קשר של שנתיים וחצי, לאחרונה רבים הרבה (26)

XpHunTeR

New member
קשר של שנתיים וחצי, לאחרונה רבים הרבה (26)

אני כבר שנתיים וחצי עם חברה שלי, שנינו 26, לא גרים ביחד אבל קרוב. היא כבר מסיימת תואר (ניהול) ולי נשארה עוד שנה (הנדסה).

השנה הראשונה של הקשר היתה מאוד טובה (חוץ מקנאויות נסתרות של שנינו אחד בשני, נורמלי לקשר).
היו לנו עליות ומורדות - כמו לכל זוג אבל לצערי בתקופה האחרונה אנחנו רבים הרבה. היא נוטה להיפגע מאוד ולקחת דברים בצורה כבדה וכשנוצר וויכוח הוא מאוד מהר מתדרדר לריב שבו כל אחד חושב שהוא צודק והשני טועה ואנחנו פשוט לא מבינים אחד את השני. הויכוח יכול להיות בכל אמצעי תקשורת - וואטסאפ,טלפון וגם פנים מול פנים. הרבה ריבים נגרמים מ 'אי הבנה'. היו הרבה מקרים שכל אחד דיבר עם חבר משותף שהיה זה שעזר לגשר.

הריבים שלנו הם בסגנון: למה עשית לייק על סרטון בפייסבוק של בחורה כמעט ערומה ('כולם ראו את זה וזה לא מכבד אותי'), למה לא הודעת לי מראש בצורה מפורשת שהיום אתה לא יכול שנלך לחוג ריקוד כי כמעט נסעתי לשם, למה כשיצאת לפאב עם חבורה לא מוכרת התחמקת מלהגיד לי תוך כדי היציאה מי האנשים (בנות) שהיו שם, למה אתה מקשיב יותר לדעות של ידידה שלך (ידידת-אחות זה כבר 6 שנים, הן רבו וכעת כל מה שקשור אליה מפריע לה) מאשר לי. למה אתה עושה מוציא לי את כל האנרגיות עד שאתה מסכים ללכת למפגש שקשור לחבורה שלי.
אני לרוב מבליג על דברים קטנים שמפריעים לי אבל הם יוצאים כתגובה לדברים שהיא מאשימה אותי, כדוגמא של 'הנה, את עשית בדיוק אותו הדבר'. לדעתי רוב הדברים הם שטויות, מבחינתה לא. היא כל הזמן מנסה לראות אם אני מכבד אותי, אם אני ממש רוצה אותה, אם אני לא לוקח אותה כמובן מאליו.

אנחנו אף פעם לא מקללים אבל כן מרימים את הקול וצועקים, יכולים לא לדבר אחד עם השני כמה ימים (בודדים), ואפשר גם לכלול הפסקה יזומה של שבוע מצידה שבו היא טבעה ביגונה כל הזמן הזה.

גם אם אנחנו הכי מנסים להגיד 'זהו, עכשיו זה יהיה שונה' - זה חוזר כמו בומרנג.
לפעמים אנחנו לא יודעים אם זה זה או לא אבל אנחנו כן יודעים שאנחנו אוהבים אחד את השני ורוצים שזה יצליח אבל זה פשוט לא הולך. קשה לנו לחשוב על פרידה.

בתור נספחים אני אגיד שהיא מאוד לחצה בשנה האחרונה שנקדם את הקשר (שאציע נישואין, שנגור ביחד). אני לא הרגשתי בשל מאחר שתואר ההנדסה דרש ממני הרבה (השפיע על הקשר שקרה שיצאנו לטיולים קצת פחות בממוצע לזוגות אחרים). לאחרונה הצעתי לה שנחפש לשכור דירה אך היא לא רוצה בטענה של 'אתה רוצה לבדוק אותי'.

היא בעד ייעוץ זוגי ואני אומר לעצמי - אם אני צריך ללכת לייעוץ זוגי, האין זה אומר שאנחנו פשוט לא מתאימים?
אשמח לעצתכם
תודה רבה!

AlabamaW0rley

New member
מזל טוב! אתם זוג קלישאתי!

אתם רבים כמו הרבה זוגות אחרים, כל אחד והיכן שמתגלות החולשות שלו. אם אתם מודעים ועובדים על עצמכם זה ייחלש בבוא הזמן.

לא יודעת מה להגיד לך על ייעוץ זוגי - יש סטיגמה כזו שזוגות שהולכים לייעוץ נמצאים צעד אחד לפני פרידה, לא יודעת כמה היא נכונה.

