ראיון אישי????

shmuli3

New member
ראיון אישי????

אמרו לי במוסד שאני רוצה ללמוד בו חינוך מיוחד בשנה הבאה שאני צריך לעבור ראיון אישי ודינמיקה קבוצתית (למרות שאני עומד בדקישות הסכם). חשבתי שהסיוט הזה קיים רק בראיונות עבודה... מה הם שואלים בכלל <?? ויש משהו ספציפי שהם מצפים שאני אגיד?? תודה איציק

FOR THE LD

New member
שאלות לדוגמא:

ראיון אישי - ספר על עצמך... מדוע את מעוניין ללמוד את התחום הזה של חינוך מיוחד? האם ישנה סיבה מסויימת שהובילה אותך לעניין הזה? מה מעניין אותך בתחום הזה של החינוך המיוחד? לאיזה תחום/קושי/לקות אתה "מתחבר" במיוחד? מדוע? אלו כישורים נדרשים, לפי דעתך, על מנת להיות מורה בחינוך המיוחד? מדוע אתה חושב שאתה מתאים לשמש כמורה לחינוך מיוחד? אלו תכונות או נתונים יש בך, שהופכים אותך למועמד ראוי? דינאמיקה קבוצתית - שאלות בלתי צפויות לחלוטין. ברם, צפה לכך שיהיו מי שינחו את המפגש, ויהיו מי שישבו מן הצד ויכתבו בזמן שאתה ושאר המועמדים מדברים. בנוסף, עליך להיות קשוב בכל רגע למה שאחרים אומרים, כי בכל רגע אתה עשוי להתבקש לחזור על אמירה של מישהו במילים שלך, או לחוות דעתך בעניין. גם שפת גופך בעלת משמעות. שדר שאתה מגלה עניין במה שאחרים אומרים, ושמור על קשר עין עם הדובר. אם אתה בעל יוזמה, נסה להוביל את הדיון, נסה להפגין נוכחות, מבלי להשתלט על השיחה. אפשר גם לאחרים לשוחח, אבל דאג לכך שלא תשכח במהרה. בהצלחה!!!

למעלה