קשר בין FTT לבין צפיפות עצם ומטבולי

פ0ם

New member
קשר בין FTT לבין צפיפות עצם ומטבולי

שלום האם קיים קשר בין delay of growth או FTT לבין מטבוליזם בעצמות? תודה,

צפיפות עצם

השאלה מורכבת ויש להבדיל בין אחור בגיל עצמות הנובע מסיבות שונות כולל הפרעה בשגשוג לבין מחלות הגורמות להפרעה בגדילה וירידה בצפיפות העצם אזכיר רק 3 די אופייניות צליאק גורמת להפרעה בגדילה ולהפרעה בספיגת סידן ולפגיעה בצפיפות העצם בקרון יש פגיעה מוכחת בצפיפות העצם- גם במתבגרים במחלות כבד כרוניות כמו אלאגיל יש הפרעה קשה בגדילה ובצפיפות העצם ברור מהתשובה שיש לבדוק כל מקרה לגופו עם רופא מנוסה ולא לדלות מידע אקראי הרבה בריאות

פ0ם

New member
תודה ועוד שאלה

מדובר על ילדתי בת ה- 4 אשר נמוכה מאד לגילה (92 ס"מ) ואשר גיל העצמות (על פי אנדוקרינולוג) נע בין שנה וחצי בשורש כף היד ל- 2.5 בחלקים אחרים. לא נמצא ממצא רפואי אחרי המון בדיקות. נשלל צליאק. מדובר על ילדה מאומצת כך שאין פרטים על גובה הורים. ביחס למשקל היא שוקלת 12.6 ק"ג. עד עכשיו עלתה בצורה עיקבית בעקומה שלה (אחוזון 3) ועכשיו בבדיקה מתברר שהתחילה "לפשל" וגם בזו היא לא עומדת... כלומר, יש ירידה מהעקומה שלה. קראתי תקציר של מאמר המדבר על קשר אפשרי בין delay of growth לבין מטבוליזם בעצמות. האם יתכן קשר בין אלה? האם אתה (גסטרואנטרולוג) הוא הכתובת לזה? אם לא - למי עלי לפנות? ביתי אוכלת יפה מאד מהכל ולמרות זאת היא לא עולה במשקל בצורה טובה. כמו כן יש לה מספר יציאות ביום, אמנם פחות מבעבר (8) אבל בכל זאת הרבה (3-4 ביום). האם היית ממליץ להגיע לביקור אצל גסטרו... בעבר היינו בשניידר ולא מצאו כלום. תודה וסליחה על האורך.. אמא מודאגת

אחור בגיל עצמות

מלווה בגדילה סימטרית יחסית לאחרר שנשללו בעיות אנדרקריניות וגסטרו עם אחור ברור בגיל עצמות אישית לא הייתי לצפיפות עצם ולא מודאג מהנושא- האחור בגיל העצמות יכול דווקא לגרום לפחות לחץ אישית הייתי פונה לדיאטנית לילדים להערכה תזונתית וכן הייתי פונה לגסטרואנטרולוג ילדים לקבל אשרור נוסף אם תרצי אשמח לעזור בברכה

למעלה