קשר בין צלע בולטת לגמגום?

mfi123

New member
קשר בין צלע בולטת לגמגום?

RobinhooDw אמר קודם שיש לו צלע אחת קצת יותר בולטת מהשניה, וב"אופן מפתיע" גם לי (ואני מגמגם). הלכתי לרופא והוא אמר לי לעשות צילום.. אמר לי שזה שום דבר. יאללה אנשים תבדקו אם גם לכם יש :)

oxymoron

New member
בדקתי

גם אצלך זו צלע ימין? כי שמעתי שאצל אנשים שצלע שמאל אצלם יותר בולטת סובלים מסכיזורפניה. נו בנאדםםםםם ... אני מבקש ממך... אינך שם לב שהבעיה היא בראש? אולי תפסיקו להתעלם מזה ולנסות לחפש הצדקות משונות שכאלה?

RobinhooDw

New member
mfi123

גם לי הרופא אמר שזה שום דבר, זה באמת שום דבר, בכל הנוגע לבריאות הגוף... אך לדעתי יש לזה השלכות חמורות על הדיבור. mfi123 לפעמים הרופאים לא יודעים הכל...

oxymoron

New member
ההשלכות עם פרי יצירך...

אתה מדבר דרך/בעזרת הצלעות?

mfi123

New member
אתה יודע שזה קשור למערכת הנשימה

אני מתכוון הריאות.. יש כאילו שני צדדים סימטרים, אז בסוף יש עצם אחת בולטת ואחת לא..

shuky63

New member
לי יש בעיה לבדוק כי אני קצת שמנמן

והצלעות שלי לא בדיוק בולטות. אני לא פוסל מראש שום מקור לגימגום, כי שנותי הרבות כטכנאי אלקטרוניקה לימדו אותי שלפעמים סיבות לתקלה שאתה פוסל מראש כמוםרכות מתגלות כאמתיות. מה שכן אם צלע בולטת היא סיבה לגימגום זוהי סיבה משנית,כי הקושי בנשימה שאנו חווים בדיבור נובע מדיבור לא נכון תוך מאבק להוצאת מילים.במצב כזה כל הפרעה תפגום בדיבור,לדוגמה כשאני קצת מתנשף לאחר מאמץ אני לא מסוגל להוציא מילה מהפה.אז בכל מקרה יש כאן התעסקות בסיבה משנית ולא בעיקר.

RobinhooDw

New member
יפה שוקי

הצלע לא קשורה למערכת הדיבור בשום דרך, גם לא למערכת הנשימה. אמרתי את בעבר, העניין הוא שזה גורם לכאבים... הצלע לוחצת, כפי שראיתם רופאים מייחסים זאת לבעיה לא מזיקה. גם לנו נראה שהיא לא מזיקה, הכאבים היו מאז ומתמיד, זה נהיה שגרתי. אין קשר בין הצלע לבין הדיבור נכון, אבל אם הצלע תכאיב לך כל חייך וודאי שיהיו תופעת לוואי. mfi123 תחשוב רגע איך אתה מרגיש עכשיו, אתה מרגיש טוב? או שאתה מרגיש "רגיל"?

mfi123

New member
אתה לא מבין אותי אולי..

הצלע בכלל לא כואבת לי.. אולי זה קשור לנשימה כי זה הריאות, ולא יותר מזה.

RobinhooDw

New member
הצלע לא צריכה לכאוב לך

יכול להיות שזה לא יותר ממה שזה נראה ויכול להיות שזה לא, אל תשכח שלשנינו יש את זה ושנינו נחשבים למגמגמים. תנסה את מה שהצעתי, מקווה שיעזור לך.

למעלה