קתרין וג'יל - המציאות המרה

חלק א' שנה עברה על ג'יל מאז הגילוי המפתיע. שנת גיהינום, אי אפשר למצוא מילה יותר מדויקת להגדרת שנה זו. לגלות שהאם הביולוגית שלך היא לא פחות מאשר אויבתך הגדולה מכל הזמנים, זו מכה מתחת לחגורה, אלא שבשבילה זה היה נוק-אאוט מוחלט. שנה, שנה עברה, ועדיין אינה מצליחה להתמודד עם המציאות המרה ולתפקד כראוי. בעודה תוהה על בסיס יומיומי אם היא חיה בסרט לא מוצלח שהפיק עוד אחד מאותם הבימאים הכלומניקים שמנסים להשתחל להולוויד, אבל לא. חלום הבלהות היה מציאות. מציאות שכולה דמיון. השעון צלצל, קרא לה לקום בכוח והמשיך לנדנד. עוד יום מפרך עומד להתחיל. ג'יל לחצה על כפתור ה"סנוז", רק עוד כמה דקות של שקט, חשבה. ה"כמה דקות" הפכו ל"כמה שעות". נו בטח, גם השעון החליט להתרחק ממלכת הפאסימיות, קל וחומר כאשר היא הקלה עליו וזרקה אותו על הריצפה בגסות בפעם הרביעית של סיבובי ה"סנוז". טלפון. האם המכשיר הזה ינצח את השעון, ויצליח להעירה? הפלא ופלא – כן. ג'יל הורידה את הכיסוי לעיניים. בנה בילי תמיד צחק על ההרגל הזה, לישון עם כיסוי עיניים. "העיניים ייפגעו אם יהיו 'חופשיות' באוויר?" נהג ללגלג על ההרגל המגונה שלה, אבל לפרימדונה יש את הג'וקים שלה – מיותר לציין שכל ערב לפני השינה הנ"ל מורחת קרם נגד קמטים, כדי להיות צעירה, רעננה ומפתה. חסר שהידיעה הזאת תופץ, חששה, שכן ניקי תרגיש מלכה – היא ולא אחרת פיתחה את הקרם המבריק - קרם שג'יל פיקפקה בו ויצאה נגדו. כשניסתה, והבחינה בקמט שמתעמעם פה ועוד אחד קטן שם החלה למרוח את הקרם באדיקות. כמובן שהאגו לא נתן לה לספר שהיא טעתה, קל וחומר להודות שהקרם השפיע עליה – "הרי ג'יל יפה באופן טבעי, היא לא זקוקה לשום טיפול אסתטי". "אני באה, אני באה!" אמרה וקמה ממיטת חדר השינה, מיטה שכבר הרבה זמן מצאה עצמה בודדה עם ג'יל מדי לילה, ללא אורחים נוספים, אלא אם מחשיבים את ימי המלחמה עם אמה קתרין, כשרבו מי תזכה בחדר השינה ובאחד הלילות כמחאה והתעקשות מצד השתיים – כשלא ויתרו מצאו עצמן ישנות זו לצד זו. טירה גדולה, אבל חדר שינה (אהוב) יש רק אחד, מסתבר. ג'יל רכנה לעבר הטלפון. "כן?" אמרה בקול צרוד ועייף "ג'יל? זה ג'ון. את עדיין בבית? יש לנו פגישה חשובה בז'בו היום, עם לקוח שיכול להכניס הרבה כסף, שכחת?" ג'יל נשכה את שפתה "ג'ון, אני מצטערת. לא שמתי לב מה השעה, אני פשוט כ"כ טרודה". כשסיימה לומר משפט זה שמעה ברקע את קולו הבוקע והזועם של ג'ק שאמר לג'ון "תגיד לה שתזיז את התחת שלה לכאן, ומהר!" ג'יל הנידה את ראשה וגיחכה "תגיד למר זעפני שאני בדרך, מה הוא כזה עצבני? עוד בחורה דחתה אותו אתמול בלילה?" "ג'יל" ג'ון לא היה מבסוט מהעקיצות של ג'יל את ג'ק, ולהיפך. "בסדר בסדר, אני בדרך!" אמרה וניתקה. בפיהוק רחב ובשימלה נוצצת ירדה במדרגות הטירה, רק כדי למצוא את קתרין עומדת ומביטה בה במבט שאומר 'מה-לעזאזל-יצא-מהגוף-שלי? כזה יצור?' "בוקר טוב, אמא יקרה" אמרה ג'יל בציניות וחייכה חיוך קר ומלאכותי. "בוקר" השיבה קתרין בקצרה ובמבט נפול. אם קודם נראה שקתרין הביטה בה באימה ובתחושת סלידה, עכשיו התעלמה ממנה וחזרה לקרוא את עיתון הבוקר. אסתר המשרתת הנאמנה דואגת להביא לה כל בוקר את העיתון, כמו כלב טוב ומאולף הנותן כפכפים לבעליו. ג'יל כחכחה בגרונה, וקתרין היישרה מבטה. "משהו לא בסדר?" שאלה את בתה בשר מבשרה, שלא הצליחה לפענחה לא לפני ולא אחרי שגילתה שהיא אמה. "את כזאת זקנה אהבלה! כן, משהו לא בסדר! את לא רואה מה השעה?? אולי את יכולה לשבת לך כאן, ללגום בתה כמו מלכת אנגליה ולקרוא עיתון, אבל יש כאן אנשים שעובדים!" "אז זאת אשמתי שלא התעוררת? אולי את גם רוצה סיפור לפני השינה ושירי ערש מאמך היקרה, שאת נוהגת להזכיר מדי יום כמה את אוהבת אותה?" תמהה "הו, קתרין... עם כל הרעש שמקנזי, הפרחחית שלך, עושה - איך אפשר שלא להתעורר? מה קרה הפעם, שלא שמעתי אותה נובחת? התפכחת סוף סוף והחזרת אותה לצער בעלי חיים?" קתרין עיקמה את פרצופה, ולאחר מכן פרצה בצחוק מתגלגל בירידה מתונה "ג'יל, לא נמאס לך מהמריבות האלה? תבחני מה עברנו השנה! את חזרת לאלכוהול, אני קיבלתי שבץ – עדיין לא למדת שהעוינות הזאת רק מביאה לנו אסון?" קתרין כבר התייאשה ממנה, אבל ניסתה שוב בפעם המי יודע כמה לגשר על הפערים.

