה ונתינה. לפני שנים רבות הייתי מדריכה בעיירת פיתוח. חנכתי מספר ילדים בבית הספר היסודי, והקמתי מועדון בבלוק בו פפעלתי בעיקר מול האמהות, אך גם הקמתי פעילות נחמדה לילדים. בלי שהיתה לי שליטה בכך, נוצר קשר חזק ואמיץ של אהבה עם אחד הילדים. למרות שניסיתי לנטרל מעט את הקשר, מתוך חשש לפגיעה בילד כשתסתיים שנת השירות שלי, הוא התחיל להיות יותר ויותר קשור אלי, להגיע אלי לאכול, לדבר. האהבה היתה הדדית - ומצאתי בילד הזה, שהגיע אלי מתוך הזנחה גדולה, ילד מקסים ונפלא. העובדים הסוציאליים בעיירה, כשראו אותו משוטט בערבים במקומות לא רצויים, היו קוראים לי לטפל בו, במקום להוריו. כשלא היה לו מעיל חם בחורף, אני זו ששמתי לב לכך ודאגתי לו למעיל. לקראת סוף שנת השירות - היתה סיטואציה שבלשכת הרווחה חשבו שיצליחו להוציא אותו לאימוץ - ואני הודעתי להם שמבחינתי, אני אשמח לאמץ אותו. בשלב הזה, רגע לפני הוצאת צו אימוץ נכנס לתמונה האח הגדול שהגיע לבית המשפט והודיע שהוא ידאג לילד, ישמור עליו שיפסיקו להכות אותו וידאג לרווחתו. אף אחד לא נטה להאמין לאח יותר מדי, אבל באופן טבעי, קיבלו הזדמנות נוספת. אני בינתיים התגייסתי לצבא. הימים הם ימים שרק לאנשים מעטים היה טלפון בבית, גרתי במרחק גדול מאד גם מהבסיס וגם מאותה עיירה, וממילא באותם ימים חיילים לא יצאו הביתה כל שבוע, ובאוטובוסים לא היה צ'אנס לבקר ולשמור על קשר. בחופשה הראשונה , כשהגעתי לבקר, הילד היה מאד פגוע והתקשה לקבל את ביקורי. בהתייעצות עם מנהלת בית הספר והמחנכת המליצו לי שעדיף לא לבוא בכלל מאשר להגיע פעם בחודשיים-שלושה ולעורר הכל מחדש. וכך נותק הקשר. אבל בלב נשאר מקום פתוח שתוהה, מה קרה לאותו ילד, ואיך היו חייו, האם הוא זוכר את אותה שנה קסומה של קשר שהיתה לנו כשהיה בכתה א'.