ראומטיזם ופסוריאזיס-שאלה לד"ר אלקיי

לב ב

New member
ראומטיזם ופסוריאזיס-שאלה לד"ר אלקיי

לד"ר אלקיים שלום רב! בעלי סובל זה שנים אחדות מסבוריאזיס של עור הקרקפת. כלומר, עד כה לא הוחלט חד משמעית האם זה פסוריאזיס או סבוריאה. לאחרונה החל לסבול מאד מכאבי פרקים של הברכיים ואצבעות הידיים. רופא פנימי החליט חד משמעית שמדובר בדלקת פרקים פסוריאטית. שאלתי היא הניתן לפחות דרך דלקת הפרקים לקבוע אם מדובר אכן בפסוריאזיס? כיצד ניתן לדעת וכיצד ניתן לטפל?

ארתטיריטיס ופסוריאזיס

לפעמים קשה להבדיל בין סבוראה לפסוריאזיס - התמונה הקלינית המפרקית עשויה לעזור לאיבחון בפסוריאזיס - האבחנה היא קלינית על בסיס המאפינים הקליניים- אין בדיקת דם אבחנתית - אני מניחה שאכן התמונה הקלינית מתאימה לאור הקביעה של הרופא הפנימי הטיפול מותאם לחומרת המחלה - אם מדובר בתהליך ממוקם, כדאי לשקול טיפול מקומי כגון הזרקות - אם המחלה מפושטת יותר, יש מקום לנסות תכשירים כגון מטוטרקסט ואחרים - תוכלי למצוא במאמרים הנילוים לאתר , מאמר על ארתריטיס פסוריאטית

snowe

New member
גם לי יש../images/Emo70.gif

במקרה נפגשתי וקראתי את הבעייה שהצגתם אבל לי התחיל בדיוק להיפך ראשית הייתה לי נפיחות ונוזלים בברך והייתי בטיפול אצל רופא אורטופדי שניקז לי נוזלים ו... ופתאום התחילו להופיע לי פצעים בראש וברגל ואז הופנתי לראומטולוג שקבע פסוריאסיס ארותריתיס אני מטופלת כיום במתאתרקסטאשמח לקבל תגובתכם או חומרים שקבלתם בנושא

למעלה