קשר בין אוריגאמי ואילת?

gilg1

New member
קשר בין אוריגאמי ואילת?

הייתי שבוע באילת ולא מצאתי שום קשר בין אוריגאמי ואילת. פשוט שום קשר! להלן תמונה של עכביש אוריגאמי שצילמתי במצלמה המופלאה.

ARVIVL

New member
יש קשר

אח שלי היה שבוע באילת, ואני מקפל אוריגאמי

Fayev0

New member
אוריגמי

אני באילת ובאמת אין שום קשר לאוריגמי פה P: אם תמצא משו תדבר איתי ואתה יכול לעזור לי באוריגמי הזה איך מחברים אותם בשלב 8? אם אתה רוצה הנה לינק לכל הדף http://www.ninja-weapons.com/rangedweapons/shaken/origami_shuriken.shtml

giladznaor

New member
זה דגם מדהים

אחד הדגמים הכי כיפים באוריגמי, למרות שלדעתי לא ממש אפשר לזרוק אותם טוב, כך שההגדרה שלהם כשוריקן לא כ"כ טובה. פשוט תכין 8 יחידות. תשים יחידה אחת בתוך יחידה שניה, כך שתהיה דווית מתאימה (יש רק שתי דרכים לעשות את זה, אחת נכונה, והשניה רואים שהיא לא נכונה). יהיו שתי פינות קטנות שבולטות, ואותן תקפל לתוך היחידה השניה כדי ליצור נעילה, אבל בצורה של מסילה (כל שהיחידה תוכל לזוז). זה יהיה מאוד לא יציב בהתחלה, אבל ככל שתוסיף את שאר היחידות זה יהיה מאוד יציב. כשהכל מחובר, אפשר יהיה לשחק עם זה, ולעבר מטבעת לכוכב. אזהרה: הדגם הזה מטמטם. ניתן לשבת איתו במשך שעות, לחייך כל פעם שעוברים מכוכב לטבעת. אזהרה זו נכונה גם לפרופסורים. ראו הוזהרתם!

bshuval

New member
דגם כיפי ביותר

ויש גם גרסה תלת מימדית שהמציא Ray Bolt כתגובה לאתגר ששלח הממציא של הגרסה הזו.

bshuval

New member
תמונה של הדגם

התלת מימדי נמצאת באתר המצורף למטה. האם אתם יכולים גם כן לשחזר את הדגם מהתמונה (זה לא כל כך קשה)? אם אתם מאד רוצים ונתקעים, אני יכול לנסות לכתוב פה הוראות טקסט לדגם התלת מימדי (את הדגם הדו-מימדי למדתי מהוראות טקסט שכתבה לי Anne Lavin, והצלחתי להרכיבו ללא קושי)

bshuval

New member
זה די פשוט

מכינים חוליה כמעט כמו הרגילה, רק שיש בה "רווח" בין הצד העליון לתחתון. קודם, מקפלים קיפול ספר, ומסמנים רבע ממנו (מהצד עם הקיפול), כך שאם פותחים את הדף, יש לכם אזור מסומן ברוחב רבע הדף במרכז (1/8 לכל צד). קפלו שוב את קיפול הספר ובצעו קיפול היפוך פנימי לאחד הצדדים, כך שקיפול ההיפוך מתחיל במרכז (כלומר, אתם נשארים עם טרפז ישר זווית). פותחים את הדף. בתרשים הקפלים הנוצר יש שלושה קווים אופקיים (מרכז, ו1/8 לכל צד שלו) וכן זוג חצאי אלכסונים המסמנים משולש ישר זווית ושווה שוקיים שבסיסו צלע הדף, וקדקדו הראשי (90 מעלות) במרכז הדף. נניח שהמשולש הזה בצד ימין. קפלו את הצלע השמאלית העליונה כך שתיגע בקו 1/8 התחתון. נוצר משולש ועליו שני קוי סימון. קפלו קיפול עמק לפי קו הסימון השני ( הגדול יותר). קפלו את הצלע השמאלית התחתונה לעבר קו ה1/8 התחתון. מכאן יוצרים יחידה תלת מימדית (זה כבר די ברור), וממשיכים כרגיל.

