ק.

קליבר 11

New member
ק.

רצית לשאול ..לאחרונה נטלתי סטרואידים בהמלצת האורתופד עם הטבה משמעותית . גם שיפור במצב הרוח
מה שלא היה לי עד כה .
עד כמה הטיפול בסטרואידים יכולים להזיק כי קראתי על הת. לוואיי שלהם .
תודה

bimbo15

New member
שלום לך קליבר, אני רוצה לציין, כי תופעות הלוואי של

הסטרואידים, מותנות בכמויות שעליך לקחת.

מנסיוני, היו לי תופעות לוואי קשות מאוד(חלק מהן קבועות), כי נאלצתי לקחת במשך שנתיים 60 מיליגרם ליום, וזה המון. ואסור להפסיק בבת אחת, הרופא הוריד מהכמות 2.5 מ"ג אחת לחודש, ואחרי 6 חודשים הוריד כמות כזו אחת לשבועיים. לקח שנתיים עד שהתפטרתי מהם.

תתייעץ שוב עם הרופא, ואולי תלך לשמוע דעה נוספת. רופאה אחת אמרה לי, שהתרופות האלה - אי אפשר איתן ואי אפשר בלעדיהן. מצד אחד הן עוזרות מאוד, ומצד שני הן מכות בך.

תחשוב היטב, ושיהיה לך חג שמח ובלי כאבים

קליבר 11

New member
ק.

הי לכם !!
ותודה רבה על התגובות..
נטלתי את הסטרואידים רק במשך כ 9 ימים בלבד .. כך
שהיום כבר איני נוטל עוד.
הספקתי להבין שבמינונים גבוהים זה גם יכול להזיק ..
אני סומך על האורתופד שאמרתי לו שנוטל ת.פסיכאטריות ..
למשל היום קצת חזרו לי הכאבי במהלך הערב והאחצ"ה ..
ככל הנראה אפנה למרפאת כאב אקבע עם רופא המשפחה שלי .
אשמח להמשיך לעדכן..
תודה וחג שמח לכולנו אמן ..

Sigal H

New member
היי

טוב שיש לך רופא שאתה סומך עליו.
יש לך כבר הפנייה למרפאת כאב?
&nbsp
בהצלחה וחג שמח

&nbsp
&nbsp

קליבר 11

New member
ק.

הי סיגל !!
אכן כן מחר קבעתי עם הרופא משפחה שלי בתקווה שיפנה
אותי ..
תודה אשמח להמשיך לעדכן .
חג שמח

אומרת דברים סתם מהזיכרון, אז קח בערבון מוגבל מאד מאד

מה שבימבו כתבה הוא הרבה יותר מבוסס. וכן, זה תלוי אדם ומקרה ותלוי מינון ובהתאם למה לוקחים את זה.

מה שאני יודעת בכללי זה שסטרואידים מזיקים לגוף מאד ולכן לא נותנים אותם בדרך כלל תקופה ממושכת. אבל הרופא הוא זה שעושה את השיקלול נזק מול תועלת כדי להחליט כמה זמן לקחת. בדרך כלל נותנים את זה כדי לעצור דלקת. וכשהדלקת מפסיקה מפסיקים אותו.

וזה גם נראה לי לא בעל קשר ישיר לעלייה במצב רוח. לא זכור לי ששמעתי אי פעם על קשר בין תרופה סטרואידית למצב רוח.
מאד יכול להיות שזה בגלל שהוקלו עלייך הכאבים ולכן המצב רוח השתפר.

שמחה לשמוע שיש שיפור ושזה מסייע. בתקווה שזו תהיה תחילתה של דרך קדימה לצאת מהפלונטר.

קליבר 11

New member
ק.

הי לכולם!!
הייתי אצל הרופא משפחה שלא הביא לי הפניה למ.כאב
כי הם רק נותנים זריקות .. >>מאידך הפנה אותי לאורתופד
מומחה לכף רגל כי עיקר הבעייה לדבריו זה הרגליים שייש פלטפוס ..
איך זה נראה לכם ? ? ?
אציין שייש לי רופא משפחה מעולה שאני אוד סומך עליו .
תודה

קודם כל זה מצוין שיש לך רופא משפחה שאתה סומך עליו

אני גיליתי שלפעמים מה שעושה את ההבדל ומביא לפריצות דרך זה האופן שבו אנחנו שואלים את השאלות. לפעמים פתאום איזה ניסוח חדש שהיה לי גרם לרופא לבוא לעניין מזוית אחרת לגמרי.

