ראבאק . ברצינות

ראבאק . ברצינות

אני חדש אז קודם כל שלום לכם ברצוני לדון בנושא היהדות כדת. אז ככה יש אנשים ששומרים מסורת צמים כיפור. כשרות וכו` אם כולנו מגדירים את עצמנו כאנשים חושבים אז בואו נחשוב ביחד מהי הדת? איך שאני מבין וגם מאמין הדת טוענת שיש מי שברא את העולם כמקום מעבר לחיי נצח ובכדי לצלוח את המעבר יש חוקים נוקשים שזו התורה ומי שלא ישמור על הכללים סופו להיצלות כגלגל שאוורמה שהגרילמן שכח לכבות את האש אם אנחנו מאמינים בזאת אין כאן מקום לפשרות משום שאתה נמצא במקום למטרה מסויימת ואם לא טוב לך אז תחפש מקום אחר. אם התפיסה שלי נכונה הדת במידה והיא קיימת לא מאפשרת פשרות היא אולי מאפשרת נפילות וחולשות אז עם מי משחקים או כן או לא, אין טעם לא לאכול בשר של דובים רק בגלל שאבא שלי לא אכל כי סבא שלו לא אכל. אז מה זה מסורתיות ולאן היא אמורה להוביל ? אני מודה מראש לכל מי שיענה

חבוב, אזהרה

הפורום הז הופך יותר ויותר לפורום "החזרה בתשובה" ופחות "יהדות לחילוניים"; ככה שאני בספק אם התותחים הכבדים של המסיונריות יתחסו לשאלה שלך כמו שהיא או פשוט כדברי כפירה של אחד ש"יום אחד עוד יבין ויצטרף לעבודת הבורא".

ותשובתי

בעיני, כל דבר שאתה עושה בחיים נועד לאחת משתי מטרות: או לייצר תועלת כלשבי (לך או למישהו אחר) או כדי לקיים ערך מסויים. ריטואל (טקס) נועד כמעט תמיד כדי לקיים או לייצג ערך כלשהו. אני מאמין בבחינה נוקבת ועמוקה של כל מצווה ומנהג על מנת לחפש ולחקור מאיפה הוא הגיע ולשם מה הוא נוצר. ע"י בדיקה כזו אני יכול לעשות את הבחירה החופשית (ככל שניתן) והמושכלת אם לקיים את המצווה/ מנהג הזה או לא. ככה הפסקתי לעשות דברים שההורים שלי הרגילו אותי והתחלתי לעשות דברים אחרים שלא היו נהוגים אצלי בבית. בנוסף יש דבר חשוב שכמעט ולא מדברים עליו, והוא יצירה. משום מה תמיד מדברים במונחים של "מסורת" - לקחת משהו מהעבר (סבא שלי ואבא שלי כמו שאמרת) ולקיים אותו כדי שגם הילדים שלי יעשו; ולא מחפשים איפה אני יכול להמציא משהו חדש, ליצור משהו משלי שיעשיר את התרבות שלנו (וגם את הדת, בתוכה). מבין לאן אני הולך פה?

למעלה