קשר זוגי, אפשר לדבר עליו?

קשר זוגי, אפשר לדבר עליו? ../images/Emo39.gif

(דיברתי עליו קצת היום בכמה הודעות שלי, ורוצה להרחיב עוד) בן הזוג שאיתי, בזכות היותו מי ומה שהוא, גורם לי להדחף מהמקום שבו הייתי ולגדול ולהתפתח. למדתי על כוחה של זוגיות מוצלחת בשנים האחרונות כמו שלא ידעתי. זוגיות שטמון בה כוח נפלא לחולל צמיחה והתפתחות עמוקה. האם הייתם רוצים/מענין אתכם שארחיב בנושא הזה?

בוקר טוב דליה ../images/Emo42.gif

כתבת "זוגיות מוצלחת בשנים האחרונות" האם זהו בן זוגך הראשון או זוגיות שניה? אם זה בן זוג שאיתו גידלת משפחה, ילדים, בית וכו' מאד רוצה לשמוע איך עשיתם זאת שהפכתם זוגיות של שנים לזוגיות מוצלחת בשנים האחרונות יום נפלא

Neora Barak

New member
בטח רוצים דליה, בטח רוצים, תכתבי פה

תייכף -
שייווו איזה כייף לראות אותך ככה בשבת בבוקר, פיתום, אחרי שכבר באמת תהיתי מה קורה איתך, ולעניין עצמו, בנזוג, או בתזוג, ובכלל מי שאיתנו, שחשוב לנו, יכול להעצים, - או להוריד לשאול תחתיות, במקרים שבהם בנהזוג מעצים, הרי שבורכנו, ובמקרים שבהם בנהזוג לא מעריך ואפילו מוריד, אל לנו להיות שם, ולכיין יקירתי תמיד שמחה לקרא על דברים טובים, בעיקר בזוגיות ילה קחי אחד
וגם
לקלבת פנים, וגם שיהיה לך דרייב לפרט ולהדגים..

מתה עליך נאורה ../images/Emo24.gif אמרתי

לך מזמןן
את נ ש מ ה. נאורוש, הדף לא יוכל להכיל את מה שאני עוברת. פשוט לאא יכול... זה עוצמתי, מדהים מרגש שחסרות מלים לתאר. קודם כל, באמת כמו שאמרת, זה תלוי באדם שאיתך - חייב. זה ה-בסיס. ולי לקח את הזמן שלי (לגדול), מה לעשות? ככה..
אבל ..קיבלתי כ"כ הרבה הבנה, קבלה, מרחב, אהבה - מה שנתן את הקרקע לי ולכל השאר לצמוח. נאורוש, קשר זוגי מכיל כ"כ הרבה. אולם אולי מטבע הדברים לפעמים, לא מצליחים למצות את מה שאפשר, ואפילו משלימים עם "מה שיש". אבל עם האדם הנכון והמתאים זה מדהים (לא רגילה לדבר על עצמי, והכל נשפך לי עכשיו...) כשקשר מנוטרל ונטול "משחקים", מאבקי כוחות לא נחוצים, אגו (והתקפדות תחת אלו) ועוד - פותחים דרך לדבר בריא נקי ויפהפה בקשר טוב יש הזדמנות להביא את כ ל הצדדים שלנו = חזקים וחלשים ולמצוא בו את האיזון שלנו. עוד משהו, לתוך זוגיות מבלי לשים לב, אנחנו מביאים את פצעי הילדות שלנו (שמחפשים תיקון (אני יודעת שאת לא מחבבת את המלה הזו ןקריצה וחיוךן) ולעיתים מגיבים לבן הזוג בסיטואציה X לא נטו מהמצב הנתון אלא מתוך פגיעות ורגשות עבר כואבים. עבודה על מודעות מה אנחנו מביאים לזוגיות, וגם אלו ענינים אנחנו מטילים לא במקום תמיד על בן הזוג הוא חלק חשוב כדי לבנות יחסים טובים בריאים ונכונים. לא רוצה להעמיס מדי בבת אחת אבל כ"כ הרבה יש לדבר על זוגיות.. כמו שאמרתי, כשהיא מוצלחת וטובה היא מקור כוח ושמחה אדירים להתמודד מול כל השאר (הלא קלים לרוב) בחיים. דליה

תחשבו,כולם מי שמעונין

מעבר לעובדה שלא יוצא לפגוש את ה-איש/ה המתאימ/ה כיצד התנהלו היחסים הזוגיים שהיו לכם קודם? כיצד רואים אותם אישית? איפה אולי היה חוסר ההצלחה במקום שנוגע אליכם/ן? מפני שממה שנסחב מהעבר, ומהדגם המשפחתי שהיה לנו, ממה שנתנו/לא נתנו לנו - זה משפיע מאד ומגיע לתוך חיי הזוגיות/נישואין..