לכל הריבים שלכם

לכל ה״רגישויות״ יש מוטיב חוזר:
היא מרגישה שאתה לא רואה אותה, לא רציני לגבי הקשר בינכם והביטחון שלה מעורער. לכן, כל דבר קטן יוצר פיצוץ גדול.
ואתה, מרגיש נבחן, מרגיש על תנאי, ולא בשל= עוד לא התחתנתי איתך ומה לעזאזל את רוצה ממני??

טיפול זוגי טוב יכול לעזור לכם ללמוד לתקשר טוב יותר את הדברים הללו.
זה לא אומר שהם ייעלמו, רק שתדעו איך להקשיב לשני, להיות יותר אמפתיים בלי להתחפר בתעלות קרב ובלי לשבור את הכלים.
זה יהיה לכם מצויין גם אם לא תהיו בסוף ביחד-
סביר להניח שבעיות דומות מאוד יצצו לכם גם עם בן/ת הזוג הבאים..

שלום

ניכר שיש משהו פגום בקשר שלכם, וזה יוצר כל הזמן עימותים. נסו לתקן את הקשר מן היסוד. חפשו עניין משותף להתבסס עליו, עשו דברים ביחד, דברו על דברים שאתם עושים ואוהבים. אז יקל לכם להפוך את הריבים לדיונים חיוביים ומועילים, כי אולי תצליחו למצוא את הסיבה להם.

יש לה בסיס טוב להתעצבן הייתי אומר

אתה בן 26. נראה בחור רציני. אבל עושה קצת שטויות. מה פתאום אתה עושה לייק לאותה בחורה החצי ערומה הזו? מה פתאום אתה יוצא בלעדיה עם חבורה שהיא לא מכירה, וכשיש בנות אחרות ברקע? והכי גרוע, מי זו הידידה הזו שלך? אין דבר כזה ידידות בקשר. אם מאד קשה לך "תכשיר" את הידידה שלך. הפוך אותה לחברה משותפת (מה שאני רואה כבלתי אפשרי במקרה שלך) אל תחנוק את עצמך. אבל אתה צריך להתנהג כאילו אתה נשוי לה. זו המטרה, בדיקת האפשרות לנישואין. דמיין את עצמך בעוד כמה שנים עם ילד קטן של שניכם. אתה מצפה מעצמך לעשות את אותם הדברים שאתה בעצמך תארת שהם הגורמים לריבים שלכם? היא לא משוגעת. יש סיכוי שהיא רואה בך בעל לעתיד ואתה מוריד לה את הבטחון. ואם נפלת על אחת רצינית, תעריך ואל תפספס. ושום דבר לא קרה, דבר איתה אחרי שהפנמת כמה דברים, אם תחליט להפנים, וזה יעזור בסופו של דבר. תן לזה זמן. לאנשים לוקח זמן להסתגל להגדרות חדשות של מסגרת.

אתה בטוח שצריך ייעוץ זוגי ולא גננת?

אתה כותב שאתם בני 26 ואני רואה התנהגות של בני 16.

גם אני חושבת שלהתווכח על לייק בפייסבוק זה טמטום בלשון המעטה,
אבל כנראה שככשחיים כמו שני ילדים בתיכון אז גם מתנהגים ככה.
או שתקח את עצמך בידיים ותחליט מה אתה רוצה מהקשר הזה (כי היא רוצה להתקדם) או שלפחות אל תצפה ממנה להתנהגות אחרת.

Berethor

New member
הנה הפיתרון לבעיות הקנאה המוגזמת שלהם

http://www.huffingtonpost.com/stacey-nelkin/5-reasons-why-watching-po_b_2766968.html

XpHunTeR

New member
תודה לכל המגיבים עד כה

אני קורא את כל התגובות שאתם כותבים ומסיק מסקנות בהתאם

אולי בקיצור כך:

נסו להפוך את הריבים לדיונים חיוביים ושלווים, כמו אנשים מבוגרים. ברגע שנוצר עימות, עצרו אותו ועברו ליחס שלוו, מתון ונעים.

שמע

אם אתה לא רוצה יעוץ זוגי
ואתה חושב שאתם לא מתאימים
אז בעצם אתה רוצה להיפרד ממנה?

האם זה באמת מה שאתה רוצה?
האם הפסקת לאהוב אותה?
אם אתה רוצה את הקשר הזה, אני בעד יעוץ זוגי.
כי לפעמים האדם השלישי מהצד יכול להביא אתכם להבנה במה אתם טועים.

אגב
ממליצה לריב רק פנים מול פנים,
ולא בווטסטפ או בפייסבוק-כי שם אין שפת גוף וטון דיבור
ורוב הריבים שם זה רק אי הבנות,
מדברת מניסיון.