giladznaor

New member
../images/Emo10.gif ../images/Emo10.gif

טוב, כשאמרתי לי לפני מספר שבועות שיש גירסה תלת מימדית, זה לא בדיוק מה שחשבתי עליו. הגירסה הזאת היא פשוט הגירסה הדו מימדית ש"נמתחה". זה כמו להשוות אותיות עם עומק שעושים בוורד לאותיות תלת מימדיות שעושים ב3D STUDIO... אבל מכיוון שאני בעצמי לא יכול להמציא משהו יותר טוב (או אפילו פחות טוב, למען האמת), אז אני אפסיק לקטר עכשיו... נ.ב. איך הגעתי לתמונה של זה? ממה שאני זוכר באתר של אנה לוין לא היה ניתן להגיע לרוב הדברים מהדף הראשי...

Fayev0

New member
לא ממש הבנתי

לא הבנתי עדיין איך מחברים אותם כדי שהיה נעילה, אני צריך מדריך שיסביר את זה בצורה יותר טובה......

giladznaor

New member
אני אנסה שוב

כל יחידה היא בצורת מקבילית: (הזוית בציור לא נכונה, אבל לא משנה).
A\----------------\B \ \ \ \ C\----------------\D​
הקודקוד A הוא הקודקוד הפתוח (שני דשים שונים), והקודקוד D הוא הקודקוד הסגור. הקודקודים של היחידה הראשונה - A1, B1, C1, D1. הקודקודים של היחידה השנייה - A2, B2, C2, D2. 1) מקם את היחידה הראשונה כמו בציור. 2) הבא את הקודקוד D2 של היחידה השנייה אל קודקוד B1, בצורה כזאת שהצלע C2-D2 עוברת לאורך האלכסון B1-C1, אבל בין שתי השכבות של היחידה הראשונה. 3) במצב שנוצר, הצלע B2-D2 מוסתרת מתחת לצע A1-B1. הצלע A1-B1 ארוכה יותר, ויש שתי פינות באיזור קודקוד A1. 4) קפל את שתי השכבות של קודקוד A1 ךתוך היחידה השנייה (כך שישכבו על האלכסון B2-D2, אבל במבפנים. 5) חבר את כל היחידות בצורה זו. הערה: אני יודע שההסבר נראה מבלבל, אבל הרעיון הוא מאוד פשוט, כך שלאט לאט תנסה לעבר על ההוראות צו"כ ביצוען, ותראה (בתקווה) למה אני מתכוון.

Fayev0

New member
טוב, קיבלתי כאב ראש |:

התבלבלתי לגמרי עם המדריך הזה P: אני צריך איזה 2 תמונות שמראות איך מחברים זה פשוט מסובך להבין את זה ככה

ARVIVL

New member
nice shurikan

מה נשמע? זה אני מגיימר! טוב, לדעתי אין הרבה מה להסביר, כל מה שצריך לעשות זה לחבר אותם למתומן כמו שמראים בציור. אח"כ, כשכבר יש לך מתומן שלם עם חור במרכז, אתה פשוט מאוד "מגליש" את הקצוות של כל חוליה על השפה של החוליה השנייה. ואז זה כבר מתחבר די אוטומטי. אני בכל אופן הצלחתי להכינו היום, ואני יכול להגיד, הוא יוצא נהדר ממש..

giladznaor

New member
קצת דבקות במטרה (לאור המשימה!)

אני מציע לך לנסות שוב (הדגם הזה באמת שווה את זה). החיבור הוא מאוד פשוט, אבל לא קל לי להסביר אותו. אני מציע שתקפל שתי יחידות ותרשום בפינות את המספר והאות שלו, ואז תנסה לקרוא את ההסבר שוב. במקרה שכאב הראש יימשך, אני מוכן לשלוח לך גלולת אקמול על חשבוני (בטריה ודמי משלוח לא כלולים).

giladznaor

New member
קשר

מאיזה דף השתמשת בעכביש? של מי העכביש? מה קשר? בירה נשר!

למעלה