קשר בין משכילה לחסרת השכלה

crema2

New member
קשר בין משכילה לחסרת השכלה

אני רוצה להירשם למכון כושר, ויש לי התלבטות מסויימת.
יש מכון כושר אחד שהוא בתוך מוסד לימודי של סטודנטים שבאים לשם מכל הגילאים לבריכות וכאלה.
עכשיו חשבתי אולי לנסות להירשם לשם על מנת שעל הדרך אולי להכיר איזה סטודנט.
השאלה שלי האם זה אפשרי? ואני מדברת על קשר רציני.
בתור אחד שלא לומדת (ואין לה ראש ללימודים) האם בחור עם השכלה ירצה להכיר בחורה לקשר רציני?
מכייון שלא יהיו לנו נושאי שיחה משותפים, כשהראש שלו בלימודים והראש שלי רק לשמוע מילה "לימודים" ויש לי צמצרמורת.

לומר לך בכנות. עם כל הבאסה....

לא חושבת שהמבחר של האנשים כאלו הוא גדול,
וזאת רק דעתי(לכל ווכחני הפורום)

אני לא יסתכל על בחור שלא מעוניין ללמוד. כי אני טיפוס של לימודים וכן ארצה תואר. לא ארצה מראש בחור שלא מעוניין להתקדם בחיים שלו.- או שלא רוצה תואר. גם אם יש לו עסק. קשה לי . לימודים גם די מראה לי על רצינות הבן אדם.

כעת יש לי חבר שלא מעוניין בתואר, אבל הוא בן זוג שלי עוד מתקופת הבית ספר, ככה שכשיש אהבה באמת שזה פרט שולי.אני לא שטחית.

אל תעלבי, לא באה לומר שום דבר עליך מהשיחה הזאת. דיברתי בכללי.יש לי מספר חברות שלא בראש ללימודים וזה מובן.גם אני קצת כזאת.

kotej22

New member
לא מסכים איתך

בתור אחד שלומד, תואר לא מאפיין רצון להתקדם, או רצינות,
תואר אולי מראה שאת יודעת לקרוא, גם זה לא תמיד

אני מכיר מספיק אנשים שגם עם התואר לא עשו כלום עם החיים שלהם,
לעומתם יש מספיק חברה שעשו מלא בלי תואר

זאת רק דעתי

אני באופן אישי ארצה בן זוג מלומד.
ויצא לי להכיר אנשים שחושבים כמוני, כמובן שיש לא מעט שלא חושבים ככה, כמו בכל דבר בחיים.
לא באתי וזרקתי לה תמונת מצב לגבי כל הארץ.

ועוד משו.

אחרי התגובות פה חשבתי ויש מצב שמספר האנשים שלא אכפת להם באמת הוא לא כזה קטן כמו שחשבתי.אבל לי באופן אישי לא יצא להכיר כל כך אנשים כאלו.

אה

כאילו הבן זוג שלי?

כן . אין דבר רע בדעה שלי.
חוץ מזה הוא יודע שלא אתערב לו ושהוא יבחר מה שהוא חושב לעשות בחיים שלו. זה עניינו בלבד.
הוא יודע שהיתי מעדיפה שילמד. אבל מי אני שאחליט לו.

Optimistic Girl

New member
מסכימה אבל

אבל איך מסבירים את זה ,
שמאז שאני סתם מציינת לכל העולם ואחותו שאני סטודנטית לתואר ראשון,

יותר מכבדים אותי
יותר מלהבים ממני
ויש לי יותר מחזרים...

אישית, התחלתי ללמוד תואר בשביל עצמי בלבד, כי יודעת לאן ממשיכה בתואר שני.

וממשששששש לא ידעתי שיהיו תגובות כל כך תומכות ומפרגנות מהסביבה שלי !

אפילו שיננת שלי חוקרת אותי
נו מה תעשי אחרי תואר ראשון וכו...

kotej22

New member
אבל זה טיפשי ...

