ראוטר סלולרי

Milo M

New member
ראוטר סלולרי

עקב נפילות חוזרות של תשתית בזק באזורי (הוט לא יותר טובים) אני זקוק למודם/ראוטר סלולרי עבור משרד קטן.
דרישות:
1. לפחות 4 יציאות רשת קוויות
2. יציבות
בתודה מראש

cheif

Member
מנהל
אני לא משוכנע שזה הפתרון הנכון

1. אתה תלוי באיכות קליטת דור 4 באיזור שלך.
2. חבילות הסלולר - גם הגדולות ביותר - ככל הנראה לא יספיקו לך.

אם אתה מתעקש - הנה דוגמא - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=904361

Milo M

New member
תודה על תשובתך

הראוטר ישמש כגיבוי למקרים שבו תשתית ה ADSL כושלת.
מבדיקה שבצעתי ע"י הפיכת הטלפון לנקודה חמה קיבלתי מהירויות סבירה מינוס אבל זה הרבה יותר טוב מלהיות מנותק לגמרי בפעם האחרונה ל 36 שעות.

cheif

Member
מנהל
תודה על ההבהרה

אם מדובר בפתרון זמני שהוא גיבוי למקרה שבו החיבור הקבוע נופל, אז בהחלט מדובר בפתרון טוב. במקרה הזה לא הייתי בוחר דווקא במודם שהמלצתי בתשובה הקודמת אלא בנתב סטנדרטי שאפשר לחבר לכניסת ה-USB שלו מודם סלולרי שישמש כגיבוי לקו הבזק.

Milo M

New member
יש לך המלצה על נתב שניתן לחברו למודם סלולרי

כרגע יש לי את הנתב VTECH של בזק

cheif

Member
מנהל
כמה שאלות

1. מה התקציב שלך לפתרון הזה?
2. יש לך יכולת לבצע הגדרות בנתבים?

Milo M

New member
תשובות

1. עד 1000 ש"ח אם יש אופציות טובות בפחות גם טוב :)
2. כן

cheif

Member
מנהל
התלבטות

למרות הפיתוי להמליץ לך על נתב עם כניסת USB אליו תחבר נטסטיק 4G שישמש כגיבוי סלולרי, מסתבר שיש בכך סיבוכיות מסויימת. אמנם נתבים כאלה מצויים בשפע, ואפילו כאלה הכוללים מודמים VDSL מובנים, אבל הם מותאמים למספר מוגבל של נטסטיקים 4G שהזמינות שלהם לא תמיד ברורה, במיוחד בארץ. כך למשל ה-VR600 - שהוא נתב VDSL שיכול להחליף את הנתב שיש לך היום - כולל תמיכה בנטסטיקים, אבל הרשימה הנתמכת די מצומצמת ולא ברור לי אם תוכל למצוא בארץ דגם תואם ב-4G.

לכן, בסופו של דבר אני ממליץ לך כדלקמן:

1. להפוך את נתב ה-VDSL שיש לך היום (ה-VTECH) למודם נטו.
2. לרכוש נתב שיש לו כבר מודם סלולרי מובנה בתוכו (כלומר סלוט לסים) ולחבר אותו למודם.

דגמים אפשריים: ה-DWR921 של D-LINK או ה-MR200 של TP-LINK. שניהם סביב 700 שקל.

אם הפתרון שהצעתי לך לא משכנע אותך, יכול להיות שהחברות הסלולריות יוכלו להמליץ לך על פתרון אחר.

למעלה