נשמע שיש כאן תמהיל

היא אולי עצנית כי הקשר לא מתקדם כמו שהיא רוצה, אבל מצד שני היא מוציאה לך את כל הרוח מהמפרשים עדיף לא "לבלוש" אחרי בני זוג בפייסבוק וריבם אסור אסור אסור לנהל בוואטסאפ. או בטלפון או פנים מול פנים, הכי עדיף פנים מול פנים, כי הרבה יותר קל לעשות את זה מכוער ומגעיל ככל שי יותר דיסטנס ובהתכתבות זה הכי גרוע.

היא גם חסרת בטחון בקשר ואולי בכלל אם ככה היא הגבה כשהצעת לה לחפש דירה יחד.
יכול להיות שהיא תרגע כתגורו יחד והדברים הקטנים שהיא נטפלת אליהם יעלמו, או שלא.

מה שבטוח, במצב הזה לא הייתי מתחתנת איתה, אבל כן מוכנה לבחון את הקשר דרך מגורים.

oneofus

New member
מזכיר לי את אשתי

אם אנחנו לא רבים פעם ביום זה סימן שלא נפגשנו
מריבות הו חלק מזוגיות תקינה

והזמן לנישואין הוא אחרי התואר ...

עם זה - צריך גם להקשיב, יתכן שיש דברים שהם לא עקרוניים וחבל לריב עליהם
ועוד משהו קטן.
אם תתחתן, כדאי שתדע כבר עכשיו את מילות המפתח לנישואין מןצלחים

"את צודקת"

ivgy1980

New member
"מריבות הן חלק מזוגיות תקינה" - WTF??

מה תקין בזה? אני לא רב עם אחי, עם חבריי, עם קולגות - ודווקא עם אישתי אני צריך לריב? נראה לי שזו גישה לא חכמה. בעצם, זו ממש לא זוגיות בריאה - אלא מסרטנת!

oneofus

New member
כן, שני בני אדם הם שונים אחד מהשני

וחילוקי דעות על נושאים רבים הם עניין שבשיגרה.
החל מ "אני לא אוהב אנשובי" "למה קנית את התפוח הזה" או "אני עייף - אזרוק זבל מאוחר יותר" וכלה ב "למה כמה איך " וזה לפני הילדים

החוכמה היא לשמור את זה בפרופורציה הנכונה. שתי דקות וזהו

אחרת אתה עלול לחיות בהרגשה שתמיד צריך לשמור על מה שיוצא מפיך, למדר את המידע ולחיות עם חצי זוג (שכמוך לא משתף בדעותיו לפעמים או לא מרוצה לפעמים)

החוכמה היא להתמודד לא לברוח !

Berethor

New member
גם לריב צריך לדעת איך

לא להפוך כל ריב על דבר שולי לריב עצום, לא לעשות פיל מזבוב, וסערה בכוס של מים. בדרך כלל לנשים יש יותר נטייה לסחף בדברים האלה, אבל יש גם גברים שנסחפים. אם הריבים והווכוחים הם על דברים זוטרים זה באמת לא נורא, ובאמת עדיף שיהיה החופש לומר מה שחושבים מאשר שאחד הצדדים תמיד ישתוק או יתחנף. אם כי יש לציין שאם מדובר בריבים על דברים מהותיים בזוגיות, זה יכול להיות סימן גם לחוסר התאמה מספקת. אבל לא כל דבר קטן הוא משהו מהותי.

Berethor

New member
תלוי מה האלטרנטיבה

לשתוק כל הזמן או להתחנף? או להסכים על מרבית הדברים באמת, אם מסכימים על הרבה דברים באמת אז סבבה, אבל אם זה שקרים או פחד זה דיי פתטי.

Berethor

New member
אני לא בעד להגיד "צודקת" אם לא מסכימים

אני מעדיף לומר תאמת או לא להגיד כלום. אני לא טיפוס שמתחנף ומשקר. הקטע הוא שלנשים יש נטיה לעשות סערה בכוס של מים, בגלל שהן בדרך כלל רגשניות יתר שמזוהה עם נשים, ורגשות יש גם שליליים, כמו במקרה הזה, זה לא רציונלי, בעוד שגבר נסחף זה יותר בגלל הנטיה להילחם שמזוהה יותר עם גברים, בין אם ביוזמה שלו ובין אם מתוך הגנה עצמית.

oneofus

New member
למה לא החזרת את הכלים למחסן"

לדוגמא.
לצה להתווכח, "את צודקת" וזהו

למעלה