ראיון בגוגל

samwpf

New member
ראיון בגוגל
היי,
לחברה פה שהתראיינו פעם בגוגל או מכירים את תהליך הראיון,
יש לי שאלה,
אני עשיתי את השלב הראשון ועברתי אותו, ועכשיו יש לי OnSite (שזה עכשיו לא באמת OnSite, בגלל הקורונה הם עושים את זה גם Remotely).
אני יודע שבגוגל, בדומה לכל החברות הגדולות, אין להם בעיה עם דחיית הראיון כי הם רוצים שכולם יגיעו מוכנים.
עכשיו השאלה היא, איך הם מקבלים את זה אם מישהו מבקש דחייה פעם שנייה\שלישית ?
מבחינת תרגול, אפשר להגיד שאני מוכן, אבל אני עדיין לא מרגיש "perfect", אני יודע שכדי לעבור, אנחנו צריכים להגיע למצב שאנחנו מגיעים לפחות לכיוון של הפיתרון תוך כמה דקות, אבל עדיין לפעמים בשאלות מסוימות לוקח לי יחסית הרבה זמן עד שאני מגיע לפתרון האופטימלי.
ואני מתלבט אם לבקש לדחות את התאריך של הראיון, כי דחיתי כבר פעם אחת לפני הראיון הראשון.
זה קצת מפחיד גם, כי בוא נגיד דחיתי עוד פעם, ואחרי זה קרה משהו חס וחלילה שחייב אותי לדחות עוד פעם (אני לא יכול לדעת איזה הפתעות\התקלות יהיו בעתיד...),
ככה יהיה יותר מדי דחיות, האם זה הגיוני או שאני מגזים ולא צריך לדאוג?
אשמח לשמוע טיפים,
ואם מישהו פה בקהל עשה פעם ראיון שם, אשמח לשמוע איך היה ואיך למדתם?

תודה מראש

התראיינתי שם ולא עברתי
כתבתי קצת על זה פעם
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/308/184164344/עסקים_וקריירה/עבודה_בהיי-טק
&nbsp
במקרה שלי זה לא הצליח, למרות שבכל מקום שעבדתי בו אי פעם נחשבתי לטופ של הטופ בצוות הפיתוח ולאיש מפתח שהקבוצה תתקשה להסתדר בלעדיו (ואני לא מנסה להלל ולשבח את עצמי, באמת שלא), ולמרות שמישהו שהיה מנהל הקבוצה שלי בחברה קודמת עובד היום כמנהל בגוגל ועשה כמיטב יכלתו ודחף שאני אתקבל. ועדיין שיטת הראיונות שם גרסה אותי, לעסה אותי, ירקה אותי ופלטה אותי החוצה.
&nbsp
אחרי שעברתי את הראיון המקדמי ואת היום השלם של ראיונות on-site נקראתי לעוד יום של שיחות עם צוותים (שרצו אותי) ואז הקייס שלי עלה לועדה ששפטה אותי שלא בפני והחליטה שאני גבולי לדרישות שלהם והזמינו אותי לעוד יום כזה של on-site להשלמת ראיונות אלגוריתמיים, שם טחנו אותי על חומר של מדעי המחשב שנה ב' באוניברסיטה (הייתי צריך לשלוף אלגוריתם רקורסיבי לצביעה ספציפית של גרף או משהו כזה, כולל ניתוח סיבוכיות ומימוש על מחשב, והכל בסשנים של 45 דקות כל אחד). בטוטאל הייתי שם במשהו כמו 10-11 ראיונות שנפרשו על פני ארבעה ימים, ואז אחרי כל זה קיבלתי תשובה שלילית.
&nbsp
שנה אחר כך הם פנוי אלי שוב ושאלו אם אני רוצה לבוא להתחיל את כל התהליך מההתחלה. עניתי להם בשיא הנימוס ושלחתי אותם לחפש את החברים שלהם. אני היום עובד באחת החברות המובילות האחרות.
&nbsp
לפי מיטב הבנתי כל כך הרבה אנשים לא עוברים שם שהמגייסות ממש רוצות שאנשים כן יתכוננו ויגיעו מוכנים למבחנים ההזויים שלהם, ולכן אם תבקש דחייה כנראה יתנו לך. תתייעץ עם המגייסת, הן לטובתך (באמת, לא בציניות. שלי היתה בכנות מבואסת ממש מכך שלא התקבלתי בסוף), ותשאל אותה מה היא חושבת.
&nbsp

עידן912

New member
כמה זמן למדת ואו, נראה שעברת תהליך לא כל בכלל,
כמה זמן למדת ותרגלת מבנה נתונים ואלגוריתמים?
והאם למדת תוך כדי עבודה? או שהיית בחופש בזמן הלמידה?