לפי דעתי, שוב, תואר לא אומר כלום על האדם,
זה כל כך שיטחי להסתכל על זה מנקודת מבט של אדם משכיל או לא,
בקיצור, בקנדה זה אחרת

NEO83

New member
לא מסכים איתך בכלל

תואר לא מעיד כל כלןום, לא על רצון של הבן אדם להתקדם ולא על הרצינות שלו!

לא חייב

הבעתי את דעתי וציינתי כמה פעמים בהודעה שזאת דעתי.
אז בלי להתווכח. יש לך דעה שונה?
תביע אותה לכותבת השרשור

NEO83

New member
אני מביע אותה אליך

אני לא מסכים עם הדעה שלך
זאת גם סוג של דעה

זה אפשרי

יש דברים הרבה יותר בלתי אפשריים.
למרות שאני בהחלט יכולה להבין מישהו שפוסל מישהי בגלל חוסר בהשכלה גבוהה או מישהי שפוסלת מישהו.
באופן אישי, יש דברים שחשובים לי בגבר אבל זה לא תמיד יבוא לידי ביטוי בלימודים בהכרח. לא תואר מה שיקנה אותי אבל אני בהחלט אשמח להכיר מישהו משכיל.
אני מתכוונת שגם אם אכיר מישהו שלא לומד כרגע, אני ארצה שיהיה בו רצון ללמוד בהמשך או לעבוד במשהו רציני ולהתקדם בחיים במידה מסוימת. ההתקדמות והשאיפות לעתיד חשובות לי יותר מתעודה של תואר.

דעתי בעניין

אני אסייג את התגובה שלי, כי זה מאוד תלוי באנשים שתכירי, אם בכלל... לדעתי יש מסגרות חברתיות אחרות שנוח יותר להכיר בהן אנשים שאולי יהיו לך תחומי עניין משותפים איתם, ואם את נרשמת מראש מתוך כוונה להכיר- חבל על הכסף.

אני מאוד בדעה שלא לפסול אף אחד רק בגלל שאין לו תואר. אני מכירה אנשים שלמדו לתואר ראשון ולא עשו איתו כלום (ארכיאולוגיה, יחסים בינלאומיים וכו'...)
אבל הבעיה מתחילה כשמכירים מישהו שאין לו שום כוונה לעשות משהו עם עצמו, אין לו שום שאיפה ללמוד, והוא מעיד על עצמו שהוא לא טיפוס עם ראש ללימודים. עם כזה בן אדם לא הייתי מוכנה להיכנס לקשר, מהסיבה שלדעתי בן אדם כזה ללא שאיפות לא יגיע רחוק בשנים הקרובות או בכלל וכן חשוב לי שבן הזוג שלי יהיה אדם רציני ואינטקטואל עם ראש על הכתפיים וגב תומך. אגב, סליחה מראש אם נפגעת, כי אני לא מכירה אותך אישית, אבל ככה משתמע לי כשמישהו אומר לי "אין לי ראש ללימודים בכלל".
גם לי אין לי תואר... ולבעלי יש. בעלי למד 4 שנים הנדסת חשמל, ועבד עוד שנה על פרוייקט גמר, ואחרי זה הוא השקיע את כל כולו בזה ועבר התמחויות מקצועיות ועכשיו הוא עובד בתחום ומביא משכורת יפה הביתה...
אני למדתי שנתיים של לימודי הנדסאי תקשורת חזותית ואני ממשיכה כרגע ללמוד את התחום עוד, כי זה מעניין אותי.. ואני לא רואה את עצמי בשום שלב מוותרת על לימודים, כי זה אומר מבחינתי לוותר על משהו שכיף לי ומעשיר אותי. אני יודעת גם שמבחינת בעלי הוא לא היה בכלל יוצא או מתחתן עם מישהי נטולת שאיפות או הישגים כלשהם.

אפשר לשאול מה הסיבה שאת טוענת שאין לך "ראש ללימודים"? מה כ"כ מרתיע אותך בלמידה שיש לך ממנו "צמרמורת"? אגב, לימודים לא חייבים להיות משעממים וקשים, כי יש גם תחומים שנורא כיף ללמוד.

למעלה