חלק ב' "אני מודעת היטב!! אני יודעת טוב מאוד מה הידיעה החשאית הזאת עשתה לנו. חדשה כזאת לא היתה מביישת את סוכנות רויטר! את ואני – אם ובת? זה כ"כ סוריאליסטי. אבל אני מצטערת, אני לעולם לא אשלים עם זה!" פלאשבק עלה בג'יל מיום הגילוי. זה היה לא אחר מאשר ג'ון שחיבר את הפאזל, אחד ועוד אחד כדי לקלוט שג'יל היא הבת של קיי. הוא זה שבישר לשתיים את הבשורה המרה. זה היה יום שטוף שמש, ג'יל בדיוק שילמה לגנן הבית, הכל פרח ונראה מלבב - עד שנחתה הבשורה. "זה לא יכול להיות! היא לא אמא שלי! קתרין? אנחנו בכלל לא דומות. אני יצאתי יפה והיא כעורה!" אמרה לג'ון. זמן רב עבר עד שקלטה שדבריו נכונים ועיכלה זאת. "היפה והחיה – הגירסה המודרנית" אמרה בהלם. גם לקיי היה קשה. בעימות הראשון בינה לבין ג'יל, מאז שהתברר שהשתיים קרובות מדרגה ראשונה, חטפה שבץ. "האישה שהרסה לי את החיים היא אמא שלי? אישה אלכוהוליסטית ממורמרת שהרגה את בעלי כי הוא רצה אותי ולא אותה? אישה כזאת היא אמא שלי??" הרוחות זעמו באותו הערב, וקתרין לא נשארה חייבת "את השטן בהתגלמותו. מה את חושבת, שלי זה קל? זה ביזיון בשבילי, לגלות שיצא ממני כזה דבר עלוב ושפל! הייתי נותנת הכל כדי לשנות את המצב. הייתי מוותרת על כליה רק כדי להוכיח שאנחנו לא בנות אותה המשפחה!" "אל תדאגי, פרינססה" אמרה לה ג'יל "גם אם המצב שלי יהיה הגרוע שבגרועים, אני לעולם לא אסכים לקבל כליה שלך! חוצמזה, אף אחד לא צריך כליה זקנה" חייכה ובחנה את קתרין ממבט כף רגל ועד ראש "מאוד זקנה" אמרה בשביעות רצון. "זה טירוף! הבת שלי שונאת אותי! רק באופרות סבון קורים דברים כאלה. בחיי, הלב שלי ממש יצא אל ריי מ'לחיות' כשהיא התגלתה בחתונה של טוד ובלייר כאמה של סקיי. אבל עכשיו, זה כלום..." "דה סקיי איז דה לימיט?" אמרה ג'יל בגיחוך "אז זה מה שאת עושה כל הזמן בבית הצ'נסלור, רואה אופרות סבון מופרכות? טוב, את הרי לא טיפוס יצירתי, בטח שלא סבתא אידיאלית שיודעת לסרוג ולהכין מרק עוף לנכדתה החולה. הרי יש לנו את אסתר היקרה מפז שתעשה את כל העבודה השחורה, הא?" שתקה והמשיכה "אם את כ"כ בענייני טלוויזיה, אולי תזמיני הפקה של אחת תוכניות הריאליטי עם מצלמה 24 שעות סביב האחוזה? רק אלוהים יודע מה קורה כאן! זה באמת טירוף, ואת לא אמא שלי! לעולם קתרין, את שומעת אותי? ל-עו-לם אני לא אכיר בך כאמא שלי!" ג'יל הסתלקה בחופזה והטביעה את ייגונה במרטיני כפול, בעוד שכל הסיפור היה גדול על קתרין. היא אמנם מחתה וזעמה, אבל בסתר ליבה רצתה להשלים עם בתה ולחיות בהרמוניה. כאב לה לראות את ג'יל במצב הזה – ג'יל האיומה, ג'יל היחידה שזכתה להכיר, ודקות ספורות לאחר העימות חשה דקירות וצמרמורות שהובילו להתקף. "אני מודעת היטב למצב" אמרה שוב ג'יל לקתרין, והפעם בנימה שקטה ולא אגרסיבית. ג'יל הניחה ידה על מצחה, עגלי זיעה נטפו במרץ, על אף העובדה שלא עסקה בפעילות ספורטיבית ולא היה חם. אלו היו עגלי זיעה של חרדה, פחד מהזכרון הנורא של השנה שעברה. "כל כך חם!" אמרה "דווקא לא" השיבה קתרין "את פשוט בגיל המעבר, מתוקה. מכאן הזיעה והחום שעופפים אותך". ג'יל רצתה לחנוק את קתרין "אם אני בגיל המעבר, איפה זה משאיר אותך ישישה שלי? את יודעת, עכשיו שאני הבת שלך אני מרגישה צורך גדול לדאוג לך. מה דעתך שאקנה עבורך חלקה בבית אבות מפואר? אני בטוחה ששם תהני יותר ברגעייך האחרונים. תסגרי מעגל, כמו ילד חולה המקבל מסבתא מרק עוף חם עם קניידעלך, כך ינהגו בך". ג'יל הסתכלה בשעון "אל!" הסיתה את ידה בתנועת עצור "אל תעני! עד כמה שאשמח להמשיך בצי'ט-צ'אט שלנו, אני מאחרת ויש לי פגישה חשובה בז'בו. ביי ביי, אמא" אמרה והדגישה את המילה 'אמא' בטון מזלזל ויצאה מבית הצ'נסלור. עוד יום שיגרתי התחיל בחייה של ג'יל, וקתרין? היא נשארה בבית עם מחשבות על מילותיה האחרונות של בתה: "מרק עוף עם קניידעלך? יש מצב שהיא יהודיה אחרי הכל?" אבל אז הרימה את ידה בביטול "אני מקווה שלא, לטובתם. גם ככה הם סבלו מספיק...."

