קשרי משפחה

TheGuest123

New member
קשרי משפחה

בתקופה האחרונה נדחקתי לפינה. מידי סופ"ש אני והחבר הולכים לארוחות משפחתיות - ביום שישי אצל הורי החבר וביום שבת אצל הורי. ברור שזה לא משאיר לנו הרבה זמן להיות ביחד. הבעיה היא שכשאנחנו הולכים להורי ביום שבת, אנחנו מגיעים בצהריים ועוזבים רק בערב. החבר שלי לא מרוצה מהעניין בטענה שאין לנו הזדמנות לבלות יחד. כשאנחנו עוזבים קודם, ההורים שלי מתחילים לשאול לאן אנחנו הולכים ולמה דחוף לנו כל כך לעזוב. ברור לי שאין טעם להישאר אצל ההורים כל היום. זה רק פוגע בזוגיות שלנו. אז מה בכל זאת הבעיה? אני צופה את תגובת הורי, שיטענו שהקשר שלי עם משפחתי היה פעם מאוד טוב ועכשיו אני פוגעת בקשר ומתרחקת. אני לא יודעת איך להתמודד עם טענות כאלה... בנוסף, רציתי לשאול איך הקשרים שלכם עם בני המשפחה - איך הייתם מגדירים אותם ובאיזו תדירות אתם מתראים.

זוגיות וקשרים עם ההורים.

פעם, כשהיינו ילדים, הזוגיות שלנו הייתה רק ההורים. הם היו החבר, היועץ, מקום המפלט וכו' (לפחות באידיאל). היום התבגרנו. זה מאוד טוב שההורים קיימים, אבל לא, הם לא מהות החיים. וזה בסדר גמור שאת מתרחקת. זה אך טבעי. כשאת תרגישי שלמה עם עצמך ועם העובדה שבאופן טבעי את רוצה לבלות עם בן זוגך ולא עם ההורים שלך- יהיה לך יותר קל לעמוד מולם. לפי מה שאת מתארת ההורים שלך מפעילים עליך מניפולציות רגשיות. ולא! את ממש לא חייבת לחיות לפיהם. ולשאלתך לגבי הקשרים: הקשר שלי עם אמא שלי מצויין ואני רואה אותה בדרך כלל אחת לכמה חודשים. (בשביל זה המציאו את הטלפון לא?). הקשר של בעלי עם הוריו גם כן מצויין. לפעמים אנחנו רואים אותם כל שבוע ולפעמים לא. תלוי בכמה אנחנו צריכים את הזמן לעצמינו. קשר בין הורים לילדים הוא קשר הדדי. את לא חייבת להיות אצל הוריך כדי שיהיה קשר. ארוחת יום שבת לא מעידה על קשר. יש עוד המון דרכים להיות בקשר עם ההורים שלא קשורים להימצאות פיזית. נהפוך הוא, אם תרגישי שהוריך מתסכלים אותך ופוגעים בקשר עם בן זוגך, סביר להניח שבשלב מסויים, את תאשימי אותם וכך באמת הקשר יהרס. (ואת יכולה לרמוז זאת בעדינות להוריך). המון בהצלחה. יעל.

TheGuest123

New member
בכל ערב אנחנו יחד, אבל

שנינו עובדים עד מאוחר. החבר שלי חוזר הביתה בערך ב-9 בערב. מובן שאנחנו עייפים למדי. אני גם רואה את ההורים כמעט כל יום, אם כי לשעה לכל היותר.

faith2

New member
אולי תנסו להגיע לארוחות....

הערב, קצת יותר באיחור? כה תנצלו את השבת להיות יחדיו...? ובקגשר להורים, תנסי להסביר להם, שהיום זה לא כמו פעם, יש לך מישהו בחייך שאת צריכה להשקיע בו...וזה רק טיבעי, בגיל כזה את צריכה לפתח לך חיים משל עצמך...

yaronxx

New member
כבר נאמר בתורה

בספר בראשית פרק ב' פסוק 24: "על כן יעזוב איש את אביו ואת אימו ודבק באישתו והיו לבשר אחד". כל מילה נוספת מיותרת

למעלה