ראוטר מומלץ

knagent

Member
ערב טוב לכולם,
בעבר הייתה רשימת ראוטרים מומלצת באתר netcheif שעודכנה ע"י המומחים של פורום זה.
הרשימה עדיין קיימת אבל לא עודכנה משנת 2018,
ואני מחפש ראוטר חדש עם דרישות קצת שונות מהרגיל.

השימוש של הראוטר - שימוש ביתי לדירה בת 3 חדרים + IPTV, על סיב אופטי של אנלימיטד (קיים מתאם סיב), כרגע במהירות 1 גיגה אבל מן הסתם ישודרג בעתיד למהירות יותר גבוהה.
מה שחשוב לי בנוסף לעבודה יציבה ומחיר שפוי, זה שתהיה אפשרות להתקין על הראוטר OpenWRT (גרסה רשמית ולא משהו לא רשמי שהיצרן בנה).
בנוסף במידה והאינטרנט ישודרג בעתיד למהירות גבוהה יותר מ-1 גיגה, חשוב לי שיהיה מחשב אחד מחובר בכבל שיוכל לגלוש במהירות הזאת (כבר יש למחשב כרטיס רשת 2.5 גיגה ואם יהיה צורך, הכרטיס רשת ישודרג). בקיצור, אני מחפש שתהיה לראוטר יציאת LAN אחת לפחות במהירות 2.5 גיגה או יותר. וגם כניסת WAN צריכה להיות במהירות הזאת.

חיפשתי ראוטרים כאלה בארץ אבל הגעתי למחירים גבוהים בטירוף. ורובם גם לא תומכים ב-OpenWRT.

אשמח להמלצות מהארץ או מ-AliExpress.
תודה מראש, גיל

knagent

Member
אני חייב תמיכה ב-openwrt או קושחה אחרת שאני יכול להתאים אישית בכל הפרטים.
כבר הרבה שנים שאני משתמש ב-openwrt, כמה פעמים ניסיתי לחזור לקושחה המקורית ( tp-link, שיאומי) וכל פעם התאכזבתי וחזרתי ל-openwrt, כי הקושחה המקורית לא נתנה לי מספיק הגדרות. אני משתמש ב-dynamic dns של ספק שלא נתמך בקושחות המקוריות, ב-vpn כדי להתחבר מרחוק לרשת הביתית ובעוד כל מיני דברים שפשוט אי אפשר לקבל אותם בראוטר ביתי ללא openwrt.

knagent

Member
מה אם אני מוריד את הדרישות ומוותר על פורטים מעל 1 גיגה לבינתיים ? וכשיגיע היום שאשדרג את המהירות אז אחפש שוב, בכל מקרה זה לא הולך לקרות בזמן הקרוב.
אם אסתפק בראוטר שהפורטים שלו הם של 1 גיגה, כן אצליח למצוא ראוטר שתומך ב-OpenWRT ויהיה טוב מבחינת איכות ואמינות ?
ראיתי את AX3000T של שיאומי שנמכר גם בארץ לא יקר וב-AliExpress כמעט פי 3 יותר זול ותומך ב-OpenWRT, השאלה אם הוא טוב/מומלץ ?
ויש את AX3200 שהגרסה הסינית שלו (שלפי האתר של OpenWRT יותר קל להתקין עליה את הקושחה) נמכרת ב-AliExpress בשם AX6S.
רק לראוטרים האלה יש צ'יפסט של MediaTek, ובעבר ראיתי ביצועים גרועים לראוטרים עם צ'יפסט של חברה זאת, גם הסמארטפונים עם מעבד MediaTek (יש הרבה כאלה) הם לא משהו, השאלה אם תכלס הראוטרים האלה עובדים טוב או לא ?
או שיש משהו אחר שאתה ממליץ עליו ?

למעלה