האם שאלת אותו אם פיזותרפיה יכולה לעזור?
ואתה אומר שמבחינת מה שאורטופדים מציעים זה כבר ניסית.
אם עדיין לא היית אצל מומחה כף רגל (אני מניחה שאורטופד או כירורג) עם פלטפוס של הרבה שנים - אז זה נראה לי חשוב מאד. כי אין בכלל ספק שזה הבסיס הבעייתי.

ועדיין ההמלצה שלי היא על טיפול יותר כולל (שנאמר הוליסטי) שמתייחס לכל הגוף וכל הבנאדם ולא רק לאיבר מסוים. ולדעתי השינוי הגדול מגיע דווקא מעשייה של דברים קטנים לאורך זמן. לשנות הרגלים שאנחנו לפעמים לא מודעים להם. ולסגל הרגלים אחרים כך שיהפכו חלק מהיוםיום והשגרה, ולא פעם ב... ללכת לרופא או מטפל.

מאד יכול להיות שאיך שאתה מחזיק את הגוף בעקבות הפלטפוס ובעקבות זה שלא מצאת מדרסים טובים זה מה שגורם לבעיה, שאולי בכלל יוצרת עומס על מקום אחר בעמוד שדרה / שלד / שרירים, וזה מביא למלכוד 22.

בשבילי שיטת אלכסנדר ושיטת פלדנקרייז עשו פלאים.
בשיטת אלכסנדר אתה פתאום מבין כמה אנחנו לא עומדים נכון, היציבה של רובנו (למעט רקדנים ויוגיסטים
) היא לא טובה, ואנחנו יוצרים עומס לא נכון על עמוד השדרה, שמביא להמון כאבים ובעיות בכל חלקי הגוף.

סליחה אם אני חופרת עם זה, אבל זה הכי טוב שיש לי להציע.

ורק אתן כדוגמא אישית: יש לי דלקת כרונית בגידים של שתי הכתפיים. זה היה מצב שלא יכולתי לישון בלילה מכאבים. הייתי מקבעת את הכתף, קושרת אותה לגמרי, ועדיין כל תנועה הכי קטנה, אפילו להזיז אצבע בעדינות, היתה דופקת לי ברק של כאב נורא לכתף. לא יכולתי לעבוד על מחשב, לא יכולתי לכתוב בעט, ולא יכולתי בכלל לעשות משהו עם הידיים ולא לישון לילה רציף בלי להתעורר כמה פעמים בכאב נורא.

הגעתי לפלדנקרייז אחרי שניסיתי המון דברים (ביניהם טיפול שגרם לי נזק במרפאת פיזיו' של הקופה, בגלים קצרים) וכבר הייתי ממש מיואשת, שאלתי את המורה בשיעור הראשון תוך כמה זמן רואים שינוי. כי נמאס לי להתמיד בדברים שלא עזרו (ואף הזיקו). היא אמרה לי שזה אינדיבידואלי אבל אמרה שתוך 3 חודשים יהיה הבדל.
תוך שלושה שבועות היה לי הבדל עצום
אדיר. עוצמת הכאב פחתה ב-70 אחוז היתי אומרת. יכולתי שוב להשתמש בידיים. וזה ממש החזיר לי את החיים בחזרה.

---

אז לא בהכרח השיטה הזו תהיה בשבילך פריצת הדרך, כפי הנראה כל אדם צריך לעבור את הדרך שלו, ללמוד בדרך מה לא עוזר לו כדי להבין מה כן. אבל אני מנסה בסיפור הזה לאו דווקא המליץ על השיטה הזו אלא להגיד ששווה להמשיך לחפש ולנסות דברים. כי יכול להיות שתמצא משהו שישנה לך את החיים.

האם התעניינת בתחום של שחייה טיפולית? הידרותרפיה? התעמלות במים? זה יכול לעזור בעניינים של עמוד שדרה, כי הגוף לא מחזיק את המשקל של עצמו במים. וזה מאפשר לעשות תנועות שאנחנו לא מצליחים לעשות על היבשה.
אני מכירה אנשים שהתחילו לשחות קבוע, בעקבות בעיות בריאות, וממש הפכו לאנשים אחרים.

