ראוטרים בחיבור 100?

ראוטרים בחיבור 100?

ראיתי שיש הרבה ראוטרים היום שהם עדיין לא 1000 והם רק 100.
עד כמה זה באמת חשוב או קריטי/חיוני?

ראוטרים חדשים עדיין לא עברו כולם ל 1000 בחיבור קווי?

arseny92

Well-known member
מנהל
חשוב כאשר משתמשים ברשת ביתית

ולא רק בחיבור האינטרנט
&nbsp
בהנחה וכרטיסי הרשת מכל הצדדים תומכים בג'יגביט, כולל הכבל אשר משוזר על כל ארבעת הזוגות לכל אורכו לג'יגביט, יש תמיכה להעברת נתונים עד ג'יגביט, דבר שמאפשר ללא כל בעיה לדוגמא להזרים בזמן אמת וידאו fullhd או 4k מהמחשב בחדר שינה אל הטלויזיה החכמה בסלון, ואם יש לך רק 100, אז אתה מוגבל לכ-12 MB לשניה, וביטרייט הוידאו כזה לעיתים כבד יותר מזה
כנ"ל גם התקנים נוספים בבית אשר משתמשים ברשת
&nbsp
אם רוחב הפס שלך הוא 100 מביט/ש, עם חיבור כבל וכרטיס עד 100 בלבד לעולם לא תגיע ל-100 מביט/ש גם אם האתר המרוחק מסוגל להעלות לך במהירות זו, וגם אם התשתית שלך מסוגלת לתת לך 100 ויותר ריאליים (הוט) כי יחד עם הנתונים מועבר גם מידע מנהלי לרשת והרשת הביתית: אני עם תשתית ואינטרנט 100, כאשר אני ממלא את הפס כולו על ידי הורדה מאתר כלשהו הנותן מהירות העלאה כזו לתוכן המועלה על ידו, ואז בודק את המהירות הכוללת בממשק הנתב ומנהל המשימות, המהירות הכוללת המוצגת בגרף מסתכמת בכ-106Mbps, זה אפשרי רק משום שהיני מחובר עם כרטיסים וכבלים עד 1000 . יותר מכך, בזמן ההורדה הזו, אם הדיסק הקשיח עונה לכתיבה/קריאה מספיק מהר, אני מסוגל גם להוריד ו/או להעלות נתונים ממחשב אחר בבית או התקן אחר דרך הרשת, ללא ירידה במהירות ההורדה הראשונה שיורדת מבחוץ, כי השימוש הפנימי ברשת הביתית רק מעלה את השימוש בפס החיבור אשר כאמור עד 1000
כמו כן גם אם הכרטיס הרשת בנתב תומך ב-1000, הביצועים בפועל תלויות מהמשאבים של הנתב, ההתקן המעלה נתונים וההתקן המקבל נתונים: אם יש לנתב מעט מדי זיכרון, ומעבד איטי, וההתקן המעלה כולל דיסק קשיח שאינו עונה מספיק מהר לקריאה, מהירות תעבורת הנתונים לא תגיע עד ג'יגביט, כנ"ל גם לגבי ההתקן המקבל אשר עם דיסק איטי לכתיבה
&nbsp
&nbsp

למעלה