ק.צטניק כרגע בערוץ 1

deebeebee

New member
ק.צטניק כרגע בערוץ 1

במסגרת התכנית הסיפור האמיתי משודרת כרגע תכנית על משפט אייכמן ימ"ש.

ראיתי live את העדות של ק.צטניק.

במשפט אייכמן. הייתי נער צעיר. השוטרים לא איפשרו לי את הכניסה, כי טרם היתה לי תעודת זהות. קרוב משפחה, אדם ידוע בירושלים, השיג שני כרטיסים. התלוויתי אליו ליום בה היתה צריכה להתקיים עדותו של ק.צטניק. הצליח לשכנע את השוטרים כי אני "איתו." כך התאפשר לי להכנס לאולם בית המשפט. המקומות שהוקצו לנו על פי הכרטיסים היו מול תא הזכוכית. מקום טוב לכל הדיעות. אלא שהדרמה, באותו יום, התרחשה בצידו השני של האולם. על דוכן העדים התייצב איש לבוש בחליפה לבנה. לשאלת הקטיגור גדעון האוזנר, ענה כי שמו יחיאל דינור. לשאלה השניה כבר לא ענה לעניין. פתח ברצף של משפטים, על "פלנטת אושוויץ." ניכר היה באיש כי הוא מרחף אי שם בעולמות אחרים. נשיא בית המשפט, השופט משה לנדוי, ניסה לדבר אליו. אך לשווא. האיש היה שקוע בשלו. לפתע צנח ארצה. רופאים מן הקהל מיהרו אליו. אך האיש לא חזר להכרתו והוצא מן האולם. לימים קראתי כמה מספריו. מזעזע.

חייםלוי

Member
מנהל
לפני כמה שנים הוא בא לספריה הלאומית

עם בתו ועוד מישהו וביקש לראות את ספרו שיצא לפני המלחמה - צווייאונצוואנציק : לידער , ווארשע : קולטור-ליגע, תרצ"א. בשמו הראשון יחיאל פיינער. הספר הוא נדיר. כמובן שקיבל אותו ומייד ברח אתו מהספריה. בתו הבטיחה להחזיר אבל אחרי שבועיים קיבלנו אותו שרוף עם מכתב. במכתב הוא כתב שהיות והספר יצא לפני השואה אין לו זכות להתקיים והוא עובר מספריה לספריה, לוקח את הספר ושורף אותו. אחרי כמה ימים קיבלנו צילום של הספר ממישהו פרטי אליו הוא לא היה יכול להגיע. מאז הוחמרו מאד הנהלים בחדר הספרים הנדירים.

למעלה