לטנגו זקוקים לשניים

כשיש שיתוף פעולה בין בני הזוג, כשיש הבנה ותקשורת נכונה, אמיתית ורצון טוב להצליח זה נפלא... אמרת נכון שהמון משקעים, התנהגויות, דפוסים אנחנו מביאים מהבית, מהילדות ומהדגם המשפחתי שלנו, כשבן/בת הזוג מודעים לכך שהמשפחתיות, הדגם בביתו, הילדות שלו לא דוגמה לזוגיות שלו ושל בת הזוג ואכן רוצה/מוכן לשנות, רוצה/מוכן לתת מעצמו לבת זוגתו, לביתו למשפחתו גם אז זה נפלא כי יש שיתוף פעולה... יש פתגם שאומר (לא זוכרת בדיוק) כששיכור יודע שהוא שיכור אז הוא לא שיכור.. המודעות לכך שיש בעייה ושקיימת בעייה זו הדרך לתקן, אך כשלא מודעים לכך שיש בעייה אך אין מה לתקן... אולי התבלבלי לי קצת.. מקווה שהסברתי את מה שאני חושבת אצלי אישית חוסר ההבנה או אולי הרצון להבין שיש בעייה ויש מה לתקן הביאו לפרידה סופית, כשכבר הבין זה היה מאוחר... המשך יום נפלא

מיקי

מסכימה איתך שחייבים שניים לטנגו. וכשיש מצב שכן.. רציתי מאד גם במה שכתבתי לשים את האצבע על הענין שתהיה מודעות לגבינו. שיחסים עלולים להפגע מצדנו בגלל: המחשבות/רגשות שלנו (אחרת הרי הם יהיו גם במערכת היחסים הבאה).

ניאו30

New member
"כיצד התנהלו היחסים הזוגיים שהיו

לכם קודם?"...אממממ,לא היו כאלו!...החוסר נסיון וחוסר ידע,שמויל כמובן גם לחוסר בטחון בכל הקשור לנושא הזה,הוא ממש בעייתי אצלי.קשה,קשה...
דבר אחד טוב שאני יכול להגיד על החוסר נסיון הזה-כשתהיה לי בת זוג(טפו טפו טפו
),לא תהיה לי בעיה של אקסית(מיתולוגית!)
...כל אחד והדברים החיוביים שלו שהוא לוקח מ"נסיון" העבר.

להגיע לזוגיות מוצלחת זה לימוד

וגם השקעה ועבודה: מכיון שלמשל, זקוקים להתגבר על רגשות שליליים בדרכים בונות ומקדמות. תקשורת - תקשורת הדדית ולא ע"מ להישמע בלבד ועוד ישנו מיתוס שמפריע בתהליך האומר שהיידע הזה פשוט טבוע בנו מלידה. אז זה כ"כ לא מדויק. מרגישה פשוט שאיכות קשר זוגי חשובה לאיכות החיים כמעט יותר מאשר כל הצלחה או כשלון אחר, מפני שאפשר להתעלות על מפלות ואכזבות (שיש בחיים לצערנו) כשיש מישהו שלוקח חלק אינטימי בחיינו ותומך במאבקים שקורים.

Neora Barak

New member
תודה דלייתי- ורוצה להמשיך..

אנחנו למעשה סוחבים את עצמנו לכל מקום, זוגינו לא אמור להיות לנו פתרון לתחלואי עבר, תסכולים, וחשבונות לא גמורים, זוגינו אמור לקבל אותנו נטו, כפי שאנחנו, ולהעצים ולהאשיר אותנו, כך גם אנחנו, לכל אדם יש צדדים טובים, ופחות טובים, כשבזוגיות הצדדים הטובים של השניים חוברים יחדיו, זה מביא לעוצמות ששני בני הזוג ניזונים מהם, מעיין קופה משותפת של אנרגיות טובות, זוגיות איננה אמורה להעצים צד אחד על חשבון השני, זוגיות אינה אמורה ליות סגירת חשבונות עם העבר זוגיות אמורה להיות הווה מבורך לעתיד משותף נפלא ואני שמחה דלייה שיש לך זוגיות כזו, שאת מפוקחת לגביה, מעריכה אותה, תורמת ונתרמת ממנה
לשבוע נפלא לך ולכל יושבי הבית הזה

נאורה ../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif

את נשמעת מדוכדכת קצת/עייפה (לא פיזית דוקא)..(הרגשה שלי), האם הכל בסדר?
(את יכולה לכתוב לי למסרים) דליה שלך

Neora Barak

New member
איזזזזההה כפרה את !!!

בזאת אני ממנה אותך לבוחנת כליות ו -

למעלה