אמממ... תודה???

אל תתני לי סתם מחמאה אם לא קראת, ואני גם לא מחפש מחמאות - אני עושה את זה בשביל ההנאה הפרטית שלי. רק חבל שאני בקושי כותב, בייחוד עכשיו שלא יהיה לי זמן לכתוב להנאתי.

junny

New member
קראתי חצי

עד שהבוס שלי קרא אותי לסדר.. אני ימשיך בבית אבל מצחיק ברמות

dviridit

New member
בחלק הזה הצחיק אותי ההברקות '

יפה והחיה - הגרסה המודרנית והתשובה של קתלרין לג'יל על היצור והשפל שיצא מבטנה ושהייתה מעדיפה שיוציאו לה כליהה כדי לשנות זאת. אהבתי איך שהכנסת את לחיות ואיך שזסיימת את הסיפור. בקיצור מזל שישבתי כשקראתי את הסיפור.

dviridit

New member
אז ככה: הכי אהבתי את מר זעפני. זה

לא לקוח מהדרדסים? ו5את הדימווי של אסתר שרצה להביא עיתון לג'יל ככלב המביא כפכפים לבעחליו.זסה רק מהחלק הראשון. כל הכבוד לך![

Dawn12

New member
../images/Emo45.gif אהבתי!

היום אין לי הרבה זמן, אבל בקרוב זה ייכנס גם לפינה באתר. !Keep up the good work

למעלה