ראוטר לא מגיע לכל הבית

kechel

New member
ראוטר לא מגיע לכל הבית

יש לי ראוטר בחדר, והאינטרנט בסלון לא עובד כל כך טוב.
חשבתי על אפשרות כזאת:
כיוון שיש כבל ארוך מהראוטר לסלון בשביל הממיר של יס, יש אולי אפשרות לחבר את קצה הכבל שבסלון למעין "אנטנה" שתפזר את הWIFI בסלון? יש דבר כזה?
יש דבר כזה גם מעין מפצל, שאפשר לחבר אותו לכבל ואז לחבר אותו גם לממיר של יס וגם ל"אנטנה"? אם אין אז לא נורא, נעביר עוד כבל. אבל אני חייב לסדר את WIFI נורמלי בסלון, ואין לי אפשרות להזיז את הראוטר מהמקום.
אם יש עוד הצעות אשמח לשמוע.

kechel

New member
אני מתנצל, טעיתי, אבל נראה לי בכל זאת שהסתדרתי

הייתי בטוח שיש כבל ישיר מהראוטר בחדר לממיר יס בסלון אבל טעיתי, מה שיש זה ככה:
הממיר בסלון מחובר למכשיר קטן של יס אני חושב קוראים לו HPNA, זה בשביל שידורי הVOD אם אני לא טועה.
כשראיתי את זה ניסיתי לחבר את הראוטר לHPNA, ואני רואה שזה עובד. הרואטר עובד, הצלחתי להתחבר אליו בסלון, בדקת מהירות וזה נראה טוב.

זה בסדר מה שעשיתי? זה עובד אבל אני שואל בכל זאת כי אולי זאת לא דרך סטנדרטית ולכן אולי יצוצו בעיות?

אם הכול בסדר אז יש עוד משהו שאני רוצה לעשות, אני רוצה לחבר בין כל המחשבים בבית, למשל שתיהיה לי תיקיה במחשב אחד שתהיה לו גישה מכל מחשב בבית, כולל אם אפשר גישה גם ממכשירי הסלולרי ומהטלויזיה.

ראיתי באתר ההוא מאמר "הקמת רשת ביתית ושיתוף משאבים", זה מה שאני צריך? הוא לא ישן מידי?

תודה !

kechel

New member
אני חושב שיש שינוי באינטרנט

מאז שחיברתי את הראוטר הנוסף אני מרגיש שהמחשב בחדר לא עובד כמו קודם. המהירות בסדר (בדקתי) אבל אני חושב שיש מעין תקיעות/התנתקויות ממש קטנות מהאינטרנט לעיתים קרובות. זה מתבטא בגלישה בדפדפן, וגם בהורדת קבצים - אני מוריד קבצים ממקום מסויים, מעולם לא היו בעיות, אחרי הראוטר הנוסף כבר פעמיים ההורדה נתקעה באמצע.

אין שימוש חריג באינטרנט במחשבים נוספים.
יכול להיות שהמכשיר HPNA משבש משהו? או שאולי הראוטר? הוא ראוטר משומש, אולי צריך לאפס אותו או משהו?

rafid1

Active member
מנהל
HPNA אינו זהה לכבל רשת

הוא מוגבל במהירות, ועלול להיות עם הפרעות, ביחוד בגלל איכות החיבורים בקצה. בניגוד לכבל רשת שמגיע ל1G .

rafid1

Active member
מנהל
שיפור חיבורי שקעי/תקעי חשמל של הHPNA (ללא מפצלים)

ולוודא שהשני הצדדים על אותה פאזת חשמל.

למעלה