קשתות...

godzy

New member
קשתות...

יש לי כמה שאלות, (תיאורתיות לגמרי. באמת! אני לא מנסה להקים צבא לרייך שלי! באמת!) לגבי קשתות. בנוגע לקשתות מפיברגלס תעשייתי, (כלומר הפיבר שמוזמן ממפעל, לא הקשתות הכתומות.) הבנתי שהפרופיל הרצויהוא 5*20 מ"מ, אבל מה לגבי האורך? אני חושב על קשתות קצרות של מטר לקשת. מה אתם אומרים? ובנוגע לחצים, אפשר לדעתכם להישתמש בפיבר 3 מ"מ בשהילם? או שעדיף להשתמש בסתם פרופיל עץ עגולים? ומה לגבי מוטות במבוק לחצים? אפשר להשיג בחנויות מוטות מספיק דקים? תודה רבה מראש,אילן.( או זיגפריד... מואה הא הא הא!)

מבחן 9 הקילו.

קשת נבחנת במבחן 9 הקילו. זהו מבחן פשוט: לוקחים 9 קילו (9חבילות סוכר/מלח/קמח/שמן או 9 6 בקבוקי 1.5 ליטר מיים מינרלים, אוכל מה שנמצא בבית ושוקל קילו, או משקל כולל של 9 קילו) ועושים מזה חבילה אחת. מותחים את המיתר על הקשת. למרכז המיתר קושרים את חבילת 9 הקילו, ומרימים את הקשת ממרכזה. אם הקשת נדרכת למלא אורך חץ ( בין 80 ל-90 ס"מ) מבלי להרים את 9 הקילו מעל הרצפה - הקשת כשרה. אם חבילת 9 הקילו מתרוממת באוויר לפני שהקשת נמתחת לאורך חץ - הקשת קשה מדיי, ועלולה לגרום פגיעות מסוכנות. כמובן שלא רק על הקשת יש אחריות, כמובן שגם החצים צריכים להיות בטיחותיים, אבל זה בגדול על הקשת. הנסיון קובע שמטר מוליד קשת קשה מדיי. לך על 1.20 לפחות, ותוסיף לה תמיכה במרכזה. זה גם יותר בטיחותי, וגם נראה יותר טוב. לחצים, 3 מ"מ פיבר הוא בעייתי, מפני שהוא מ-א-ד גמיש.

the off player

New member
וואו, לאט לך

אורך של 108 ס"מ למיטב זכרוני היה אופלימלי. צריך לשים במרכז הקשת עוד כ-10 ס"מ של שכבה שנייה של פיבר כדי לחזק את המרכז. לרצוי שלא לעשות חיצים מבמבוק, היות והוא נשבר, חותך, עקום (ולכן גם מסוכן, היות והוא עלול להתהפך באמצע המעוף) פיבר 3 גמיש ממו חוט פלדה, מה שעושה אותו לא יעיל לחיצים. תבדוק פיבר 6, או תשתמש בחיצים קנויים טובים (לא חיצים שקונים בשוק יחד עם קשת מעאפנה), תזכור לחתוך או להפריד את הראש. אפשר להשתמש במוטות עץ (כמו שתומכים עציצים). שים לב שהחץ לא כבד מדי, זה כואב, מסוכן והחץ יהרס מהר יותר.

unagy

New member
איפה ניתן לקנות קשתות כאלו?

רגילות או דו קימוריות...

שגיא איך להכין קשת

אתה יכול להסביר בדיוק איך מכינים קשת? ומזאת אומרת להדביק עוד פס באמצע וגם כשעושים חריצים למיתר זה לא מפורר את הפיבר?

למעלה