כמה שבועות
במקביל לעבודה במשרה מלאה ולראיונות במקומות אחרים, כך שיצא שלא התכוננתי הרבה זמן נטו, ועובדתית לא מספיק. נראה שהקבלה לעבודה שם תלויה יותר בכמות הזמן שהשקעת בהכנה לראיונות מאשר בכל פרמטר אחר.

samwpf

New member
אתה חושב שדחייה הייתה יכולה לעזור לך
אתה חושב שדחייה הייתה יכולה לעזור לך

ipv6

Member
המגייסות נמדדות ומתוגמלות לפי מספר גיוסים מוצלחים
לכן היא תלחץ כמה שהיא יכולה\יש לה סמכות שתעבור את הרף הטכני ותלחץ עליך להוריד דרישות שכר כדי להבטיח שהגיוס יקרה.

לדעתי מנגנון הגיוס שם הרבה יותר משופשף ומקצועי ממקומות אחרים..כולל חברות גדולות.

אוי גוגל גוגל...
הסיפור שלי די מזכיר את מה שדסלוק סיפר.
למדתי בערך שעה וחצי ביום במשך חודשיים.
הרגשתי די טוב עם החומר, אבל בסופו של דבר, לא הספקתי לעמוד בזמנים שלהם.
הבעיה העיקרית שלי היא ההספק הנמוך שלי לעומת מה שהם דורשים.

אני חושב שכדאי לך לדחות, בגלל שתי סיבות.
א - אתה חייב לתת פיתרון מהר. צריך לתרגל את החומר בקונטקסט של פיתרון בעיות בצורה מהירה. אני אישית חושב שהייתי צריך לקחת חופש מהעבודה כדי להגיע לרמה הזו.
ב - אתה רוצה להגיע לתוצאות מספיק טובות כדי שהם ירצו שתיגש פעם נוספת אחרי בערך שנה.

אז לדחות יוציא אותך יותר טוב גם אם תצליח וגם אם לא. אין לך מה להפסיד.
ואל תתבייש לדחות בחצי שנה אם זה מה שאתה צריך. אין שם קטעים של להיעלב, וכמו שזה נראה, גוגל כל הזמן מגייסים.

samwpf

New member
אשמח לשמוע איך למדת
אשמח לשמוע איך למדת ומאיפה?
אני קראתי את הדברים הרלוונטים מספר Cracking-the-coding-interview ופתרתי כמה שאלות משם, ואז פתרתי 150 שאלות של גוגל באתר LeetCode, האם זה נחשב מספיק?
יותר מדי? מעט מדי?

תלוי כמה מהר פתרת
השאלות שלהם לא קשות למי שמכיר את החומר. זה בד"כ מתמצה במספר מבני נתונים שבוגרי מדמ"ח אמורים להכיר, ואז צריך לדעת להשתמש בהם כדי להגיע לסיבוכיות אופטימלית.
נגיד שפתרתי 100 שאלות. עדיין הקצב היה לא מספיק מהיר.
יש לך בסה"כ 40 דקות (או פחות מזה) כדי לספק פתרון עובד. אפשר גם להמציא פונקציות ואח"כ לממש או לא. אבל אתה חייב לפתור ממש מהר.
לדעתי cracking זה נותן תמונה טובה, אבל הרמה לא מספיק גבוהה שם. באתרים כמו leetcode או hackerrank מצאתי דברים טובים יותר. יש גם ספרים יותר טובים, תפתח אמאזון ותקרא ביקורות כדי לקבל עוד אפשרויות.
צריך ללמוד על רף גבוה גם בחומר וגם בכמה שאתה כותב תשובה מהר.

למעלה