יצא לי ארוך אז אשים נקודה.
בהצלחה ולבשורות טובות נקווה

Sigal H

New member
היי

קודם כל - איזה יופי שיש שיפור!

&nbsp
שנית, כל מה שהיה לי לומר (וזה לא הרבה, אני לא בקיאה בזה) נאמר מעליי, אין לי אלא להנהן.
&nbsp
חג שמח והרבה טוב,
סיגל

קליבר 11

New member
כואב >>מרפאת כאב יעזור לי ? ? ?

הי !!
היום ביקרתי אצל מומחה לכף רגל ששלח אותי למ. כאב בתקווה שהמצב ישתפר.
מה שתוקע כאן את הסיפור שלי >> שהתורים הן ארוכי טווח מהיום .
אז מה אעשה בנתיים ??
כיום נוטל כדור בשם מוסקול עם הטבה בכאב ..
מפאת עומס ההתמודדויות שייש לי בחיים אין לי כבר כ"כ אנרגיה לשאר דברים
..איני יודע מה עושים במרפאה שכזו ..
מאידך רוצה לנסות עוד מספר דברים כמו הידותרפיה שפיקססתי לבריכה עוד
לפני החג .. אני ארים טלפון מחר לראות מה קורה
ובאם אכן יקבלו אותי ..
אסיים בברכת שלא נדע כאב אמן .
כל טוב וערב טוב

לא יודעת אם צרת רבים תנחם אותך פה

אבל זמני המתנה ארוכים לתורים זה משהו שכולנו חווים לצערינו.

מזל שיש לך כדור שמשכך את הכאב בינתיים, עד שתקבל תשובה מההידרותרפיה. ותגיע למרפאת כאב. מוסקול זה כדור מאד חזק נגד כאבים, בדרך כלל לכאבי גב נותנים אותו.

אני מבינה שאין לך אנרגיה לשום דבר נוסף ואף תלקה את עצמך על זה, אתה באמת צריך את כל האנרגיות שלך לעשות את הטלפונים והבירורים עד שתגיע לטיפול מתאים (להיות חולה זו עובדה במשרה מלאה אם לא ידעת
).

אז תנסה כמה שפחות להלקות את עצמך על מה שאתה לא מצליח לעשות כי אין אנרגיה ומצד שני תנסה לעשות דברים שנותנים לך אנרגיה, שמטעינים אותך ולא לוקחים כוחות. זה כאילו נחשב לוקסוס בחיי מירץ העכברים אבל דווקא כשאתה חולה אתה מבין שזה לא לוקסוס אלא מאסט. אפילו דברים פצפונים שלא עולים כסף ולא כרוכים בטרחה גדולה. אם זה לשבת להסתכל על השקיעה או לשבת בגינה ציבורית ולהסתכל על הצמחייה והכלבים המשחקים או כל דבר, קטן ככל שיהיה, שמסיח את דעתך לאיזשהו פרק זמן מהמכאובים והמתח, ומנקה את הראש ונותן כוחות בעצם. על הדברים האלה שווה להתאמץ.

מצטרפת לברכה שלך.

נשמח לעדכוניך, בדרך לשיפור

לאט לאט, עם תקווה קטנה בלב ונכונות לעשות דרך גם אם ארוכה ואיטית, אבל לרצות לשפר את החיים שלך. אני בטוחה שתצליח.

קליבר 11

New member
אמרתי לעדכן...

לאחרי כשבועיים שלמים בהם נטלתי "מוסקול"... שמאוד הועיל לי עם
העאבים.. >>הפסקתי לפני כיומיים..
לא יודע אף מפחד מהלא נודע מבחינת כאבים שהלוואיי שלא ישובו לעולם .
לאחרונה מתקשה בעשיית דברים ובהתמדה..>> אציין שזה לא מאפיין אותי בכלל..
אני מכיר את עצמי כפחות עצלן ויותר "עושה דברים" כל הזמן ..
אסיים שלא נדע יותר כאב אמן .
ערב טוב לכולם..

למעלה