קשר לישראל וליהדות...

קשר לישראל וליהדות...

כמה אזכורים ליהדות/ישראל מצאתם/ן בשירים של פינק פלויד? יש את שמו של בגין בפלטשר ממוריאל הום, וטייק יור פילת´י הנדס אוף מיי דסרט. עוד...?

Yael Floyd

New member
כן, שמעתי על זה במילים יותר פשוטות

"החומה יותר חשוב לי מהכותל המערבי" ואז כרגיל, כולם שנאו אותו על זה.

electricGirl

New member
איזה איש גדול

למרות שבזמן האחרון הוא הפך ללקקן מסריח פתאום כולם שומעים אביב גפן ברדיו וכל החרא הזה

Yael Floyd

New member
יאפ...

פעם אהבתי אותו כל כך כל כך.. עכשיו כבר לא יכולה לסבול אותו. הוא מתאים את עצמו לקהל החדש וזה נוראי....

Please don´t shoot me but...

דעתי האישית היא שאביב גפן תמיד מכר את עצמו בזול לכל קהל שביקש. אני לא התפלאתי מהמעבר החד שלו לסצינה הלקקנית והבכיינית שהוא משחק עכשיו, הסצינה הראשונית, הסוציאליסט-מרדן-אנטי הכל, הייתה בסה"כ פוזה שנועדה למשוך תשומת לב. אבל זה כבר וויכוח אחר וארוך מאוד.

michal optimit

New member
הלחנים שו נשארו טובים

אבל אני פשוט לא אוהבת אותו כבנאדם כי הוא ממש השתנה. הפ לפוזה. פיי.. שובר גיטרות בעת מיתון

ממש ממש ממש ממש ממש ממש לא

זה איזכור לאנשים פשוטים. באין דה פלאש מוזכרים שם יהודים. וגם ב waiting for the worms.

SMILE 4 NOTHING

New member
אתה צודק בעיקרון,אבל,

ב"שיפס" יש גם את הקטע של- "god is my sheferd" שזה "ה´ רועי" מהקידוש של ערב שבת...

R750-Girl

New member
אותו משפט הוא גם חלק מטקס

האשכבה של הנוצרים. גם להם יש אלוהים, אתם יודעים. בכלל לא קשור לקידוש.

malolds

New member
the wall

יש קטע שהוא אומר: "and anyone looks jewish, jet him up agienst the wall"

Jam Head

New member
אנחנו לא מוזכרים יותר מידי....

בחומה יש שתי שירים שהמילה Jews מוזכרת בהם. ב- Final Cut דווקא אנחנו מוזכרים די הרבה , עקב המלחמה בלבנון.

R750-Girl

New member
בספר שבמארז של SHINE ON

יש בהתחלה כזה תקציר - אירועים גדולים בכל שנה - אז מתחת לשנת 1967 רשום "ישראל מנצחת במלחמה" (ששת הימים כמובן)

Nir of GondoliN

New member
קשר עקיף

אביב גפן אמר שכל אקורד שפינק פלויד מנגנים חשוב מהחומה ואני חושב שריק אמר שזה היה בלתי אחראי להגיד את זה.

meandmeandme

New member
פיספסתם כמה מהפחות מוכרים...

"and the german kill the jew and the jews kill the arabs and the arabs kill the hostages" "the dead see is alive with rap" --> לא ממש יהדות אבל נגיד...

meandmeandme

New member
...

הראשון מperfect snece השני מit a miracle זה מהדיסקים סולו של רוג´ר

למעלה